Jump to content

ojeP

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ojeP objavio

  1. Ja u Tvrtkovoj bio u 5.2007. Rješenje sam dobio u 10.2007. Znači čekao sam pet mjeseci. Uložio sam žalbu na rješenje u 11.2007, i još nisam dobio odgovor. Tako da je to dosta relativno, kolega je bio prije mene isto djelatnik mup-a u 03.2007, i dobio rješenje već za dva i pol mjeseca, tako da u biti nema pravila.
  2. Da, li imaš status HRVI. To nisi naveo.
  3. Zavisi od uprave u kojoj radiš. Ako ti liječnik napiše da ćeš i dalje biti na bolovanju,onda možeš zahtjev predati odmah kako ću i ja učiniti ovih dana. Ja sam prošle godine predao u drugom m mjesecu,i novce sam dobio isti mjesec,a tako ću napraviti i ove godine sobzirom da sam još uvijek na bolovanju. Pozdrav svima i svako dobro.j
  4. Je,istina je to za dividendu svi registrirani na dan održavanja skupštine dioničara dobivaju istu. I još nešto pazite na brokerske kuće,jer neke imaju malo veću proviziju. Najmanju proviziju za sada uzima brokerska kuća ##########,naćete je na internetu. Uzimaju samo ###. I pouzdani su. Ne morate ići u #####zbog prodaje sve obavite telefonski ili preko interneta. I također sam čuo da po novom ###### također ima tu proviziju ali oni su tek startali sa poslom. Dugo radim sa dionicama pa evo svima preporučujem ovu ########.
  5. Kolega se spremao u mirovinu sa 31.12.2007,pa mu neki dan rekli u kadrovskoj neka pričeka do poslije nove godine jer vjerojatno nešto bude od toga. A također sam iz drugog izvora čuo da nekakve novce navodno daj EU, kako bi se MUP-a riješilo starijih kadrova,prvenstveno se naravno misli na dragovoljce i branitelje. No vidjećemo koliko ima istine u tome. Ja čekam rješenje iz Tvrtkove,pa ću vjerojatno otići prije,a ovima koji produžuju raditi želim da nešto i dobiju.
  6. Meni je isto tako sudac rekao,da sve što je stečeno za vrijeme braka ma koliko je on trajao,pa čak i novci dobijeni na lutriji se dijeli popola. Ja apeliram na očeve,radi djece koju imaju sa bivšom da se odreknu stanova,jer će njima biti lakše se snaći,naravno uz uvjet da djeca ostaju s majkom. Ja sam se rastao 25.09.2007. dakle friško. Išli smo na sporazumni razvod. Malo je duže trajalo jer su u pitanju maloljetna djeca,pa dok je centar za socijalnu skrb obavio svoje i tako to. Stan sam ostavio bivšoj supruzi, cca 100.000 eura, ali su djeca ostala sa njom. Ja sam uzeo 20.000 eura, da imam polog za neki manji stan i automobil. Sve skupa 28.000 eura. Pristao na alimentaciju od 2000 kuna,sada dižem kredit da kupim nešto manje,i počinjem ispočetka. Ali opet napominjem,iako sam imao cijelo vrijeme veća primanja,zbog djece sam išao na ovaj kompromis,i bio maksimalno pošten,iako mi svi vele da sam lud. Darovnim ugovorom sam joj darovao stan,na sudu platitli oboje po 100 kuna,i riješena priča. Nadam se samo da ćemo ostati prijatelji zbog naše zajedničke djece. Eto tako neki ulože malo a traže ili dobiju polovicu,a neki ulože gotovo sve pa se odreknu. Ali život ide dalje,daj bože zdravlja.
  7. Do sada je ta mogućnost bila. Po kolektivnom ugovoru imate pravo na slobodne dane za polaganje državnog ispita,provjerite kolektivni ugovor. U MUP-u se još uvijek dobivaju slobodni dani za učenje,kako bi se položio državni ispit,pa mislim da isto vrijedi i za pravosudni. SRETNO.
  8. Imam isti problem,otišao sam u poreznu i raspitao se i evo što su mi rekli. Svi koji su u evidenciji MUP-a vlasnici automobila zaključno sa zadnjim kalendarskim danom u mjesecu ožujku tekuće godine moraju platiti porez za tu godinu. Što znači da ćemo i vi i ja platiti porez za ovu kalendarsku godinu u cijelom iznosu bez obzira što automobil nismo i koristili tijekom cijele godine,jer smo po evidenciji MUP-a bili vlasnici zadnjeg dana mjeseca ožujka. Novi vlasnik plaća porez tek za iduću godinu. Eto tako mi rekli i ja platio,što drugo da radim.
  9. ojeP

    "otvoriti predmet"

    Nadam se da će ti pomoći,i da ćeš dobiti posao. SRETNO.
  10. I ja bih te prijatelju molio za informaciju kako pratiš predmet preko interneta. Ja sam na komisiji u Tvrtkovoj bio 29.05.2007. te su predmet također poslali u MOBMS. dA LI SE TO DOBIJE neki PIN u Tvrtkovoj pa na osnovu njega pratiš predmet. Hvala.
  11. U brakorazvodnoj parnici, osoba se odriće stana koji je glasio na njegovo ime i nema tereta, te isti ostavlja bivšoj supruzi. Sve se evidentira na sudu. Obzirom da je podstanar,i trenutno nema riješeno stambeno pitanje, kupuje novi stan od 39 m2. Jedan dio gotovinski,a preostali dio na kredit od 50.000, na 23 godine do 65 god. života. Ima li pravo na oslobađanje od poreza. U međuvremenu bivša će supruga stan uknjižiti na svoje ime.
  12. Hvala svima na pomoći a i na čitanju. Nešto se pokrenulo. Nakon tri požurnice predmet je pred rješavanjem tako su mi barem rekli u gruntovnici. Brisovnica čeka da se izda vl. list, pa će i ona biti riješena. No meni je veći problem aljkavost prodavatelja. Jer zapravo sve je to on trebao raditi,a ne ja. A njemu svejedno jer veli nismo stavili vremenski rok u kom se mora nabaviti vlasnički list. I njemu se ne žuri,a ja bih to htio što prije riješiti. Jer može se predlagatelj ima pravo uvida u predmet,pa treba ići svaki dan i dosađivati im. Još jednom hvala svima,izvjestiću o konačnom ishodu. BOK.
  13. U predkupoprodajnom predugovoru se podrazumijeva da se da kapara. Ona obvezuje i kupca i prodavatelja. No iz vlastitog iskustva znam da ako je stan opterećen,da se sve može odužiti i da se možete načekati do unedogled. Jer treba skinuti teret, a nakon toga čist vlasnički list bez tereta,ako kupujete,a kupujete na kredit. Ja sam potpisao kupoprodajni predugovor, i dao lijep novac za kaparu, a prodavatelj nikako da nabavi vl. list. Savjetujem vam da date kaparu, potpišete predugovor, ali navedite da stan mora očistiti od hipoteke u roku od 60 dana, ili neko duže vrijeme. U protivnom vam ima vratit duplu kaparu,pa nek se misli.... Ako je ozbiljan prodavatelj tako će i napraviti. Imam nešto slično kao i vi, samo ja nisam napisao u predugovoru za koji vremenski rok da on to uradi pa me sada vuče za nos. Eto iz vlastitog iskustva,obavežite ga rokom za čišćenje tereta. Pozdrav i Sretno.
  14. Može li netko pomoći,molim vas. Unaprijed zahvalan.
  15. Dana 06.06.2007. sklopljen kupoprodajni predugovor o kupnji nekretnine-STANA.Kupac isplatio u vidu kapare 21.000 eura,kako bi prodavatelj mogao zatvoriti kredit za navedenu nekretninu. Obvezao se ishoditi vl. list i brisovnicu u najkraćem roku. Isplata ostatka duga 60 dana po pribavljanju vl.lista. No prodavatelj ne posjeduje originalni kupoprodajni ugovor i gruntovnica ne udovoljava zahtjevu,traži original. Banka izdala brisovnicu na nekretninu i poslala požurnicu. Prodavatelj iz banke uzeo original kupoprodajni ugovor i napravio preslik kod javnog bilježnika. Za sve u gruntovnicu mora ići kupac,jer prodavatelj za to baš i ne mari. Namjerno odugovlači,predaje krive dokumente i sl. Ne žuri sa istim. U slučaju odustajanja od prodaje on mora isplatit duplu kaparu.U predugovoru nismo naveli vrijeme za koje se treba ishodovati vlasnički list i on sada namjerno odugovlači. Jedino je navedeno vrijeme za isplatu ostatka duga. Zna li netko da li postojo kakav vremenski rok,za pribavljanje vl. lista,jer smatram da to ne može trajati unedogled. Hvala na čitanju i svima na pomoči.
  16. Da,radi se o gruntovnici u Zagrebu. No prodavatelj je jako aljkav za sve sam ga ja morao tjerati,a i nositi požurnice. Odnio sam ih već dvije. On za to puno ne mari,kao da mu se više ne žuri. Dao sam mu veliki iznos kapare,tako da zatvori kredit za isti stan. Banka je izdala brisovnicu,i sve je čisto,ali njega ne možeš pokrenuti,što više u zadnje vrijeme se niti ne želi javiti na telefon. Mislio sam da li netko zna da li postoji nekekav vremenski period za ishodovanje vlasničkog lista,kada je riječ o požurnici od strane banke. U banci su mi rekli da to naprave za deset dana,a evo kod mene to traje već dva mjeseca. No hvala na čitanju i pojašnjenju. Pozdrav.
  17. Što se tiče odjave prebivališta to možeš slobodno napraviti na policiji,naravno uz uvjet ako oni ne stanuju na toj adresi. Jedino ako im nije prijavio boravište,a ne prebivalište. U to moraš biti sigurna. Za ostalo ne znam. Sretno.
  18. Probaj u postrojbi u kojoj si bio za vrijeme DR. Ili u uredu za odbranu,oni moraju imati evidenciju. Ako niti to ne uspije onda u Min. branitelja. Ako je Spomenica po nekoj drugoj osnovi, onda probaj tamo gdje si bio predložen za to odlikovanje. Mislim da znaš na što mislim. Pozdrav.
  19. Vlasnički list je na starim vlasnicima,a stavljen je teret na ime banke, obzirom da je i prije stan bio kupovan kreditom ZABE. Teret je uknjižen pod ime trenutnog prodavatelja. Kredit je sada otplaćen i banka je izdala brisovnicu. Tako da se teret može skinuti i izdati vl. list na ime prodavatelja. Banka je zaprimila nove papire i sve je čisto ali kako natjerati prodavatelja da se oko toga više angažira. Te me interesira da li postoji bilo kakav vremenski rok za nabavu vl.lista,obzirom da se to odugovlači. No hvala na čitanju i odhovoru. Pozdrav.
  20. Potpisan je kupoprodajni predugovor o kupnji stana. Isplaćena je kapara. Prodavatelj u trenutku potpisivanja predugovora nije imao vlasnički list. Obvezao se isti nabaviti u najkraćem roku,sada to izbjegava. Prošlo je dva mjeseca os potpisivanja predugovora. Nije naveden vremenski period za pribavljanje vl. lista, jedino je navedeno da isplata mora biti u roku od 60 dana nakon pribavljanja vl. lista, obzirom da se stan kupujeputem kredita. Trenutno je do vlasnika nemoguće doći. Sve je ovjereno kod javnog bilježnika. Po svemu sudeći vlasnik odugovlači sa nabavkom istog iz samo njemu znanih razloga,a kupcu se žuri što prije riješiti vlasništvo kao i kredit. Interesira me da li i koliko isti može odugovlačiti sa nabavkom vl.lista, i da li postoji neki vremenski period do kada je to potrebno nabavit. Napominjem da je u predugovoru navedeno da ukoliko odustane mora vratiti dvostruku kaparu. No on za sada ne radi ništa da nabavi prijeko potreban dokument,a navodno ne odustaje od prodaje stana. Interesira me do kada moram čekati nabavku vl. lista, jer smatram da se to ne može protezati do unedogled. Molim za pomoć i ako je netko imao slično iskustvo da mi se javi. Pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija