Jump to content

gita1

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imaš zakone koji ti pišu da ti trebaju za financije ( pravni izvori za polaganje dsi na stranicama ministarstva uprave) i onda bi bilo najbolje kada bi si te zakone isprintala i imala uz sebe, ako ti u rješenju piše proračun vjerojatno će ti biti zakon o proračunu ili proračunskom računovodstvu, a poreze nisam imala na pismenom nego me pitala na usmenom, podjele počneš nabrajati i onda jednu pojdnu, tj. poreze pojedinačno, ali ako vidi da si učila neće te zamarati sigurno, pitat će te i što si radila na poslu, pa možda i malo koje pitanje oko toga.... sretno!!!!!!!!
  2. imala sam napisati sve što znam u vezi proračunskog računovodstva, primici, rashodi, do kada se proračun treba dostaviti.... može se i prepisati proračun tijela u kojem stažiraš... na usmenom me pitala proračun kako se financira grad odnosno općina.... i naravno porezni sustav RH moraš znati barem nabrojati, ali i objasniti također, nešto se ipak treba znati.... dobro nauči poreze
  3. Samo da se javim i kažem kako sam položila DSI - posebni dio financije!! Ispočetka ogromna trema cijela sam se tresla ali kad sam vidjela da ispitivači su sasvim ok strah je nestao, oni vide tko je učio... i rangirali su kandidate po stručnoj spremi. Ako netko zapne pomognu malo i bude to sve ok na kraju!!! Želim puno sreće svima koji tek trebaju polagati i naravno svima želim prolaz!!! A ako netko i kaže da se ne treba pripremati i učiti taj, laže! Ja sam učila, tj. čitala dosta i mislim da bi si svatko trebao uzeti vremena za DSI. samo za primjer da vam kažem da je curu koja je samnom polagala posebni dio, ispitivačica rušila na usmenom, ali cura stvarno ništa nije znala. Tako da barem osnove dobro naučite!!! Želim svima puno sreće i dobru ispitnu komisiju - moji ispitivači su bili super!!!
  4. Ako može i meni na: brigita.bartolic@gmail.com hvala
  5. bila bi vam jako zahvalna ako ste to dobili da mi to pošaljete na mail brigita.bartolic@gmail.com hvala
  6. javit ću obavezno... ja mislila da je ispitivač pitao na usmenom sve ovo... znam da se vrte ova pitanja imam to i dosta toga već i znam... na pismenom bi meni trebalo biti nešto oko proračuna... jer ni u prijavi nisam ništa prijavila vezano uz plaće jer taj dio niti ne radim.
  7. Pozdrav ovo SVE je bilo samo na USMENOM???!!! a što je onda bilo na pismenom dijelu? ja polažem u subotu i sad sam me panika hvata ako to sve pita na usmenom u posebnom dijelu. mislim znam da se vrte ta pitanja, ali baš sve to da pita... užaš?
  8. i kakvi su ispitivači? da li su pomažu ili ne? i da li ste vi položili? ja polažem sad u subotu pa me trta hvata :jok:
  9. i mene zanima kako će to izgledati 13.6.
  10. tako mi je i samoj, dio poslova nisam radila a piše mi u opisu poslava, a mislim da će me to i pitati... a potpisala sam prijavu i to je pisalo u opisu poslova jer se nisam htjela natezati s ovima koji me prijavljuju... pa kako bude imam neke materijale pa kako bude.....
  11. Pozdrav Gita!! Ja bih se trebala prijaviti u pon na ispit, jer mi istice sluzba na odredjeno od 1god i kao moram to polozit do kraja 6 mj, iako ne znam koja im je to fora!! :) uglavnom radim u Opcini, ali apsolutno sve poslove! Sa svojima cu dogovorit sta napisat za opis posliva, nisam pametna sta iz financija navest uopce!pa te ovim putem molim za tu skriptu iz posebnog dijela!! Poludit cu jer nisam jos ni opci dio do kraja procitala i utvrdila gradivo a vjerojatno ce i mene stavit za 13.6 :(

    Moj mail doris.kolar@gmail.com! Hvala jos jednom!

  12. i posebni dio financije?? što ti piše u opisu poslova? proračun, plaće ili nešto treće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija