Jump to content

Velebit

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iako nije tema moram se nadovezati da je u aktualnom Zakonu o prostornom uređenju itd... uvedena famozna urbana komasacija bez koje nema razvitka modernog društva, ali koja u našim poznatim uvjetima nosi veliki rizik, tj. otvara ogromno područje manipulacije. S druge strane navedeni Zakon potajice legalizira sramotu, nerad i neefikasnost države kroz legalizaciju svih građevina od 1991. uz minimalan uvijet da zadovoljavaju "vanjske gabarite", bez svih drugih lokacijskih parametara. Jednom se mora podvući crta ali to se kod nas događa svakih 10-20 god.
  2. Ad 1) Ovo ovisi o ljudima koji ce vršiti tehnički pregled. Formalno bi trebala dopuna/izmjena glavnog projekta ali ako će biti susretljivi ''neće vidjeti''. U svakom slučaju krajnje minoran problem. Ad 2) Dopušteno je prema Zakonu o gradnji sagraditi bez građevne dozvole pomoćne građevine na čestici na kojoj se nalazi i obiteljska kuća do 50 m2 (ili manje, a to definiraju prostorni planovi - provjeriti) i visine sljemena krovišta 4 m ako se ne varam (te mora biti prizemnica). Pri ovome se bruto razvijena površina pomoćne građevine zbraja s onom od kuće i zajedno ne smiju premašiti 400 m2 (obiteljska kuća) ili manje (ono što traže lokalni urbanistički propisi). Također mora biti i pozicionirana sukladno urbanističkim pravilima (od međe, ceste i sl...) Dakle, ako to sve ista zadovoljava onda se opet nekakvim elaboratom ili izmjenom glavnog projekta ona može legalizirati.
  3. Eto, onda prijedlog HGK-u. Nitko od toga ne pravi kapital, već je to stvar brige (kako je i spomenuto). Naravno, drugi par rukava je opća educiranost...
  4. To znam. Zato i pitam o kojem se društvu radi kojeg to zanima (opremaši, građevinari,...). No čemu strka ovo Fidica? Kome treba neka si ga prevede, a vani su ionako drugi službeni jezici. Ili neka piše fidicu u Švicarsku da izda službeno Hr izdanje
  5. Koja je boja bitna? Crvena, žuta, zelena?
  6. Koja je to ''naša'' firma, ako se smije znati? Inače, ako se ide na 'zahtjevna tržišta' treba uložiti koju kunu u prijevod tih 64 str. texta.
  7. Vrlo jednostavno. Naime, kako temeljem članka 116. Zakona o gradnji za ''cisterne za vodu'' (što je pretpostavljam i Vaš ''bunar'') nije potrebna građevinska dozvola, to trebate samo angažirati ovlaštenog geodetu da Vam napravi elaborat za upis bunara u katastar i gruntovnicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija