Jump to content

arsenanabella

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jučer je suprug kupio auto u jednom autosalonu rabljenih vozila. Na upit da li je mijenjan lanac motora i ulje u getribi jer se radi o skupom autu i još tome je automatik,prodavatelj rekao da je navedeno mijenjano ne davši na uvid račune. Ok,vjeruješ na riječ. Danas dakle samo dan nakon kupnje vozila čuli smo čudan zvuk ispod haube. Suprug otišao kod bratića mehaničar i ovaj je rekao da može bit svašta. Uspjeli doć do prijašnjeg vlasnika koji kaže da se navedeno tek treba mijenjat dakle trošak od cca 15 000kn minimalno. Zvali prodavatelja koji je bio bahat i arogantan,vikao i galamio te koji je rekao da je to prodaja viđeno kupljeno i da nemamo pravo naknadne reklamacije. Novac mu je uplaćen na račun firme. Da li mi s pravne strane imamo pravo na reklamaciju? Što ne važi pravilo kao i za drugu kupljenu robu rok 7 dana il 14 dana..ovdje praktički nije prošlo nit 24h od kupnje. Što dalje napravit? Nisu mali novci u pitanju.
  2. Pozdrav. Zanima me sljedeće. Uz suprugovu kuću ide put koji je državni. Svekrva je neki dan uzela da joj se napravi da se zna di je međa i sad je između ograde susjednog zemljišta i njenog možda 1m,što naravno nije dovoljno za prolaz traktora,vozila itd. Jučer su došli iz grada to gledat,itd da će doć mjernik svašta nešto. Da li država može njoj uzet njen dio zemljišta ako procjeni da je od važnosti jer tuda i hep prolazi kad idu održavat,šumarija...Ako se dogodi to,ima li ona pravo na naknadu jer ona to sve kosi svaka 2tj dakle održava. Hvala
  3. Nije drugi serviser reko da su prvi napravili grešku. Kvačilo je nisko hvatalo il kak se to već stručno zove i suprug se nikako nije mogo naviknut na takav način i zato je auto i išao na dijagnostiku da se vidi što je i da li treba šta mijenjat. U Peugeotu su rekli da je sve ok i da može još 30 000 il 20 000 prijeć,ali da bi bilo dobro mijenjat cijeli set i da je cijena 4750kn. Zato smo išli u drugi servis na drugo mišljenje. Meni jedino je nelogično ako su oni vidli otprilike da sve treba mijenjat zašt je auto trebo ostat preko noći? To mi ne ide u glavu.
  4. Suprug je jučer odvezao auto u ovlašteni servis Peugeot. Nazvali ga rekli koja cijena bi bila za mijenjanje kompletnog kvačila te rekli da će ga ostavit preko noći i vidit još ujutro kako će bit. Jutros je došao po auto te krenuo u drugi servis po drugo mišljenje. 2km od tog drugog servisa propala papučica kvačila koja je do sada perfektno radila dakle sve bilo ok. Zaključak u servisu u koji ga je jučer odvezao su napravili grešku. Odmah ih je zvao da bi oni rekli da oni nisu dirali papučicu kvačila tu neku plastiku il kak se već to zove. Ona je propala i nemože se više vratit natrag kako je suprug men prek telefona reko. Sad me zanima pošto Peugeot servis ne želi priznat svoju grešku,račun da je bio kod njih na dijagnostici imamo,koja su naša prava? Da li imamo pravo njima ispostavit račun nakon što ga u ovom servisu poprave? Što nam je činiti..prijava inspekciji..što.. Unaprijed hvala
  5. nije mi ovo baš najjasnije. Što je onda uvjet? Iz osiguranja su mi kao odg na ovo isto pitanje rekli da bez obzira koliki bio iznos da oni mene neće tražiti da ja njima te novce vratim,jer citiram,zato i plaćate osiguranje u slučaju da dođe do ovakve situacije. Napominjem,alkohol mi je bio 0,nije bio na pješačkom,auto ispravan.
  6. Sudjelovala sam u prometnoj prije 2g. Nakon godinu dana sam dobila rješenje od državnog odvjetništva da je prijava protiv mene povučena. Nakon toga sam pitala i drž.odvjetništvo i odvjetnika da li smijem prodati auto s kojim sam imala prometnu. Svi su rekli da da. Sad nakon 2g sam dobila od svog bivšeg osiguranja da je osoba koju sam udarila kod njih predala zahtjev za odštetom,nakon što je prošlo 2g od događaja. Traže od mene da pošaljem sliku prometne i vozačke,a ja prometnu dozvolu više nemam jer nemam više niti taj auto. Kako će sad osiguranje isplatiti toj osobi odštetu? Da li će osiguranje od mene tražiti da ja njima nadoknadim navedenu svotu koju će isplatiti?
  7. Neznam da li sam pogodila temu. Da li je moguće da roditelj da svoj dio imovine-kuće socijalnoj službi u zamjenu za dohranu s njihove strane? Ili da im oni doplaćuju razliku za dom? Molila bi pomoć čim prije,savjet neki hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija