Jump to content

Zvonkohh

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zvonkohh

    Punomoc

    Vodi se ostavinski postupak iza mog pokojnog oca. Nas ima 4 sto trebaju da izadju na rociste medjutim svi zivimo u inostranstvu. Ja treba da nasljedim kucu u Hrvatskoj pa se pitam jel ide ili jel mogu ostale tri osobe da meni daju punomoc da u njihovo ime dam izjavu? Naravno bi sve bilo sa sudksi overenim potpisom? Jeli bi mogle nastati neke prepreke?
  2. Jeli moram tu pismenu izjavu koju saljem biljezniku overiti negde na sudu? Ili je tek taka pismena izjava dovoljno?
  3. konkretno mi jos niko nije odgovorio. Ima odvjetnik punomoc generalnu i odrekne se u svacije ime i pokloni janku i marku.... jer je to moguc scenarijo?
  4. Dobro ali zanima me jel se imam cega bojiti. Sta je najgori scenarijo?
  5. Majka i ja smo jednom odvjetniku dali punomoc u ostavinskom postupku iza pokojnog oca. Istu punomoc sam dobio ko primerak za moje dve sestre, koje one trebaju da potpisu (sudski overeno) i da mu dostavim. Dostavljamo jel zivimo u inostranstvu. Svi se odricu njihovog dela u moje korist, medjutim u toj punomoci nista o tome ne pise vec samo da on ima sva prava u nase ime. Znaci odreka, ustup i prihvat itd. Sad se bojim da se taka punomoc nemoze zloupotrebiti? Molim vas da mi saopstite vase misljenje i znanje o tome. Jos sam naso u internetu, da je taj odvjetnik bio optuzben za nezakonite poslove oko uknjizbe zemljistva u suradnji sa glavnom sudijom opstinskim sudom Sta preporucujete? I kako se moze pravosnazno povuci taka punomoc potpisana kod javnog biljeznika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija