Jump to content

Tolkien

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, hvala puno na savjetu. Ostaje mi jedino se nadati da me u to vrijeme dok čekam da se riješi ta zabrana neće opet zaustaviti, jer inače ću biti u malo većem problemu, hehe...
  2. Trenutno me to sad najviše zanima, kolika je ta mogućnost? Jel to spada pod "slobodno policijsko uvjerenje", odnosno ako ih dovoljno namolim možda me puste, ili je to pravilo da se privede? Pitam jer radim takav posao u kojem svako malo sjedam u službeno vozilo, ponekad i na duže relacije, a moji nadležni u tvrtki ne znaju za tu zabranu, pa im i ne mogu reći da ne mogu voziti službena vozila jer bi to gotovo sigurno bio ako ne trenutačno onda vrlo brzo otkaz. A situacija je takva kakva je, još kada kod kuće imaš dvoje malih gladnih ustiju, ne pitaš za propise i prekršaje... Inače, išao sam u Heinzelovu, i trebam ići na liječnički na drugostupanjsku komisiju, i to sve skupa košta oko 1350 kn.
  3. Moja situacija je ovakva: U vozačkoj dozvoli iz nekog razloga imam zabranu upravljanja u redovnom zanimanju, piše točno ovako: ponovni liječnički pregled, nošenje naočala ili leća, ne može upravljati u redovnom zanimanju. Nosim kontaktne leće, ali to nije razlog da imam tu zabranu, jer poznam barem stotinu vozača koji isto nose kontaktne leće. I samom policajcu je trebalo više od sat vremena da utvrdi točno koji je moj prekršaj, i on je siguran da nije riječ samo o vidu, nego i nešto drugo tu da ima. Nedavno sam vadio novu vozačku dozvolu, i obavio sam liječnički pregled, i na tom papiru mi je doktorica napisala da sam sposoban upravljati i u redovnom zanimanju, i preporuku da mi se to makne iz vozačke. Međutim, gospođa u Heinzelovoj mi reče da to ona sama ne može maknuti, nego da moram ići na komisiju, i tek onda mi se to može izbrisati. Ne moram ni napomenuti da sam od toga odustao jer mi je rekla da to sve skupa košta više od 1000 kn. E sad, ovo sve pišem iz razloga jer me prometna policija neki dan zaustavila zbog (pre)brze vožnje u naseljenom mjestu (18 km više od dozvoljenog), i, naravno, vidjeli su tu zabranu, a, naravno, vozio sam vozilo prijavljeno na tvrtku, isključili me iz prometa, i dali mi obavijest o prekršaju. U njoj piše da sam prekršio čl. 289 st. 1, kpč. 289 st. 4, čl. 53 st.1 i kpč. 53 st. 6 ZSPC-a. Ne znam što ti članci znače, ali pretpostavljam. Koje su moje opcije? Policajac koji me zaustavio me savjetovao da pišem prigovor, jer su kazne od 5.000 - 15.000 kn. Ako jesu toliko, mogu me odmah zatvoriti. Gdje se ulaže prigovor, da li prije suda ili se to donosi na sud? I na koji sud ću morati ići, na onaj od kuda je PP policajca koji me zaustavio, ili po mjestu stanovanja? I ako me opet zaustave dok vozim službeno vozilo, koje su onda kazne i posljedice? I što se tiče te zabrane, ako ju želim izbrisati, gdje, kome, što, kako? Koliko? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija