Jump to content

edding

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ubacit cu se na ovu temu s obzirom da imam pitanje iste tematike. Znaci, zanima me gradnja objekta do 50m2, ali ne razumijem smijem li na taj objekt normalno staviti kosi krov kako bi izmedju stropa i krova dobio prostor koji bi koristio kao svojevrsno skladiste? ili se podrazumijeva da takva gradjevina nema strop, vec iskljucivo krov?
  2. Imam pitanje u vezi udruge građana koja je na sebe od općine preuzela upravljanje vodovodom u mjestu i samim time naplatu potrošene vode. Iako je u početku sve bilo u redu, nakon prve godine udruga odbija sazvati godišnju skupštinu, koju je obavezna sazvati prema statutu, te isto tako odbija prikazati financijsko izvješće za protekle dvije godine, iako bi isto trebalo biti javno dostupno. S obzirom da se ipak radi o novcu građana u prilično malom mjestu, zanima me postoji li institucija kojoj bi se moglo prijaviti kršenje vlastitog statuta udruge, ili jednostavno netransparentnost poslovanja udruge građana? Hvala unaprijed.
  3. Poštovanje, imam jedno općenito pitanje, koje nema nikakve veze sa mnom konkretno, ali me zanima. Nadam se da sam pogodio podforum. Uglavnom, mediji nas ovih dana bombardiraju slučajem braće Mamić u kojem je danas odlučeno da ih se pušta na slobodu. Naravno, kao i kod slučaja Bandić, Glavaš i sličnih, tu odluku je donjelo izvanraspravno vijeće zagrebačkog županijskog suda. Međutim, to vijeće je obavijeno nekim velom tajni, jer je jako teško, često nemoguće, naći tko se nalazi u njemu i na koji način se isto formira. Pa zna li netko na koji način se formira izvanraspravno vijeće suda? Propisuje li ga predsjednik suda, neko drugo vijeće, ili netko treći? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija