Jump to content

ettach

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ettach objavio

  1. Pozdrav svima Vama koji ste svojim riječima ublažili moje muke. Nekako mi je lakše jer vidim da ima dobrih ljudi. I hvala Vam sto se mi odgovorili na moju temu. Vi ste stručnjaci u svom poslu. Ja sam pokušala citati zakone ali nisam ništa iščitala. Shvacam da se za sebe moram izboriti sama. Neznam bas na koji način ali znam da ću biti dobra i savjesna učiteljica. Jos da napomenem da nisam na probnom roku već radim na zamjeni uz ugovor. Pa kad istekne ugovor tko zna sto me čeka. Zabrinuta sam dosta. Tko zna sto me sve čeka u budućnosti? Možda neki drugi ljudi, bolji ili....neznam. Vidjeti ću. Možda i ovi postanu bolji ako me odluče upoznati. Svima hvala! Pisat ću vam o razvoju događaja. Oprostite, pišem na mobitelu pa sam nekako skučena s pregledom. Nadam se i u buduće vašim odgovorima! Sa štovanjem, pozdrav!
  2. Ne, nisam dobila nikakav pisani nalog. Na prvom razgovoru i potpisivanju ugovora nije bilo problema, mada je i tada moj pircing bio vidljiv. Nakon mjesec dana rada dobila sam prvo upotorenje, odnosno naredbu da to skinem. Nakon neuspjelog pokušaja, a imala sam volju za mir u kući, pokušala sam ravnateljici objasniti o posljedicama skidanja istog. Rekla mi je dam je ovo druga opomena, a onda da slijedi otkaz. Nakon toga rekla mi je da postoje dvije solucije: ili skinuti, ili stavljati flaster.
  3. Pozdrav na početku! Završila sam likovnu akademiju. Zaposlila sam se u osnovnoj školi gdje se prvi puta susrećem sa nerazumljivim stvarima. Bar za mene. Imam naušnicu u nosu, mali ring. Ravnateljica me upozorava da pircing skinem ili će mi dati otkaz. A mogu i flaster zalijepiti ako želim. Završila sam fakultet u Zagrebu u roku. Polagala ispite na akademiji i na filozofskom fakultetu. Nikad zbog pircinga nisam dobivala slabiju ocjenu niti sam primijetila bilo kakvu diskriminaciju prema meni. Oduševljeno sam krenula na svoj prvi posao. Sada idem sa grčem u želucu. Mislim da sam stručna u svom poslu kao i da moj pircing ne može utjecati na uspostavljanje kontakta s djecom. A mislim da ni autoritet nije upitan. Može li mi ravnateljica dati otkaz? Smatrate li da njezino inztistiranje na flasteru na nosu liči na mobing. U kakvom svijetu to živimo. I da napomenem da sam otišla skinuti naušnicu, međutim rekli su mi da bi ostao ožiljak. Veliki. Sada sam samo nesretna. Toliko sam voljela svoju akademiju, veselila se radu sa djecom, nekoj budućnosti. Sada mi je to sve nekako u magli. Pomozite savjetom molim Vas!
  4. Ne, G-man, vodi se postupak protiv mene za sramoćenje što će, po mojoj odvetnici biti eventualno uvreda. Od početka postupka ja sa tužiteljicom nemam dodirnih točaka od moje strane, dok ona sve ovo vrijeme, znači već više od dvije godine naziva mene redovito, a ja ja jednostavno ne želim da me naziva i prijeti što ona uporno čini. Zato sam pokrenula tema prijetnje. Jer čuti nečije želje o crkavanju ili krepavanju (mislim da je rekla krepaj u najgorim mogućim mukama nije ugodno. Eto. A kome i kako da dokažem da me zove. Već sam rekla kad bi sud i zatražio podatke o uspostavi kontakta samnom, sve ono starije od godine dana više nije moguće dobiti. Sve što imam su dvije snimke displeja mobitela gdje se vidi njezin broj. Hoće li božica Pravda biti pravedna? Pozdrav G-man!
  5. Pozdrav gospodine Mrljavac! Hvala lijepa na odgovoru. Je , očito sam se zamjerila nekome. A dobro ste i naveli kome. I ovo nije prva prijetnja. Najžalosnije je što se vodi sudski spor protiv mene za uvredu, vrijeme prolazi i kad dođe do postupka, već će uveliko proći godina dana u kom roku se mogu zatražiti ispisi kontakata od strane mob. operatera , druge osobe sa mnom.I oni dokazi koje bi imala, neće postojati. Za sada imam samo zabilježen poziv na mobitelu, a i tko će mi povjerovati što mi je rečeno. Imam i dva policijska zapisnika o prijavama koje sam podnijela za uznemiravanje. Imam i dva svjedoka pozvana na sud. I koliko uopće to suđenje traje. Već je dosta čekanja i iščekivanja. A što se tiče "predobrog prijateljskog odnosa" i taj prijatelj je već odlepršao u ovom okršaju "svih njegovih žena". I to je život......
  6. G-man, pozdrav! Mi se već znamo jer ste mi odgovarali na moje poruke. Što se tiče sudskog spora koji se vodi, drugo ročište je u listopadu o.g. pa ću vas svakako izvjestiti o ishodu. Uznemiravanje sam prijavila policiji sad već drugi puta. Prvi put su izašli na teren i opomenuli je, a sada su mi rekli da mogu podnijeti priavu DORHu. Ne želim hodati po sudovima do besvjesti. I ovog mi je suđenja dosta. Zatražila sam od PU da mi izda potvrde o izvršenoj prijavi o uspostavljanju neželjenih kontakata pa će mi to poslužiti na sudu kao neki dokaz o uznemiravanju. Eto... Pozdrav!
  7. Poštovanje! Lijepo Vas molim da mi odgovorite da li je primljeni poziv na mobitel sa poznatog i zabilježenog broja koji glasi ovako " Puno mislim na tebe i želim da crkneš u najgorim mogućim mukama" prijetnja ili samo nečija želja za time. Kako to okarakterizirati prilikom prijave državnom odvjetništvu? Hvala!
  8. Dobro jutro G-man! Nemam svaki dan računalo pa evo....Hvala na odgovoru. I mislim da ste u pravu što se tiče čistke u državnoj službi. Lijep pozdrav do idućeg pitanja (tko zna što će me opet zanimati)!
  9. Dana 12.05.2015. kolegica je dobila otkaz u državnoj službi (prav. presuda zbog financijskih stvari). Rješenje joj je stavljeno na stol. Nije potpisala primitak, i odmah je udaljena s radnog mjesta. Žalbu će podnijeti u roku. Rehabilitacija nastupa 26.05.2015. Hoće li se vratiti na posao? S obzirom da je u Zakonu o državnim službenicima naveden član 49. st. 1. sa navedenim člancima iz KZ po kojima se postupa, dali u tu kategoriju spadaju i službenici sa pravomoćnim presudama zbog neplaćanja alimentacije. U novinskim člancima navodi se da će otkaze u državnoj službi dobiti svi koji imaju pravomoćne presude PO BILO KOJEM ČLANKU KZ-a. Dali to znači i po člancima koji nisu navedeni u čl. 49. st. 1 Zakona o drž. službenicima, npr. za vređanje susjeda (uvreda) (gonjenje po privatnoj tužbi) zbog ometanja posjeda i sl.) Molim odgovor i sa štovanjem uz pozdrav!
  10. Može li načelnik jedne Općine, znači lokalne samouprave narediti svim svojim zaposlenicama, od upravnih referentica, viših i visokih stručnih suradnica i djelatnicama drugih državnih tijela koja koriste prostor općinske zgrade, da zbog "neimanja" čistačice čiste kompletan prostor zgrade ( urede, hodnike, stepeništa) svaki dan plus pranje prozora na zgradi. I ako nema to pravo, gdje se to može u zakonu pročitati???
  11. ettach

    tužba

    Kako sada da Vam velim da sam napokon bila kod odvjetnika kome sam ostavila poziv za sud sa kopijom tužbe. U tom trenutku sam vjerovatno bila neuračunljiva kad nisam ni upamtila za što me se tuži. Tužena sam za klevetu (čl. 200 KZ-a). , a ne po čl. 148 kao što sam napisala. 14. kolovoza 2013. je poslan SMS. 22. studena 2013. bila sam na saslušanju u pol. postaji temeljem zahtjeva DO gdje sam prijavljena za uznemiravanje. DO odbilo je prijavu s obrazloženjem da nije bilo uznemiravanja. 14. siječnja 2014. podnijeta je privatna tužba protiv mene ovaj puta ne za uznemiravanje, već za klevetu. Ako je rok za pokretanje tužbe za klevetu 3 mjeseca (ako, ja to neznam, negdje sam pročitala) od učinjenog krivičnog djela, recite mi dali se rok računa od 14.08.2013. ili od dana kad je dotična zaprimila odgovor DO., s obzirom da se radi o dvije različite prijave odn. tužbe. Hvala!
  12. ettach

    tužba

    U žaru svoje borbe nisam do sada ni primjetila mač. Da, sad ga vidim. A nisam ni mislila tako kako sam napisala. Strog....uuuuuu. To su samo riječi. O Vama imam jako dobro mišljenje. Vi ste realista sa objektivnim stavom, a ja sam vječiti optimista sa glavom u oblacima i nekako ne mogu prihvatiti, a ni shvatiti da sam nešto loše učinila i da ću za to biti kažnjena. Mislim da i ma nade za mene. A znate da uvijek sa strepnjom otvaram ovu stranicu misleći, sad će mi sigurno napisati "kriva si". Daj mi Bože rastjeraj loše misli. Mislit ću pozitivno, mislit ću lijepo i zaboraviti ubuduće na gluposti. Eto! Lijep pozdrav Vama.
  13. ettach

    tužba

    Hvala! Ne ponosim se sobom , to sam već napisala. Odlučila sam na sudu iznijeti činjenice, pokajati se za učinjeno, tražiti da me se kazni odmah, pa šta bude. Nek se sve odmah okonča, kaznu ću dostojanstveno podnijeti. Nemam vremena hodati po sudovima. Toliko toga još moram u životu napraviti. I toliko toga lijepoga me još čeka. G-man, djelovali ste u početku strogo, međutim vidim da ste čovjek i da razumijete. Sad samo čekam zakazano ročište, da vrijeme što brže prođe. Javit ću vam kako sam prošla.
  14. ettach

    tužba

    Oprostite na čekanju odgovora ali nemam svaki dan računalo. Ovako, napisala sam da je rekao " taj i taj" da sada ima ljubavnicu nju(dobro, malo grubljim riječima" , zatim da doma ništa ne radi što je izjava njezine matere . Napisala sam da tip s kojim je nekada bila ima plaćati pijaču na šanku cijeli život zato što se je nje riješio. ....da je psiholabilna ( nebi zvala s posla i mene nazivala svim pogrdnim riječima pred puno male djece). I pokušaj suicida što nema veze samnom. Uglavnom sve što sam napisala netko je rekao. Sramota me svega toga. Mislila sam ukoliko bude znala da se i o njoj priča, prestat će pričati ružne stvari o meni mojim prijateljima, mojoj obitelji i meni samoj. Neznam jesam li Vam malo dočarala o čemu se radi. U svakom slučaju sad znate više.
  15. ettach

    tužba

    Hvala! Mislim da razumijem vaš odgovor. Nemam namjeru pokretati protutužbu jer bi onda stvarno sve zakomplicirala. Samo želim da se sve što prije završi. Pa makar i na moju štetu. To što sam u dobroj namjeri zakuhala loše jelo, morat ću sama pojesti. Rekla bih vam što sam joj u poruci napisala, ali ne želim da cijeli svijet to čita. Ako i mogu da Vam pošaljem poruku samo za Vas, neznam to učiniti. Hvala na Vasem vremenu.
  16. ettach

    tužba

    Poštovani! Ne mogu protumačiti sadržaj navedenih članaka. Što znači st. 5 čl. 147. KZ-a. Da, ako dobro mislim, postupila sam šaljući poruku radi drugih (svojih)interesa kako bi dotična osoba prestala sa svojim ružnim aktivnostima. Neznam razmišljam li dobro. Zakon je pisan za stručnjake, a ja kao laik mogu to svakako protumačiti. I što znači da sam, recimo, postupajući u dobroj vjeri povjerovala u priče rekla-kazala. U to svatko povjeruje. Pa bila istina ili laž. A meni se moje vjerovanje na žalost obilo o glavu. A što je s čl. 148, st. 1 i 2. Moje tvrdnje nisu iznošene pred drugima i nisu bile pristupačne većem broju osoba. Nisu bile pristupačne nikome. Oooo, već sam luda. A biz će šta bude. Pokajat ću se i vjerovati u pravdu. Da, odvjetnika sam uzela! Lijep pozdrav i molim Vaš odgovor. Jednostavnim riječima da ih mogu razumjeti. Nikad nisam znala tumačiti Zakone.
  17. ettach

    tužba

    Nakon što je izvjesna osoba saznala za eventualnu vezu svoga muža i mene, počela me zivkati sa muževog mobitela i prijetiti riječima: uništit ću ti život, uništit ću ti brak, reći ći ti mužu, djeci, roditeljima što je i provela u djelo. Moju majku je verbalno napala na javnom mjestu, zivkala mog muža i slala mu poruke o tome gdje se nalazim. Pratila me uz pomoć svojih "doušnica". Kako je hodala svuda okolo, i o njoj se počelo pričati. To što sam čula o njoj iskoristila sam i poslala sam putem SMS poruke na njen mobitel s namjerom da vidi da se i o njoj zna više stvari i u nadi da će prestati uznemiravati mene i moju obitelj. Uzela si je za pravo uređivati život mojoj obitelji, mojim roditeljima i obitelji moje djece koja već imaju svoj život. Tada se razuzdala i postalo je još gore. Prijavila me DO za uznemiravajuće ponašanje što je DO odbilo kao neosnovano. Sada je protiv mene podnijela privatnu tužbu općinskom sudu po čl. 148 kz. Ja nju nisam nazivala, javno je sramotila ili prijetila. što ona stalno radi meni. Zvala me je sa radnog mjesta sa službenog telefona i vrijeđala. Bila je toliko dosadna da sam bila prisiljena zvati policiju. Nakon policijske intervencije prestala je nazivati. Mog muža je zvala i slala poruke sa svog mobitela, a mene je nazivala sa mobitela svog muža koji bi mu uzela dok je spavao ili nije bio u blizini. Što mogu očekivati od suda s obzirom da ja nju nisam sramotila preko nikakvih javnih medija. Poruke poslane njoj bile su isključivo za nju. Opće mi je žao što sam i to učinila. Molim pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija