Jump to content

zagorakis

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dragi svi, Molio bih za pomoć/mišljenje/savjet/odgovor na sljedeću situaciju. Naime, kroz mjesec dana planiram otvoriti J.D.. s kolegom. Definitivno ciljamo na poticaje za samozapošljavanje pa me zanimaju dvije stvari: 1) poticaji: - pošto smo dvojica jedan od nas treba imati "većinsko" vlasništvo nad firmom i biti zaposlen u toj firmi da bi dobili potporu za samozapošljavanje? 2) stručno osposobljavanje: - s obzirom da sam tek završio fakultet svakako razmišljam i o nekoj poslovnoj "sigurnosti" pa me zanima jel moguće pronaći stručno osposobljavanje ukoliko sam prijavljen kao zaposlen u svojoj firmi (zbog poticaja za samozapošljavanje?) Unaprijed hvala svima.
  2. Pozdrav svima! Kao prvo isprika ako sam fulao s rubrikom za ovu temu, ali mislim da se moje pitanje najviše tiče poreza, odnosno zanima me što bi u mojoj priči bilo legalno. Ovako, da krenem... Plan mi je pokrenuti web stranicu koja će imati svoju određenu temu (nebitno koja). 1) Razumijem što je BLOG, a što je PORTAL. Ono što sam uspio saznati jest da ukoliko želim zarađivati putem te stranice moram djelovati kao PORTAL. Znači, ja ako ću pisati članke i objavljivati sadržaj s namjerom privlačenja nekakvih sponzora/partnera, te ako će se raditi o nekom oglašavanju preko te moje stranice, moram biti PORTAL, a ne blog. Isto tako, za obavljanje navedene djelatnosti moram imati registriran obrt ili trgovačko društvo. Ispravite me ako griješim!!! (Ovo dakle nije pitanje, već moj zaključak, pa molim da me se ispravi ako imam krive informacije) 2) Naišao sam na par stranica: www.coolklub.com, te poznata www.netokracija.com, koje se predstavljaju kao MAGAZIN. Znači kad kliknete ''o nama'', jasno piše da su oni online magazin. U principu Google mi je rekao koja je razlika između portala i magazina, gdje je magazin po nekim stvarima čak sličan blogu. No, ONLINE MAGAZIN ima i prostor za oglašivače, što znači da osoba koja je iza toga zarađuje lovu. Ne mogu nigdje naći kakva je situacija i pogled na MAGAZIN u odnosu na PORTAL, odnosno ima li pravne razlike između ta dva pojma. Po meni, forma magazina je puno bliža temama o kojima planiram pisati, nego što bi to bio portal. Zato evo konkretnog pitanja: UKOLIKO ĆU JA HTJETI VODITI SVOJ MAGAZIN, MORAM LI ISTO OTVORITI OBRT ILI TRG. DRUŠTVO, KAKO BIH MOGAO ZARAĐIVATI PREKO ISTOG? Mislim da se sve vrti oko plaćanja poreza državi, pa mislim da bez obrta zarada na internetu u RH nije moguća??? Unaprijed hvala i nadam se da sam uspio opisati najbolje tu svoju dilemu. Pozz
  3. Pozdrav svima! Kao prvo isprika ako sam fulao s rubrikom za ovu temu, ali mislim da se moje pitanje najviše tiče poreza, odnosno zanima me što bi u mojoj priči bilo legalno. Ovako, da krenem... Plan mi je pokrenuti web stranicu koja će imati svoju određenu temu (nebitno koja). 1) Razumijem što je BLOG, a što je PORTAL. Ono što sam uspio saznati jest da ukoliko želim zarađivati putem te stranice moram djelovati kao PORTAL. Znači, ja ako ću pisati članke i objavljivati sadržaj s namjerom privlačenja nekakvih sponzora/partnera, te ako će se raditi o nekom oglašavanju preko te moje stranice, moram biti PORTAL, a ne blog. Isto tako, za obavljanje navedene djelatnosti moram imati registriran obrt ili trgovačko društvo. Ispravite me ako griješim!!! (Ovo dakle nije pitanje, već moj zaključak, pa molim da me se ispravi ako imam krive informacije) 2) Naišao sam na par stranica: http://www.coolklub.com, te poznata http://www.netokracija.com, koje se predstavljaju kao MAGAZIN. Znači kad kliknete ''o nama'', jasno piše da su oni online magazin. U principu Google mi je rekao koja je razlika između portala i magazina, gdje je magazin po nekim stvarima čak sličan blogu. No, ONLINE MAGAZIN ima i prostor za oglašivače, što znači da osoba koja je iza toga zarađuje lovu. Ne mogu nigdje naći kakva je situacija i pogled na MAGAZIN u odnosu na PORTAL, odnosno ima li pravne razlike između ta dva pojma. Po meni, forma magazina je puno bliža temama o kojima planiram pisati, nego što bi to bio portal. Zato evo konkretnog pitanja: UKOLIKO ĆU JA HTJETI VODITI SVOJ MAGAZIN, MORAM LI ISTO OTVORITI OBRT ILI TRG. DRUŠTVO, KAKO BIH MOGAO ZARAĐIVATI PREKO ISTOG? Mislim da se sve vrti oko plaćanja poreza državi, pa mislim da bez obrta zarada na internetu u RH nije moguća??? Unaprijed hvala i nadam se da sam uspio opisati najbolje tu svoju dilemu. Pozz
  4. Da upoznat sam s tim da se mora pazit i dobro utrosit pare. Svaki biznis nosi rizik naravno. znaci bolje mi da se raspitam kod knjigovode.
  5. Pozdrav, Ovako, trenutno sam redovni student i imam neke planove kroz par mj. 1) otvaram OPG i bit cu nositelj OPG-a 2) za 3-4 mjeseca planiram otvoriti J.d.. i tu cu biti vecinski vlasnik (jer planiram dobiti poticaje za samozaposljavanje) MOJA PITANJA GLASE: 1) mogu li ja sa statusom redovnog studenta biti nositelj OPG-a? (koliko sam procitao na netu mogu) 2) hoce li mi taj opg zeznuti stvar s burzom oko dobivanja poticaja? jer ne smijes biti zaposlen nigdje ako zelis 25k kuna. mislim, oko toga sam citao i na sta god sam naletio pise da kao nositelj opg-a tebe drzava ne vodi kao zaposlenog. po toj logici ja mogu komotno pokrenuti jdoo kao 51% vlasnik i aplicirati za poticaje? P.s. I u jednom i u drugom slucaju je jedina opcija da ja budem nositelj/vlasnik jer kolege imaju razne otegotne okolnosti. Inace bi to probali na drugaciji nacin.
  6. To sam i ja zakljucio citajuci malo zakon. A nista, sad cekat i nadat se da sam se izvukao hehe
  7. Pozdrav, prije par mj me murja zaustavila i dobio sam upozorenje jer nisam bio vezan i sad pise na upozorenju da u god dana ne smijem ciniti prekrsaje ili cu u protivnom morat platiri tih 500kn. Stvar je sto sam jucer vozio malo brze od dopustenog (15km/h) i naravno, opet murja. Kad me pitao dal sam kaznjavan rekao sam da sam zadnju kaznu platio prije 5 godina cca. Kad me pitao "sta cemo?" Rekao sam da mogu na licu mjesta platit 250kn (jer ak se odmah placa onda je pola iznosa). Kad je je ocito skuzio da ga ne muljam rekao mi je da ce mi napisat upozorenje (PRIJE TOGA JE NARAVNO NJEGOV KOLEGA UNIO MOJE PODATKE U ONAJ UREDAJ DA STVARNO PROVJERI DA NISAM BIO KAZNJAVAN). Napisao mi je upozorenje, ja se zahvalio, ispricao i krenuo svojim putem. Dakle, mene zanima jel moguce dobiti dva upozorenja (iako su jako sitni prekrsaji) u razmaku od 4 mj? Sad me cijelu noc kopka dal postoji mogucnost da mi gospoda posalju kakvu kaznu??? A ak zovem murju da pitam mozda se sjebem pa mi naplate? Jel bolje da sutim samo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija