Jump to content

DomyX

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DomyX objavio

  1. Pozdrav. Eto,danas mi je stiglo rješenje da sam kriv za to da sam "galamio na sav glas pritom ispuštajući neartikulirane zvukove" itd i kazna je 193 kn + 500 kn sudskih troškova. Kome trebam pisati žalbu? Jel postoji šansa da će me se osloboditi barem tih troškova jer mi to stvarno nema smisla da su troškovi preko duplo skuplji od same kazne? Bilo kakav savjet je dobro došao,buduci da imam 8 dana za reagirati.
  2. Hvala svima na odgovorima,i planirao sam tražiti sučeljavanje i da se eventualno preslusaju svjedoci. G-man,moze li se meni prislino naplatiti kada nemam nista od cega mogu? Nemam apsolutno nikakvu nekretninu ili pokretninu na svoje ime,nisam zaposlen jer sam redovni student sad na jesen,nemam otvoren tekuci ili žiro-račun u nijednoj banci.
  3. Znam da je nelogično,i tu prijavu nisu uopce spominjali dok nisu saznali da imam ranije prekršaj za posjedovanje trave,i to je ono što me naljutilo. Ja na bilo koji nacin ne namjeravam platiti tu kaznu,jer bi tada priznao da sam kriv,što nisam. Kakva je situacija ako ne platim to? Ako se dobro sjećam tog zakona,kazne do 500 kn se zamjenjuju društveno korisnim radom?
  4. Koliko je to uopce ozbiljno? Cuo sam iz više izvora da se te "trinajstice" iz ZOPPJRM-a tretiraju kao zadnje na redu i da nece niti kazna brzo stizat.
  5. Siguran sam da bi. Bilo je nepravilnosti u postupanju i laganja sa strane policijskih sluzbenika. Samo ne znam koliko bi cijeli taj iskaz bio valjan kad bi se suprostavio iskazima policijskih sluzbenika. Drugim riječima,bili sud vjerovao meni(nama) ili njima?
  6. Lijep pozdrav. probat cu skratiti sto više mogu. Sinoc smo prije izlaska otisli u konzum na črnomerec po cugu i otisli sjest u parkic dok to popijemo(nota bene;pošto sam ja bio vozač tu večer nisam pio alkohol). Tada se pojavljuju dva čovjeka i uz "Dobra večer momci" vade značke i predstavljaju se. I sad sve 5,dajemo osobne,ljubazni su i u trenutku kada su saznali da imam prekršaj za posjedovanje marihuane,odmah me detaljno pretražaju dvaput zaredom i cijelo vrijeme mi govore da mi je bolje da im dam sve sto imam kod sebe(naravno da nisam imao nista). I sad kao oni iznervirani mi govore,ovim riječima :"E sad pošto nemaš ništa kod sebe cemo ti napisati kaznu za remećenje JRM-a". U obavijesti o počinjenom prekršaju piše da sam remetio glasnom galamom noćni mir građana bla bla,što se nije dogodilo. Rekli su mi da ce kazna biti ispod 200 kuna,al kakvo je to postupanje? Mogu li išta postići žalbom i odlaskom na sud ili je to borba sa vjetrenjačom?
  7. eto nemam stručni savjet,ali imam iz iskustva. Ako si punoljetan,socijalno nema vise nikakvu ulogu jer si odrastao i ne zanimas ih valjda. Roditelji nece biti obavijesteni,jedino mogu saznati da vide pismo. Doci ce ti plava kuverta na kojoj piše da je prekršajni postupak tako da im nedaj da to vide i problem riješen. Ja sam pao 29.11.,a pismo mi je stiglo 13.2. tako da si racunaj 2-3 mjeseca.
  8. Po vašem misljenju,znaci ne pravno gledano,nego vase osobno,koja opcija je bolja? Odvikavanje je pretpostavljam periodicno testiranje i razgovori s nekim? i koliko dugo mi taj prekrsaj ostaje u evidenciji ? Cijeli zivot ili ima neki rok?
  9. Jesam,i tad dam bio punoljetan. nisam nikad prije kaznjavan,privođen pa cak niti legitimiran. Ispricavam se zbog imena,nisam znao.
  10. Eto 29.11.2014. sam uhićen zbog 3 grama marihuane i danas mi je dosao poziv na prekršajni sud. Imam 18,učenik i sve to,dragovoljno predao,surađivao i sve. U optuznom prijedlogu piše da se predlaže novčana kazna po čl 3. st.1 zakona o suzbijanju zloporabe droga. 1.Koliku kaznu mogu očekivati? 2.Kako bi se trebao ponasati i sto je idealno da kazem sudcu,odnosno sutkinji? 3.Zna li netko sudsku praksu? hvala
  11. Radi se o VII. pp (nehajskoj) Znaci u 2014. vjerojatno nece dolaziti? I pošto sam prije tjedan dana polozio vozacki i sutra idem podici gotovu vozacku dozvolu,to nece nista utjecati na istu?
  12. A da te pitam jos,ili nekog drugog tko ce naletit ovdje,koliko treba prosjecno od uhićivanja do stizanja poziva na sud meni doma?
  13. Pozdrav, sinoc sam na koncertu priveden zato što je policajac blizu mene nasao paketić sa 3,0(tri) grama marihuane i pošto sam imao joint kod sebe zakljucio da je moje na što sam ja rekao da nije. U postaji sam odlucio surađivati kako bih si eventualno ublazio kaznu,i rekli su mi da je to bilo pametnije nego negirati sve te sam im rekao da mi je ovo bio prvi put da sam probao marihuanu iz znatizelje te da mislim da sam pogrijesio i zao mi je zbog toga. Doci ce mi prekršajna prijava i idem na sud. Koliku kaznu mogu ocekivati? Priznaje li mi se pod olakotne okolnosti ako sam učenik 4. razreda gimnazije(punoljetan) znaci nemam prihoda niti zanimanje,uzdrzavaju me roditelji i nikad prije nisam imao prekršajnu ili kaznenu prijavu niti sam uhićivan. Postoji li šansa da se nagodim sa sucem da novcanu kaznu potpuno ili djelomicno zamijeni društveno-korisnim radom ili liječenjem(testiranja i razgovori)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija