Jump to content

malaboktee

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma mi nismo niti znali za ovrhu do nedavno jer ne dolazi na našu kućnu adresu (kojoj je i on vlasnik) nego na prijašnju adresu. Očito je to i više nego komplicirano stanje i biti će mi potrebno puno živaca za riješiti ovo.
  2. Ima sestru, znamo da je živ, doduše ni sa sestrom nije u stalnom kontaktu. Znači ovrha može biti provedena nad njegovim dijelom nekretnine? Kako bi to točno izgledalo? I zašto već nije provedena? Uzevši u obzir da je on eventualno dugovanje mogao napraviti prije 20 godina. Pretpostavljam da ni uz njegovu volju on svoj dio ne može prepisati odnosno darovati nama dok ima dugovanja tj. ovrhu?
  3. A na koji je to način moguće kad nekretnina nije u potpunosti njegovo vlasništvo? I što učiniti kako bi se mi zaštitile?
  4. Lijep pozdrav! Imam pitanja vezana za ovršni postupak mog oca. Radi se o tome da moj otac dobiva nešto od ovršnog postupka na staru adresu. On ne živi u RH već 20 godina, odnosno od kad nas je napustio i nitko ne zna njegovu adresu u Njemačkoj niti smo u kontaktu. Majka se razvela od njega i dotični nikad nije plaćao dodjeljenu alimentaciju za mene i sestru. Također, vlasnik je polovine kuće u kojoj trenutno živimo. Drugi dio je u vlasništvu majke. Zanima me koje su posljedice za nas kao njegovu djecu i našu kuću? Ništa od njegove pošte nije nikad preuzimano i ne znamo o čemu se točno radi. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija