Jump to content

Jackal

Korisnik
  • Broj objava

    214
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Jackal je dobio reakciju od drot13 u poligrafsko ispitivanje kao dokaz na Sudu   
    Poligraf ni pod kakvim okolnostima nije dokazno sredstvo koje će sud prihvatiti niti cijeniti. "Privatni poligraf" je bacanje novaca na nešto s čime možeš obrisati rit.
  2. Hvala
    Jackal je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u poligrafsko ispitivanje kao dokaz na Sudu   
    Poligraf ni pod kakvim okolnostima nije dokazno sredstvo koje će sud prihvatiti niti cijeniti. "Privatni poligraf" je bacanje novaca na nešto s čime možeš obrisati rit.
  3. Hvala
    Jackal je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u narušavanje nepovredivosti doma bukom   
    nema kaznenog djela i svaki pokušaj u tom smjeru je uzaludan. kazneni zakon se može samo restriktivno tumačiti i u tom smislu prodiranje u tuđi dom podrazumijeva samo fizički prodor. smisao kaznene odredbe je zaštita ustavne kategorije prava na dom a ne zaštita prava vlasništva (zato i nije nužno biti vlasnik nekretnine da bi bio oštećenik). prekromjerna buka u nadležnosti je ili drž. inspektorata, ili je prekršaj protiv JRM ili može biti predmet građanske parnice.
  4. Hvala
    Jackal je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Vijeće za određivanje istražnog zatvora ne dolazak na ročište   
    1. dužni ste prijaviti sudu svaku promjenu adrese ili namjeru promjene adrese
    2. tek nakon eventualnog određivanja istražnog zatvora, ukoliko niste dostupni sudu, raspisat će se tjeralica za vama i imat ćete neugodnosti kod prelaska granice.  
    3. na ročište ne morate pristupiti ukoliko se radi o kaznenom djelu s propisanom kaznom do 12 godina, očitovali ste se o krivnji u prisustvu branitelja (bez obzira kakvo bilo očitovanje) i imate branitelja koji vas zastupa u postupku. Ovisno o kaznenom djelu vjerujem da je jeftinije angažirati odvjetnika nego svaki puta putovati D-HR-D.
  5. Hvala
    Jackal je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Javna drugostupanjska rasprava   
    U praksi drugostupanjski sudovi unazad godinu dana uvijek obavještavaju stranke o sjednici, bez obzira tražile to stranke ili ne. vaše je pravo pristupiti ali ne i obveza, nema posljedica. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija