Jump to content

littlemisstrouble

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je littlemisstrouble objavio

  1. to je Lijepa Naša.. Ažurirano jao, strašno...nikada nisam čula za sličnu situaciju... pa kakve su to gluposti?
  2. hehehehe, to je točno taj članak zbog kojeg se "opravdavaju" na tom istom linku (http://www.zgh.hr/default.aspx?id=1318)
  3. pa da, mislila na odgovor koji su zvone0212 poslali(zastara 6-10 godina)...to je ocito obmanjivanje..
  4. imaju li oni pravo tako obamnjivati ljude? jer ocito zastara onda nikako ne može biti 10 godina!
  5. na tom linku pise i: "Sukladno navedenim zakonskim propisima i odlukama Hrvatskih voda, analitičko knjigovodstvo obveznika ne sadrži dugovanja za naknadu za uređenje voda starija od šest godina, te s naslova iste naknade nema osnova za prigovor na zastaru potraživanja obuhvaćenih opomenama." i sad nek netko meni veli tko je tu lud..
  6. uf, neko vrijeme nisam bila u mogucnosti provjeravat nove postove, a za to vrijeme se ovdje razvila prava mala debata! super hvala vam na iskustvima, razmisljanjima i znanjima! po mojim saznjanima zastara za ovo potrazivanje je 3 godine, a apsolutna zastara je 6 godina...e sad, koliko se ja kuzim (a ne mogu rec da se jako kuzim), to znaci da ako je proslo 6 godina a oni se nisu uspjeli naplatiti ne mogu vam vise nista! isto tako ako 3 godine nisu ni na koji nacin pokrenuli postupak ovrhe poslije toga isto nemaju vise sta traziti...e sad, zna se desiti da oni za neko potrazivanje iz recimo 2008. predaju zahtjev za pokretanje ovrhe na sudu 2009.god. (znaci u roku) a duznik bude prvi puta obavjesten o tome kad je ovrha vec pokrenuta recimo 2012.god... cak se zna desiti da se vec i ovrsi placa a da nikada nije stigla nikakva obavijest doma na adresu, ALI navodno oni su nekad 5 dana drzali obavijest na svojoj oglasnoj ploči i to je to.. dal je to istina ili ne, ne mogu se kladiti, to su moja saznanja skupljena od raznih pravnika.. e sad, druga stvar, dal pricamo ovdje o dvije iste naknade ili ne, to mi isto nije bas jasno..ova nakanada za uređenje voda je nekada bila dio racuna za potrosnju vode, a danas je dio onog grupnog racuna za holding...i meni je za te tri godine mjesecna rata bila oko 11 kn... zato mi je sad, nakon sto ovo citam, zao kaj nisam jednostavno to platila i dovidjenja, jer mi je ukupno potrazivanje bilo nesto vise od 400 kn... a sad bu mozda i preko 1500..
  7. Super, hvala bobo3 dobro da onda nisam ništa platila, jer meni bi sve valjda trebalo biti u zastari... Zbunilo me to što mi je jedna pravnica (koja bi po mjestu rada itekako trebala imati iskustva s takvim slučajevima) rekla da nek uložim žalbu, platim račun (da mi fina ne bi sjela ovrhom na plaću), i onda tražim povrat tih novaca nakon što se ispostavi da je sve u zastari. A to mi nikak nije imalo smisla..kak da ja njih onda uspijem zgoniti da mi vrate ijednu kunu? Mogu ih vjerojatno jedino tuziti. Da, katastrofa. i kak da sad covjek bude siguran da mu nije nekad prije došla opomena koja je prekinula tu zastaru, i sad ti računi onda zapravo i nisu u zastari... Bobo3, jel Vama došla kakva opomena prije ovog rješenja?
  8. pozdrav svima! imam jednu nedoumicu...pa ako ima nekog tko bi mi mogao savjetovati što da radim, bila bih mu vrlo zahvalna! naime, dobili smo rješenje o ovrsi za neplaćanje naknade o uređenju voda za 2008., 2009. i siječanj 2010.godine. uložila sam žalbu u roku od 8 dana, pozivajući se na zastaru, no kako na rješenju piše da "žalba ne odgađa izvršenje rješenja" bojim se da će mi ovrhom sjest na plaću dok ja čekam odgovor na tu moju famoznu žalbu. moje pitanje je: dal da platim taj dug pa u slučaju da mi priznaju žalbu očekujem da će mi na neku foru vratiti te novce ili da čekam odgovor? ili ja time što plaćam dug ili dio duga priznajem taj isti dug? i da, imam zapravo još jedno pitanje...kako je moguće da tako važnu poštu kao što je rješenje o ovrsi, nađem u kasliću? kako se poslije dokaže da sam ja preuzela tu poštu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija