Jump to content

MARČICA

Korisnik
 • Broj objava

  31
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O MARČICA

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Majka i ja suvlasnice smo kuće koju smo kupile prije 15 godina...ja sam dizala kredite i ostalo...nakon udaje sa suprugom sam odlučila otići živjeti u njegov stan i to je trajalo 9 godina dok se oboje nismo teško razboljeli i u stanu na 5 katu bez lifta bilo je nemoguće više živjeti...ponudila sam majki stan u zamjenu za njenu polovicu kuće, nudila joj da joj kupim garsonjeru u prizemlju,, manju kuću, da je isplatim za njezin dio, odnosno da ona isplati mene za moju polovicu dijela po nekoj simboličnoj cijeni u narednih 8 godina...nisam toliko bogata da bi se odrekla svog dijela i poklonila...da prodamo kuću i podijelimo novac takodjer ne pristaje... Kako na ništa nije pristala, suprug i ja smo u međuvremenu uselili u kuću.. problem je u kući što je grafema za jednu obitelj i ne može se etažirati...podijeliti... S majkom je pakao živjeti, onemogućava nam pristup u kuhinju, zaključava, što god kupimo od namještaja pravi urnebes, režije neće ništa više da plaća...garažu si je prisvojila iako auta nema, a naš auto stoji vani... Molim pomoć na koji način riješiti situaciju... hvala
 2. Suvlasnik sam kuće u 1/2 dijela sa majkom. Kuća se ne može podijeliti. U istoj živi majka već 10-tak godina. S obzirom da smo suprug i ja odlučili u istu se doseliti, a majka se istom protivi, na koji način primorati majku da se nekretnina proda (ista ne želi da ju isplatimo što smo joj ponudili, niti ona nas ne želi isplatiti). Suvlasništvo nekretnine je majci jedina imovina, a meni također.
 3. Poslodavac prilikom donošenja Pravilnika o sistematizaciji vodi računa o potrebama posla i stručnoj spremi svojih djelatnika. S obzirom da niste prilikom sistematizacije dobili rasporedno rješenje kojim se raspoređujete na poslove visoke stručne spreme, imate se pravo žaliti Odboru za državnu službu u roku 15 dana od dana primitka rješenja. Pri tome bi bilo dobro navesti sve ovo što ste ovdje postavili i da se preispita zbog čega je dana prednost osobi koja ima lošije uvjete nego vi. Također možete podnijeti žalbu zbog šutnje administracije koja Vam nije dostavila odgovor po vašem pismenom zahtjevu u kojem ih molite da se riješi Vaše pitanje po osnovi višeg stupnja obrazovanja. Prvo napravite požurnicu poslodavcu, a nakon toga Odboru za državnu službu. Sretno
 4. Na bolovanju sam se nalazio od 01. siječnja 2017. godine. Dana 21. 12. 2017. godine dobio sam rješenje poslodavca kojim mi je utvrđeno da idem u mirovinu sa 31. 12. 2017. godine. Zaključio sam bolovanje i 24. 12. započeo sam s radom. Dana 27. i 28. 12. odobreno mi je korištenje godišnjeg odmora za 2018. godinu a temeljem rješenja kojim mi je priznato 32 dana korištenja. S obzirom da mi je rješenje o odlasku u mirovinu kasno potpisano, nisam uspio iskoristiti cijeli godišnji za 2017. godinu, već samo 2 dana. Zanima me da li imam pravo tražiti da mi se isti novčano plati i temeljem kojeg zakona - 30 dana nisam uspio iskoristiti..
 5. Nisam nikakav odgovor dobio..zvao me moj odvjetnik i rekao da nemam pravo na isto budući se radilo o privatnoj tužbi.. .da je Odvjetništvo me teretilo onda bi imao...isto mi i potvrdila usmeno sutkinja koja je vodila postupak... Zahtjev za naknadu je moj odvjetnik podnio u zakonskom roku ali ja nikad pismeno odgovor nisam nikakav dobio...
 6. Na osnovi privatne tužbe protiv mene je pokrenut kazneni postupak radi navodnog kaznenog djela iz članka 147. st. 1. i 2. Za isto sam morao angažirati odvjetnika i izvrgnut sam troškovima odlaska na parnice nekoliko puta. U međuvremenu je tužitelj umro i nikakva presuda protiv mene nije donesena niti sam proglašen krivim. U međuvremenu sam dobio rješenje kojim je protiv mene postupak obustavljen ( u svibnju mjesecu 2017. godine) i u zakonskom roku podnio zahtjev za naknadu troškova sukladno članku 31. toč. 5. Pravilnika o naknadi troškova ("NN" broj 58/12 i 111/12). Prema mišljenju suda nemam pravo na naknadu troškova s obzirom da je tužitelj umro. Molim mišljenje nekoga tko je imao slična iskustva.
 7. U e-predmetu stoji da je sudski vijeće bilo 07. 09. 2017...clanovi vijeća...i nista vise..
 8. Da i da se nadovežem, što se tiče stana, bez obzira što je stečen prije braka, da li sestra ima pravo na nužni dio s obzirom da se o mužu već 4 godine brine, od kada je bolest nastupila, i koliki je to dio (stan je oko 60m2) kao i na ostalu stečevinu da li ima pravo na nužni dio?.
 9. Sudsko vijeće Županijskog suda je vezano za prvostupanjsku presudu iz radnih odnosa raspravljalo prije dva i pol mjeseca. Odluka još nije javno objavljena. Da li Županijski sudovi imaju kakav rok za objavu odluke?
 10. Sestra mi je sa suprugom u braku 8 godina i nemaju djece. Prije braka kupili su stan koji 4/5 glasi na supruga, a 1/5 je na njoj. Suprug je se u međuvremenu teško razbolio i pitanje je kako će sve to završiti. Kako u braku nisu imali djece, brat od supruga i djeca istoga se istoj prijete kako će čim brat umre istu izbaciti iz stana i oduzeti joj svu ušteđevinu koju su ona i suprug u braku stekli, te da jedva čekaju da se vide na sudu. Njezin suprug ima i majku živu, ali ona ne postavlja nikakve uvjete za sada. Zanima me koja prava ima moja sestra vezano za stan u kojem žive, ušteđevinu koju imaju i koju su zajednički uštedjeli kao i dionice koje suprug ima (stekao prije braka u T-com i braniteljski udjeli), ukoliko se njezinom suprugu ne daj Bože nešto desi.
 11. Prema dogovoru svekrve i supruga, isti bi nakon njezine smrti trebao naslijediti kuću i ostalu imovinu, budući je drugi sin dobio već prije kuću koju su mu roditelji sagradili i odmah prepisali na istoga. Kuća se vodi u vlasništvu svekrve. U međuvremenu tu kuću koja je još uvijek na svekrvi, sin od djevera odlučio kupiti od moga supruga. Zanima me kako je najbolje napraviti ugovor, da mi budemo sigurni da ćemo novac od istoga dobiti, budući isti sa svekrvom planira sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju kako ne bi kasnije morao plaćati porez na tu imovinu, budući nije prvi nasljedni red, a na kući bi počeo raditi zahvate, pa da bude siguran da će ista biti njegova. Molim brzi odgovor, jer ovih dana se isto rješava...
 12. Molim mišljenje: Da li se dopisom i službenim aktom može smatrati pismeno koje administrativni referent traži očitovanje od upravnog referenta unutar istoga ureda. Pismeno (ne znam koji naziv upotrijebiti) je napisano rukom na komadu papira bez i jednog obilježja službenog akta (zaglavlje, kome se dostavlja, predmet...) u vidu pisma. Nakon primitka upravni referent daje svoje mišljenje u svezi pitanja, iako nije u obvezi s obzirom da isti nije neposredno nadređeni službenik administrativnom referentu iz čisto kolegijalnih razloga, a navedeni papir koji je primio od administrativnog referenta baca jer smatra da nije pravni akt. Nakon dva dana od istog službenika upravni referent dobiva pismeno napisano na isti način u kojem isti od njega traži da mu dostavi njegov prvotni original kao i original koji mu je tada dostavio. Znači pitanje je: 1. da li se pismeno administrativnog referenta može smatrati službenim aktom i da li ga je upravni referent bio dužan čuvati (jer nije privitak niti jednog predmeta)? 2. da li je negdje navedeno da se original pismena nakon dobivenog odgovora mora vraćati pošiljatelju? 3. Tko svojim postupcima uznemirava i omalovažava drugu osobu, administrativni referent koji svaki malo traži originale svojih pisanja ili upravni referent koji je dostavio odgovor, te nakon toga nije htio nastaviti se dopisivati s administrativnim referentom unutar istog ureda, kancelarija do kancelarije?
 13. Zahtjev od javnopravnog tijela stigao je u ured dana 02. 02. 2016. godine. Admninistrativni referent koji ga je zaprimio meni ga je dostavio dana 05. 02. 2016. godine i ja sam potvrdila primitak istoga. Zahtjev nije bio u koverti, tako da je administrativni referent moga odmah vidjeti o čemu se radi. Utvrdila sam da zahtjev nije urudžbiran odnosno da je kod administrativnog referenta (iz samo njemu znanih razloga) stajao 3 dana dok ga nije dostavio meni kao upravnom referentu. S obzirom da isti zahtjev nije urudžbiran, molim mišljenje, tko ga je bio dužan poslati u pisarnicu radi urudžbiranja, osoba koja ga je zaprimila dana 02. 02. 2016. godine ili ja koja sam ga zaprimila dana 05. 02. 2016. godine. Molim ukoliko netko i u kojem propisu (zakonu) je propisano točan postupak zaprimanja i urudžbiranja zahtjeva.
 14. Dugo bila na bolovanju. Netko mi je izbrisao na poslu iz računala.

   

  Probaj kontaktirati nekoga kome sam već slala.

   

  Lp

   

  Marčica

×
×
 • Napravi novi...