Jump to content

lilita

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lilita objavio

  1. @lawbydesign, @Miran89 hvala na odgovoru! malo oprečnom, ali ok... Pitanje je prodaje garaže unutar perioda od 2 godine. Pretpostavljam kako bi u tom slučaju bilo pametno ići s dva kupoprodajna ugovora (zbog definiranja cijene, hipoteke...). Pretpostavih kako je porezna nadležna za ova pitanja...
  2. Molila bih pojašnjenje na koji način se provodi kupovina dvije čestice koje vlasnik "prodaje zajedno". Konkretno, radi se o stanu i garaži koji nisu povezani, tj. garaža je na drugoj čestici i za nju postoji odvojeni vlasnički list. Iako je vlasnik naveo cijenu za obje nekretnine i ne želi ih prodavati odvojeno, je li potrebno raditi ugovor za svaku pojedinu nekretninu, kao i je li moguće zatražiti kredit u jedinstvenom odnosu za obje nekretnine. Kakva je situacija s porezom na dobit ukoliko se danas-sutra odlučimo prodati garažu? Može li me netko uputiti na upravu koja bi mi mogla dati relevantne odgovore na ova pitanja. Unaprijed hvala!
  3. Pozdrav svima! Molila bih pomoć onih koji su stručni odgovoriti na moj upit. Naime, radi se o prelasku s jednog radnog mjesta (javna služba - škola) na novo (državna uprava - ministarstvo, ali ne prosvjete). Poznato mi je da je zakonom o radu regulirana obveza koristenja dijela godišnjeg odmora koji je ostvaren kod starog poslodavca prije prelaska kod novog. Zanima me vrijedi li isto i za moj slucaj promjene radnog mjesta ili je moguće prenijeti go kod novog poslodavca (s obzirom da je neka prava moguce prenijeti prelaskom iz javne u državnu službu pa nisam sigurna je li moguće isto i s godišnjim). Napominjem da prekida u zaposlenju neće biti. Hvala unaprijed! Lilita
  4. Postovani, zanima me kome se moram obratiti/prijaviti sa zahtjevom za promjenom radnog mjesta. Trenutno sam zaposlena u javnoj sluzbi (prosvjeta), ali zbog zdravstvenih razloga zatrazila bih promjenu radnog mjesta. Je li potrebno obratiti se uredu drzavne uprave ili instituciji u koju zelim premjestaj? Ima li poslodavac obvezu uvaziti moju zamolbu ukoliko se radi o zdrav. problemu? Nadam se da sam poslala upit na pravu adresu i unaprijed zahvaljujem!
  5. Molim za pomoć u rješavanju slijedećeg pitanja: želim podići gotovinski kredit, a banka mi uvjetuje naplatu naknade kredita (2.5%) iz kredita što ja ne želim. dakle, sve troškove želim platiti van kredita tako da dobijem točan iznos glavnice koji sam i tražila. prije nekoliko godina to sam mogla u drugoj banci bez ikakvih problema. zanima me postoji li neka pravna osnova na koju bih se mogla pozvati kako bih osporila njihov uvjet. proučila sam zakon o potrošačkom kreditiranju, ali nigdje nije rečeno postoje li neka ograničenja u plaćanju naknade. unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  6. zna li netko kako je bosanski zakon reguliran po ovom pitanju? naime, zainteresirana sam za kupovinu vikend apartmana u skijalištu pa me zanima jel to moguće hrvatskim državljanima, kakvi su porezi i ostala davanja! hvala!
  7. zaboravila sam naglasiti da prekovremeni i subote nisu plaćeni. radi se o trgovačkoj firmi pa ja plaća na proviziju!
  8. kome se obratiti u slučaju kršenja prava radnika (prisilni rad subotom i prekovremeni rad koji nisu navedeni u ugovoru o radu)? inače radi se o velikoj i renomiranoj firmi, tj. njenoj podružnici u Slavoniji, u kojoj sindikat koji bi se založio za radnike ne postoji. naravno prijetnje su pod cijenu otkaza ili prelaska na lošije radno mjesto. kakva su iskustva u tužbama protiv takvih kompanija? hvala na bilo kakvom savjetu ili iskustvu!
  9. hvala na svim ovim informacijama, ali bjanko zadužnicu sam dobila od poslodavca s mojim imenom i prezimenom, te podacima tvrtke, i danas mi je rok za predaju potpisane i ovjerene zadužnice. koliko vidim svi mi savjetujete da ne potpisujem, a s kojim argumentima da se borim?
  10. Znači zakonski to nije nigdje definirano, a pretpostavljam da je dovoljno napraviti aneks ugovoru o radu! hvala!
  11. Ima li poslodavac zakonsko pravo (temeljem kojeg zakona?!) zahtijevati od svog zaposlenika da potpiše bjanko zadužnicu (dakle omogući poslodavcu zaplijenu svih njegovih računa!?) kako bi naplatio moguća dugovanja zaposlenika prema poslodavcu iako ta dugovanja nisu definirana? Isto tako, je li zaposlenik dužan potpisati istu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija