Jump to content

ivana979

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivana979 objavio

  1. Ako se treći naslijednik ne uspije pridružiti, a proces vezan uz tužbu već bude okončan, da li treći nasljednik gubi pravo na obeštećenje? Ako da, može li naknadno podnijeti tužbu?
  2. Pretpostavljam u svoje ime, ali na rješenju o nasljeđivanju su ispravno navedeni svi nasljednici. Može li se pretpostaviti da se rješenje tužbe odnosi na sve stranke navedene u rješenju o nasljeđivanju? Što ako se tužba riješi a podnesena je samo u ime jednog tužitelja? Da li drugi ima pravo na obeštećenje ili ga gubi? Da li može naknadno podnijeti novu tužbu u slučaju potrebe?
  3. Radi se o nasljedstvu novčane imovine.Nakon smrti ostavitelja u stranoj državi, jedan od tri nasljednikaje podigao ukupnu imovinu iz banke u Njemačkoj tvrdeći da je jedini nasljednik. Na novojostavinskoj raspravi u naslljedstvo su uključena ostala dvajednakopravna nasljednika. Drugi nasljednik je podigao tužbu protivprvog kako bi se nasljedstvo raspodijelilo prema ostavinskojraspravi. Postupak se vodi u Republici Srpskoj. Da li jepotrebno da i treći nasljednik podiže istu tužbu ili se priključidrugom ili ništa od toga? tj. Da li rješenje tužbe bez obzira tkoju je podnio uključuje raspodjelu svim nasljednicima? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija