Jump to content

sinn3r

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sinn3r objavio

  1. Aha po novom zakonu je umjesto 2000 - 3000kn. Iako je meni policajac iz kobri pisao 2000kn. Isto to mi je rekao da ne idu bodovi ni zabrana voznje. Trebao bih poloziti kroz 20 dana...prijavio sam ispit jucer i sad me strah ako me uhvate jos jednom oce ic kakva zabrana voznje. Jednostavno moram voziti zbog posla.
  2. U prijevodu za nas laike koliko je platio kaznu? I je li dobio zabranu upravljanja?
  3. Onda je policajac iz kobri koji me zaustavio u krivu. On mi je rekao da pošto imam AM koja proizlazi iz B da mi ne idu bodovi ni zabrana upravljanja nego samo novčana kazna od 2000 kuna. Da je takva kazna za ne imanje upisane kategorije vozila s kojim sam uhvaćen u prekršaju.
  4. "Ako vozač upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu novčana kazna iznosit će 2000 kuna". Evo izvučeno iz novog zakona. Mene samo zanima ako me uhvate drugi put u prekršaju hoće li mi pisati negativne bodove i dati zabranu upravljanja te kategorije kad položim, ili i dalje ide samo novčana kazna.
  5. Kazna mi je napisana od 2000 tisuće kuna i toliko stoji na internetu kada gledam vožnju za neupisanu kategoriju. Ne znam odakle vam 3000 kuna.
  6. Poštovani molim savjet. Posjedujem B kategoriju i zanima me informacija ako netko zna kolika je kazna ako me uhvate drugi put na motoru od 250cc. Prvi put mi je policajac napisao kaznu 2000kn i rekao mi je da nema nikakvih kaznenih bodova niti zabrane vožnje pošto posjedujem već AM koji sam dobio automatski sa B kategorijom. Međutim mene zanima ako me uhvate još jednom hoće li mi tada pisati bodove kakve ili zabranu vožnje A kategorije. Pitate se zašto bih opet riskirao ako me već jednom uhvatilo. Stvar je potrebe, nemam automobil i vozim se motorom do posla, ujedno i polažem za A kategoriju tako da se nadam kroz mjesec dana vozačkoj ali me strah posljedica ako me opet uhvate. Hvala!
  7. Poštovani jedno hipotetsko pitanje. Je li sud uzima u obzir kopiju oporuke ako je original izgubljen. U smislu vještačenja potpisa je li kopija oporuke važeća ili se samo original uzima u obzir. Hvala!
  8. sinn3r

    udruga

    Poštovani molim vas za savjet, naime ja sam bio tajnik u jednoj udruzi gdje je predsjednik te udruge bez mog i znanja ostalih članova uzimao mobitele u operatera preko udruge i nije plaćao račune i tarife istih. Došlo je riješenje o stečaju, dodijeljen je stečajni upravitelj po skraćenom nekom postupku.. Zanima me hoće li se meni i ostalim članovima udruge išta oduzimati od pokretnina i nekretnina..kakva je procedura?
  9. Poštovani jednu informaciju molim, nigdje nisam mogao naći kada sam tražio slijedeće - primjer: muž i žena su u braku i vlasnici su zajedno neke nekretnine. muž je vlasnik 2/3 a žena 1/3 Kada umre jedno od supružnika, npr muž koliki dio ide drugom bračnom partneru a koliki djeci ili djetetu, znači koji omjer je u pitanju?! Unaprijed hvala
  10. Hvala na odgovoru ako ste odvjetnik iz splita ili ako imate kolegu koji je iz splita mogu li biti toliko slobodan da vas zamolim za vas kontakt u inbox pa da me zastupate kad dodje predmet do suda.
  11. E zaboravih napisat da je djed imao vise stanova tako da je stric dobio jedan od stanova medjutim on bi i ovaj sto smo ja i sestre dobili pa me samo zanimalo dali je oporuka pravno nevaljana.. znam da smo trebali napravit ugovor o uzdrzavanju..tuzno ce bit ako radi te cake izgubimo nekretninu a to je bila didova volja potpisana uz svjedoke..eh
  12. Postovani molim za savjet. Djed je alografsku oporuku potpisao sa dva svjedoka gdje stan ostavlja meni i sestrama, medjutim u oporuci navodi uvjet o uzdrzavanju da mu se isplacuje svaki mjesec toliko i toliko i da se opcenito brine za njega. Mi imamo potvrde za placanje i na sudu ce susjedi moc potvrdit da smo se brinuli, e sad mene zanima jeli stric moze osporavat oporuku na sudu u smislu sto nije napravljen ugovor o uzdrzavanju vec su elementi takvog ugovora u oporuci, dali je mozs pobijat kao pravno nevaljanu?
  13. Ne živi stalno, uđe u stan svako par mjeseci. On već ima svoj stan tako da nije mu ovo jedino mjesto koje ima za živit, dan poslije smrti djed je promijenio bravu i zabranio svima ostalima ulazak u stan, u stanu su dokumenti koji će vjerojatno trebati na sudu i ostala imovina zlato itd. Znači po vašem osoba može ući u stan i odnijeti svu imovinu a nigdje nije naveden kao nasljednik tog stana i priječiti ostaloj rodbini ulazak.. Zar nebi bilo logično da se stan zapečati do sudske presude te da pravomočnom presudom onaj tko stan dobije može otpečatit imovinu i uživat u istoj
  14. Ja se izvinjavam moram priznat da nisam dobro razumio odgovor, kakva posjedovna zaštita je u pitanju? i gdje da tražim zabilježbu spora na sudu? i dal to znači zapečaćenje stana do okončanja sudskog postupka?
  15. odluka je da se ostavinska rasprava prekida i predmet se šalje na sud
  16. Poštovani molim savjet oko sljedećeg problema. Radi se o stanu koji djed ostavlja meni i sestri oporukom i koji je u javnog bilježnika završen postupak i poslan je predmet na sud. Na korištenje ga je uzeo ujac jer on smatra da je on vlasnik, promjenio je bravu i koristi se istim stanom. S obzirom da se radi o nestabilnoj osobi nismo htjeli do sada provocirati ikakav sukob međutim taj ujac nosi stvari iz stana i dovodi ljude da prespavaju i molio bih savjet pravni jel se stan može zapečatit, ili moramo pričekati da na sud ode predmet pa tamo sačekat odluku sudca. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija