Jump to content

ivanvoh

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bovu, hvala Vam, puno ste nam pomogli svojim savjetima, nadam se da ću sutra sve znati, na cemu smo. Ažurirano hasko, zahvaljujem se i Vama na pomoci, hvala Vam ljudi puno mi to znaci.
  2. mi bi otplacivali stan, ali da nam se ne desi ako se ona sjeti jednog dana nesto drugo da ne izvisimo a vrsili smo uplate
  3. Poštovani hvala Vam na brzim odgovorima i pomoci, mene sada zanima ako ona prepise stan na mene ili djete, hocu li se ja ili djete moci upisati kao vlasnici stana, prije otplate hipoteke ili po otplati hipoteke nakon 20 godina, te moze li ona nakon nekog vremena povući darovni ugovor, nama ako bude stiska u plačanju kredita možemo li prodati stan za umanjenu vrijednost hipoteke u dogovoru sa kupcem, obzirom da se od nje moze u dogledne godine svasta ocekivati, hvala Vam svima na trudu i pomoci
  4. Poštovani, supruga je napustila djecu kćerka 19 godina i sin 9 godina, prema njezinim izjavama kaze da se nalazi u Austriji, da radi u zdrastvu, te da ce joj primanja biti 2.500 eura. Problem je u stanu koji je pod hipotekom, kako je ona napustila drzavu, jucer mi je telefonski dala do znanja da se odrice prava na potrazivanje bracne stecevine te da ostavlja stan meni, na stanu je hipoteka od 500 000 kuna, obzirom da smo stan otplacivali 9 godina, da ne propadnu novci i da se ne nademo na cesti ja bi nastavio placati rate kredita, kredit je supruga dobila preko ZG banke,. Stan glasi na nju obzirom da je ona podizala kredit jer je imala trajno zaposlenje,. Ona dolazi u Četvrtak u ZG, i dragovoljno želi potpisati punomoć i sve što je potrebno da se odriće stana, mene mući jedna stvar ako ja i kčerka nastavimo plačati rate kredita koje glase na njeno ime, a njoj se nakon nekoliko godina ili pred zavrsetak otplate hipoteke, promjeni raspoloženje može li ona opet uzeti polovicu stana. Na koji način se možemo djeca i ja zaštiti da osiguramo za nas taj stan koji mislimo otplačivati? Postoji li nekakva punomoć kojom bi se ja po otplati kredita mogao upisati kao vlasnik stana 1/1 ili djete. Ako imate kakav savjet, što bi bilo najpametnije napraviti u tom slučaju ? Unaprijed Vam se zahvaljujemo.
  5. super puno Vam hvala. stan je bračna stečevina, imam dokaze iz banke koliko sam prenio novaca na njezin račun, ali to nije bitno, vazno mi je samo da mi djeca ne ostanu bez stana.
  6. Strasno ste mi puno pomogla i puno Vam hvala, samo ne razumijem ovo najbolje "stan može prodati samo upisani vlasnik ili punomoćnik", moze li ona prodati stan ako napravimo tu zabilježbu spora ? Jer razgovarao sam sa njenom majkom (punicom svojom) ja bi sa kcerkom koja ima 19 godina na neki način pokušao placati stan, pa se bojimo da nam se kroz nekoliko godina ne desi da nam supruga ne proda stan. Jer sad trenutno nema ni traga ni glasa od nje.
  7. Puno Vam hvala na odgovoru, molio bih Vas jos nesto kakve su sanse da dobije skrb nad djetetom. Imat cu dosta svjedoka glede njenog ponasanja. Moze li se u njenom odsustvu provesti rastava i podjela imovine. Recimo da se stan proda i njoj se njezin dio preko suda uplati na njezin racun.
  8. Postovani neznam uopce kako zapoceti, u cetvrtak mi je supruga poslala SMS poruku sljedeceg sadrzaja: pa dragi ja ti putujem van sama, preko ministarstva sam nasla posao, cim dobijem prvu placu dolazim po djete, dosta mi je zivota s tobom. Nakon toga je ugasila mobitel. Moram napomenuti da je do sada vec nekoliko puta na taj nacin odlazila od kuce ali bi se kroz par dana vracala, imamo troje djece u braku, kcer 19 god, sina 23, i maloljetno djete 9 god, za kojeg je napisala, da dolazi po njega. Predzadnji put je otisla krajem mjeseca kolovoza ali se je za dva dana vratila, barem nam se javila sms porukom s drugog mobitela, sada se nije javila nikome. Zajedno smo stekli stan koji glasi na njeno ime, preko nje je hipotekarni kredit na 80 000 svicarskih franaka, trenutna je rata 2.300 kuna, napravila je dugove na american kartici oko 6000 kn, oko 4000 na masteru zagrebacke banke, u minus je usla u privrednoj 7000 kuna, racune od rezija nije podmirivala. Ja sam trenutno bez stalnog zaposlenja ali sam mjesecno radio razne poslove neprijavljen donosio sam doma istu placu okvirno koliko i ona 5000 kuna. Predpostavka je da si je ona nekoga nasla i zbrisala radi nastalih dugova. Mene zanima sto ce biti sa djetetom ako ona bude dosla po njega ja malog nedam jer ona nije pouzdana osoba, sto mi je cinit ? Kako spasiti stan da djeca ne ostanu bez svega, mogu li ja nastaviti placati njezin kredit, samo me je strah da ne ostanemo bez svega ako recimo tajno proda stan. Kakvu pomoc mogu trazit, oprostite ne funkcioniram nakon ovoga bas najbolje, kad vidim u kakvom su mi i djeca stanju, imam jos nekih pitanja ali se sad nemogu koncentrirati, pa cu kasnije. Kcerka i ja se brinemo za naseg malog sampiona, ali mislim da bi i djetetu trebala nekakva psih pomoc da ovo lakse prebrodi, nemam trenutno novaca za placanje psih ima li djete pravo na neku besplatnu pomoc. Molim Vas nekakav savjet sto da radim i kakva je pravna situacija za dijete ako ce ga htjeti uzeti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija