Jump to content

romios

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, radnik je ostvario pravo na naknadu plaća do sudskog raskida ugovora te odštetu u iznosu od 15000kn. Poslodavac nije na vrijeme uplatio navedeno te je pokrenut zahtjev za ovrhu putem FINA-e. Znate li kakav je daljnji postupak koliko je FINA-i potrebno da naplati dugovanje, sigurni smo da poslodavac ima sredstva kojima može pokriti sve naknade. Znate li ima li radnik sada pravo na naknadu s biro-a nakon sudskog raskida ugovora?
  2. Pozdrav svima, dobivena je presuda u cijelosti na općinskom sudu, zatim nakon žalbe poslodavca dobivena je i presuda na županijskom sudu.
  3. Hvala svima na savjetma, šef isključivo razgovara putem odvjetnika i želi poništiti izvanredan otkaz te nudi normalan otkaz sa pravom prijave na biro. Osoba x se obratila odvjetniku za radno pravo i sada čeka daljnje savjete. Lp
  4. Možda sam se krivo izrazio. Bolovanje je zaključeno, radnik je šefu dostavio podatke o zaključivanju bolovanja, te su se nakon toga telefonski dogovorili o godišnjem odmoru u trajanju od 14 dana da bi nakon 5 dana poštom stigao izvanredni otkaz.
  5. Poštovani, molim vas za mišljenje i savjete. Osoba x je dobila izvanredan otkaz iz razloga što se 5 dana nije javila na posao, osoba x je bila duže vremensko razdoblje na bolovanju. Nakon zaključenja bolovanja osoba x se javila šefu koji mu je priopćio da ima još dva tjedna godišnjeg odmora te da to može iskoristiti. Nakon 5 dana na adresu stiže obavijest o izvanrednom otkazu zbog nepojavljivanja na radnom mjestu. Šef tvrdi da nikad nije rekao da je osoba x na godišnjem odmoru, te da oni nakon zaključenja bolovanja nisu razgovarali. Bolovanje je bilo sasvim opravdano, jer su lječnik i šef u srodstvu tako nije moglo biti bolovanje preko veze. Osoba x nije u dobroj financijskoj situaciji da si može priuštiti izostanke s posla i iznuđivanje otkaza Molim vas ako netko može dati savjet kako dalje postupiti u ovoj situaciji jer je nemoguće dokazati da su razgovarali o godišnjem odmoru ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija