Jump to content

flega

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolega, sve je to jedan kazneni zakon,"stari i aktualni" samo ovaj sa izmjenom 57/11 vas možda buni, to je samo dodatak jedne riječi (Ustavom...) u čl 18. čini mi se.. dakle koji god imali dobar imate..
  2. Pozdrav kolegice i kolege! ako netko skriptu sa novim ZTD-om ima, ili EU-po novom od 2010.g., bio bih mu zahvalan ako može poslati na mail: flega@vip.hr
  3. Kolegice i kolege, da li netko zna koliko puta se smije izaći na pravosudni ispit?
  4. Kako imaju pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi, zastara bi vam nastupila nakon 10 g od donošenja tog rješenja. Glede opterećenosti plaće, ostatak vam ne mogu plijeniti.
  5. Ovrha se neće sama od sebe poništiti, pa ako je pokrenuta ovrha tu je i jav.bilj.trošak, vjerovatno 170,80 kn ako je mali dug, te trosak odvjetnika ukoliko on zastupa ovrhovoditelja, dakle jos nekih 305 kn, sto ce oni traziti + racun koji je dospio na naplatu a nije podmiren.U konkretnom slučaju, ovrhovooditelj bi trebao povući prijedlog za ovrhu, ne potraživati trošak,(malo etičkog kodeksa i sl..) dok jav.bilj sumnjam da će odustati od svog.naravno ukoliko platite račun.
  6. Ukoliko je ovrha kako kažete,onda nakon nekoliko dostava, a neznanjem ovrhovoditelja i javnog bilježnika da je osoba mrtva, to rješenje ukoliko se postupi po pravilima o dostavi ZPP-a može postati pravomoćno. Dakle u svakom slučaju vidjeti od kojeg javnog bilježnika dolaze ovrhe, otići do njega, i obavijestiti ga da je osoba sa računa mrtva, u tom slučaju oni obaviještavaju ovrhovoditelja. Tada ovrhovoditelj traži nasljednike,ukoliko mu je isplativo te potražuje od njih dugovanje.
  7. Bilo bi dobro pronaci Vama najblizu agenciju za razvoj, tamo se raspitati za konkretne stvari, imao sam i ja ideju jednu poduzetnu za prijavti na jednom natjecaju samo sto je nisam dobro izradio cini mi se, jer nisam projekt manager, imao sam samo laičku konstrukciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija