Jump to content

Ivan350

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Brat mi je optužen za prijevaru u gospodarskom poslovanju u visini 38 000 kn jer kao direktor tvrtke nije platio robu koju je preuzeo. Tvrtka je nakon svega što se događalo otišla u stečaj i likvidaciju. Do sada je neosuđivan i trenutno je nezaposlen. Da li je pametno da na sudu prizna krivnju i može li proći s uvjetnom. KD je napravio da pomogne članu obitelji koji se nalazio u teškoj materijalnoj situiaciji.
  2. Na stranicama tvrtke registrirane u Francuskoj neovlašteno sam objavio 1500 zaštićenih fotografija hrvatskog autora. Tvrtka koja je vlasnik fotografija mi prijeti kaznenokm prijavom. Da li se to djelo goni po privatnoj tužbi i da li je nadležan sud u Zagrebu ili u Parizu (pošto je tvrtka registrirana tamo). Kakvu kaznu mogu očekivati jer nemoguće je izbrisati tolike fotografije.
  3. Vlasnik sam tvrtke registrirane u UK i ispostavio sam nekoliko faktura fizičkim osobama u Hrvatskoj koje nisu plaćene nakon nekoliko mjeseci. Zanima me da li se može pokrenuti ovrha nad novčanim sredstvima fizičke osobe bez OIB-a ovrhovoditelja? Ukoliko je potreban OIB, na koji ga je način moguće izvaditi za stranu tvrtku radi pokretanja ovrhe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija