Jump to content

ana.bab

Korisnik
  • Broj objava

    172
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Kome se (osim odvjetniku za kojeg trenutno nemam sredstava) obratiti radi otuđenja djeteta? Dijete je otuđeno od majke do te mjere da ju je blokiralo na svim mrežama, nema baš nikakav kontakt s njome, a i kad ima onda je grubo vrijeđa i iznosi neke iskrivljene činjenice za koje je evidentno da su došle od strane oca. Majka ima konkretne dokaze, isprintane, i dostavljeni su Zavodu za soc. skrb i psihijatru djeteta. Prijavljeno je Zavodu, no oni bi samo "razgovarali", dok majka smatra da je dijete hitno potrebno izdvojiti iz takve obitelji. Također, prema djetetu je prije nekoliko mjeseci bilo postupano, u praćenju je psihijatra, jer je (bilo) suicidalno. Uglavnom, kome se obratiti da dijete doista bude spašeno iz ovakve situacije? Hvala!
  2. Nažalost ne. Vikend se ne računa, ako gledate Ministarstvo znanosti, obrazovanja...
  3. Hvala Vam! Pronašla sam sve odgovore. Lp
  4. Hvala, Borbena. Na koji se način mogu zaštititi? Jesam li sada u mirnom posjedu stana te mogu li podići tužbu za ometanje posjeda? Hvala još jednom.
  5. Ljubazno vas molim ako mi netko može pomoći savjetom. Hvala.
  6. Poštovani, U najmu sam stana, ugovor ovjeren kod javnog bilježnika istekao je koncem prošle godine. Potpisan je novi ugovor koji nije ovjeren, a istekao je koncem lipnja. Obzirom da u ova luda vremena ne mogu preko noći pronaći adekvatni novi stan za najam, a usto imam i troje mllj., najmodavac zna da smo u ovom stanu dok ne pronađem novi. Režije su početkom najma, prije nekliko godina prebačene na moje ime i još uvijek glase na mene te ih podmirujem. Najmodavac je danas došao u zajednički hodnik zgrade bez najave te doslovno precvikao žice od struje u stanu. Koja su moja prava. Je li on imao pravo uskratiti mi korištenje električne energije (pogotovo na ovaj način)? Jesam li ja u mirnom posjedu ovog stana ili kakva je moja uloga? Kome se obratiti za zaštitu, posebice jer su prisutna i mala djeca? Hvala.
  7. Poštovani, Ponovo na temu najma stana, izgleda da je vlasnik uspio pronaći kupca za stan. Prije toga mi je najavio produljenje ugovora o najmu (postojeći ističe 1.1.2022.). Kakva su moja prava ako je doista prodao stan? Da li u tom slučaju vrijede ona tri mjeseca kao rok za iseljenje ili ne? Jer nisam na vrijeme obaviještena od strane vlasnika o namjeri da ne produlji ugovor o najmu.
  8. Poštovani, hvala na Vašem angažmanu i odgovoru. U međuvremenu sam bila pozvana od strane zamjenika Načelnika PP, po prijavi radi nepostupanja policije (pisala mail na unutarnju kontrolu). Načelnik je bio jako "nesretan" što sam "ih baš morala" prijaviti pa on sad "mora ispitivati i tražiti očitovanja"... Uglavnom, ispitao me točno kojeg sam dana i s kim razgovarala vezano uz otuđenje, što mi je ta osoba rekla (naravno da se ne sjećam svega, osim beskrajnih poziva na koje nitko nije odgovorio). Uglavnom, gospodin je priznao da je njihova krivica što je predmet uzeo djelatnik koji je potom otišao na mjesec dana godišnjeg, i da oni sad tu ništa ne mogu. Bla bla... ništa novo, ništa riješeno. Kasnije me još zvao telefonom da mi kaže da je pokušao tražiti od teleoperatera kretanje mobitela i da isti uopće nije korišten od datuma nestanka (prema IMEI broju). Obzirom da mi je dosta života u Hrvatistanu gdje lopovi i neradnici super prođu, zanima me kome se obratiti i što tražiti. Tužiti koga? Državu? Policiju? Kakvog odvjetnika trebam, koje pravo? Vijednost predmeta je cca 3000 kn, nije nešto, ali sadržaj mobitela je neprocjenjiv mojoj obitelji. Hvala!
  9. Poštovana, kako Vam je Borbena savjetovala, uz prijedlog da obavezno čuvate sve što Vam šalje i ne odgovarate mu ni na što. Možda će Vam, zlu ne trebalo, biti potrebno kao dio dokaznog materijala. Ipak, ako je osoba nepokretna, možda bi bilo dovoljno ignorirati dovoljno dugo dok ne prestane. Sretno!
  10. Poštovani, Održana je (ponovno radi promjene sutkinje) glavna rasprava radi navodnog remećenja jav.reda i mira s moje strane. Naime, sadašnja supruga mog bivšeg me maltretira gdje i kad god može, prije gotovo 2 godine sam trebala uzeti neke papire od bivšega, na ulici, na što se ona nametnula. Zvala sam policiju jer je poderala te papire koji su između ostaloga sadržavali i povjerljive podatke (punomoći od javnog bilježnika) te radi nametljivog ponašanja. Policija je meni uručila prijavu za remećenje j.reda i mira, a njoj i bivšem ništa. Danas nisam dobila na sudu nikakav papir, potpisala sam zapisnik, naravno kao i uvijek ne pročitavši ga, da bih sad na e-građani vidjela da sutkinja piše na prvoj stranici koju nisam ni vidjela, da sam izjavila kako se osjećam krivom. I još neke sitnice koje nisu toliko bitne, ali mi smetaju. Odbijam priznati krivnju ako nisam kriva. Mogu li se očitovati na isto, iako sam potpisala zapisnik, u kojem piše da mi je sve pročitano (a nije)? Ili da to sada ne diram jer bih mogla riskirati veću kaznu? Također me zanima, čitala sam sada i da je prekršaj kada netko iz vozila nešto baci, a "gospođa" je poderala i bacila povjerljive dokumente, pa me zanima zašto po tom pitanju nije prijavljena za kršenje reda i mira. Mogu li tražiti očitovanje od PP koja je podnijela prijavu? Ima li smisla po tome sada čačkati? Meni osobno jest satisfakcija što je sutkinji jasno da postoje bolesne žene koje moraju kontrolirati svoje muževe, pogotovo u kontaktu sa bivšima, i satisfakcija mi je što sam (prema navodu sutkinje) oslobođena plaćanja naknade, a novčana kazna će mi biti minimalna. Ali mi nije satisfakcija što sam proglašena krivom, a ustvari sam konstantna žrtva. PS: Gospođi spremam tužbu radi neželjenih kontakata, vrijeđanja i maltretiranja, a što je sve prijavljeno policiji. Također, radi krađe moje email adrese, broja mobitela, a pomoću kojih podataka me maltretira. Zanima me da li ovdje treba postupati policija po prijedlogu (prijavi) ili ja moram dići privatnu tužbu. Hvala!
  11. Ovo i mene zanima. Identična situacija. S tim da je kod nas to bilo prije 2 godine i u međuvremenu smo selidbom promijenili CZSS. Navodno prethodni CZSS nije ovom "novom" dostavio niti cjelokupnu dokumentaciju.
  12. Kao što se vrlo često do sada pokazalo, vjerojatno je i to samo njihov pokušaj: ako prođe- prođe. Nisam pravne struke, imate na FB cijelu grupu o njima i onoj drugoj firmi istog "tona", pa pogledajte što sve pokušavaju. Ne znam po kojoj bi osnovi oni ovršili firmu u kojoj radite za Vaš dug. Jedino ako firma ne isplaćuje ovršni dio plaće na Vaš tekući račun, kako bi oni to mogli dobiti, kao što Vam je već odgovoreno.
  13. Poštovani, U svibnju je nepoznata osoba počinila djelo utaje kažnjivo po Kaznenom zakonu čl.232. Isto je prijavljeno dan kasnije PP Novi Zagreb, koja je predala predmet PP Črnomerec prema mjestu stanovanja oštećenih. Danas sam razgovarala s djelatnikom policije koji tvrdi da mu je predmet "došao na stol" 23.6. i da nažalost ne mogu očekivati pozitivno rješavanje slučaja obzirom da trgovina u kojoj je počinjeno nedjelo snimke nadzornih kamera čuva maksimalno 2 tjedna. Koga smatrati odgovornim za ove propuste? Hvala!
  14. Poštovani, ima li kakvih saznanja o povišenju minimalnih iznosa uzdržavanja obzirom na povišenje svih cijena koje je nastupilo, odnosno bude nastupilo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija