Jump to content

ana.bab

Korisnik
 • Broj objava

  156
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ana.bab

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, Ponovo dobivam oprečne informacije te molim i ovdje za savjet. Kao roditelj s kojim djeca žive predala sam tužbu radi povišenja iznosa uzdržavanja. Prije toga je sastavljen Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi prema kojem otac ima određena viđanja s djecom (ne provode se kako je dogovoreno, ali postoje određene izmijenjene okolnosti pa je to "opravdano", ustvari bi trebalo sastaviti novi Plan). Otac predloženi iznos uzdržavanja plaća redovito. Osim toga izbjegava bilo kakvo sudjelovanje u životu djece, prema vlastitim navodima jako puno radi, ima i novo dijete, pa eto...
 2. Poštovani, kratko i jasno, koliko je meni kao laiku poznato: 1. Vjerojatno ne jer tada niste bili vlasnik kuće 2. Ne, ako niste imali pravovaljani ugovor kojim možete potkrijepiti sve rečeno 3. Što biste čovjeku uzeli ako nema imovine i ima blokirane račune? 4. Ne, nažalost. 5. Ne znam. Sretno.
 3. Poštovana, Vaš upit spada u domenu Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (Zakona o rodiljama i roditeljskim potporama) te Zakona o radu. Ukoliko jedan roditelj koristi pravo na rad s polovicom punog radnog vremena radi njege djeteta s teškoćama u razvoju, drugi roditelj može koristiti bolovanje iz razloga koje ste naveli. Prema mojem dosadašnjem iskustvu, za korištenje godišnjeg odmora isplate teku jednako kao i u mjesecima koje ste radili. Osobno za sva pitanja poput Vaših kontaktiram TEB poslovno savjetovanje jer tamo rade stručnjaci koji su apsolutno u toku sa svime i rad
 4. Djeca ne naslijeđuju Vaše dugove, nekretnina jest zaštićena u hipotetskom slučaju koji ste naveli. Iako je Borbena potpuno u pravu, ako Vam budu gledali datume... može Vam se dogoditi upravo navedeno. Makar vrijedi pokušati.
 5. Pravnica u CZSS Centar tvrdi da se radi u predmetu manje vrijednosti i da "ovisi o stanici ako će mi priznati da auto vrijedi manje, ako ne onda mora Sud izdati odobrenje"... DODATAK: Stanica za teh. pregled vozila (na Vrbanima), gospođa mi je pročitala iz njihovog Pravilnika da je nužno prilikom kupoprodaje vozila koje glasi na mllj. dijete donijeti- ne običan kupoprodajni ugovor ovjeren od stranaka nego- javnobilježnički akt o kupoprodaji vozila a koji je pak nužno izrađen na temelju Rješenja suda i odnosi se na sva vozila bez obzira na vrijednost. DODATAK 2: Gospođa javni bilježni
 6. Soc. radnice nema cijeli ovaj tjedan. U CVH (Centar za vozila Hrvatske) kaže gospodin da je potrebno ishoditi Rješenje suda za raspolaganje imovinom djeteta (konkretno, vozilom) te tada sa novim vlasnikom kod javnog bilježnika sklopiti akt o kupoprodaji vozila. Još ću provjeriti...
 7. Razmišljam da prvo sutra nazovem Stanicu za teh. pregled vozila i pitam njih šta im treba, odnosno trebaju li dozvolu czss. Ako ne, super. A onda nek mi stave soli na rep, da prostite. U svakom slučaju javim sutra što sam saznala da znaju i drugi ako ko zatreba.
 8. Hvala na odgovoru. Gospođa koja je imala sličnu situaciju 2018. godine govori da je morala na sud radi toga te položiti novac od prodaje auta na račun djeteta i sudu dostaviti dokaz. Ovo nije normalno. Bilo bi normalno ovako kako ste Vi napisali, no gđa. kaže da se to odnosi na novac, ne na imovinu. Provjeriti ću sutra u czss, ali mi je hitno pa je čekanje igra živaca.
 9. Za početak je radnik dužan, logično, obavijestiti poslodavca o promjeni adrese.
 10. Poštovani, pružila mi se prilika da automobil u vlasništvu djeteta s invaliditetom zamijenim većim i boljim autom, koji nam je prijeko potreban prvenstveno radi prijevoza invalidske opreme djeteta. Vrijednost vozila koje posjeduje je puno manja od 10.000 kn, a ono koje bismo kupili premašuje taj iznos. Naravno, ja bih iz svoje imovine doplatila potrebno i ponovo upisala automobil na dijete. U Ob zakonu se spominje raspolaganje imovinom veće vrijednosti. I potrebno odobrenje czss i suda. Ne razumijem što je "veća vrijednost" i da li je u mom slučaju potrebno ishoditi kakve "do
 11. Pa koja je onda svrha, kad ti netko nešto učini i ne želi naplatiti, pa se onda eto sjeti nakon 8 mjeseci?! Tako se netko može sjetiti naplatiti uslugu i za tri godine pa eto plati. Mislim, nema smisla nikako. Provjeriti ću još s računovođama, jer mi ovo nema smisla.
 12. Hvala na odgovoru. Možete li mi dati neko zakonsko uporište za Vaše tvrdnje? Ja imam oprečne informacije temeljem zakona o zaštiti potrošača i zakona o pdv-u, u najmanju ruku je ovo prekršaj prema poreznoj upravi.
 13. Što znači da ona samostalno ostvaruje roditeljsku skrb? Vama je ista oduzeta? Mene su u Poreznoj uputili na mogućnost pola pola kao jedino rješenje (rod. skrb je kod nas zajednička, djeca žive sa mnom).
 14. Poštovani, Da li je dozvoljeno izdati račun za pruženu uslugu i utrošena sredstva 8 mjeseci nakon navedenog? Je li taj račun moguće osporiti radi zakašnjelog izdavanja? Hvala.
 15. Mislite roditeljstvo u kojem su obje strane (roditelji) dovoljno zreli i rade sve kako bi zaštitili interes djece?! Tada se slažem s Vama, no ovdje to nažalost nije slučaj.
×
×
 • Napravi novi...