Jump to content

fmisetic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, apsurdno je do boli. Međutim, onaj njihov zahtjev za odjavu podrazumijeva da ćete im omogućiti nesmetanu kontrolu. Znači li to da oni MORAJU moći kontrolirati na svakoj adresi na kojoj se ja u budućnosti eventualno budem nalazio? Ili to moje "slaganje s kontrolom" vrijedi samo na adresi navedenoj na zahtjevu za odjavu? Što kad mene ne bude na toj adresi? Nitko im ne otvori i to se podrazumijeva kao opstrukcija? I natovare mi po OIB-u opet pretplatu i na koncu ovrhu? Prestrašno, znači jednom kad uđeš u sustav moraš trpjet zlostavljanje do kraja života.
  2. Sve to stoji, priznajem da sam kriv/glupo postupio. I sad, ja se neću nikad moć riješit HRT-ove pretplate, bez obzira gdje odselio, što posjedovao (a tragedija je da ne posjedujem ništa, a volio bih imat i tv i prateće sadržaje ), ja ću (zbog mog oiba) morat trpjet njihovo zajebavanje. A ako odem u inozemstvo? Tko mi jamči da me neće i dalje teretit i onda sjest s nekakvom ovrhom? Prestrašno.
  3. Da, pratio sam malo ostale teme i probleme, i zapravo sam ljut na sebe jer sam naivčina Al kako kažu ameri, fool me once, shame on you, fool me twice shame on me, neće više Nekako mi se čini da će tako i biti kada dođu ti računi. Je li rano ako ja to već u ponedjeljak napravim? Pošaljem taj zahtjev? I ako može pomoć oko popunjavanja ovog pdf-a, nije mi jasno što moram popuniti za ova polja PRB, OIB (valjda moj oib?), POZIV NA BROJ PRIMATELJA, da me ne bi otpilili zbog nekakve glupe greškice.
  4. Poštovani. Kao i svi ostali u ovoj temi imam problem s RTV ekipom. Naime, situacija je sljedeća: Podstanar sam, ne posjedujem TV niti radio, mobitel je star 8 godina (nema radio prijamnik a o internetu da ne pričamo), nemam TV u stanu, i danas od svih mogućih dana (ponio sam službeni laptop sa sobom zbog nedovršenog posla) dolazi inkasator, s klasičnom pričom da mora prijavit nešto lalalala. Ja kažem sve kao i ovdje, da nemam ni tv ni radio, ni auto ne posjedujem, on pita za laptop, ja kažem (glup sam) imam službeni koji nije moj, firma plaća pretplatu za njega (u stvari nemam pojma plaća li niti me briga). A on govori da će mi doć kazna 1000 kn (odnosno gazdarici), odvjetnički ured, da mora ovo da mora ono (bome su ih fino istrenirali). Ja govorim u redu, što kada ja vratim laptop u ponedjeljak? Kaže mogu podnijet zahtjev za odjavom. I sad ja (opet ponavljam glup sam i naivan, plus uhvatio me dok sam ribao wc) da ne bi gazdarici (koja je starija simpatična žena) dolazili zahtjevi ovakvi onakvi, potpišem tu glupost, samo da ga skinem s vrata. On pita koliko dugo sam tu podstanar, ja kažem 7 mjeseci, on da sam imao mjesec dana da prijavim (ja ga opet pitam, što da prijavim? laptop nije moje vlasništvo, i ne koristim ga privatno osim kad sam na poslu) njega to naravno ne zanima i da trebam platit 480 kn. Naravno nisam platio ništa i sad me malo brine to što će se dogodit, ne daje mi se 500 kn za nešto što nisam kriv. Da napomenem, nije uzeo model, niti serijski broj ni ništa, samo marku laptopa i stavio AV uređaj, ostavio mi svoj broj mobitela i da ga nazovem u ponedjeljak. E sada, ja molim Vas stručnjake za pomoć/savjet. Što da ja sada napravim? Vidio sam na stranicama HRT-a da ima obrazac za odjavu (http://www.hrt.hr/pristojba/kako-odjaviti-placanje-pristojbe), ovdje sam pročitao da ga treba ovjerit i poslat preporučeno s povratnicom, je li to dosta? Hoće li mi sjest kakava ovrha u međuvremenu? Kako da dalje postupim? Što mogu očekivati? Jer neću bit u prvom mjesecu u zagrebu, strah me da ne bi došao kasnije u kontrolu a nitko mu ne otvori pa da mi opet na navali to. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija