Jump to content

alma84

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zahvaljujem na odgovoru. Željela bi im poslati dopis i ukazati im na to, te sukladno tome zahtjevati da u potpunosti odbace slucaj kako se nebi dalje povlacilo. Ako me razumijete.
  2. Pozdrav, da prijeđem na stvar. Poznato odvjetničko društvo poslalo mi pismo da se pozivaju na ovršni postupak pod brojem ovrhe, čije je riješenje prvostupanjskog suda da se prijedlog za ovrhu u tom predmetu povlači tj da je povučen, te traže da se plati navodno dugovanje sa otpisom kamata ukoliko u roku od mj dana platim glavnicu. (Igrom slučaja doznala sam da su vodili nekoliko istih parnica na razlicitim sudovima i sve mi to htjeli naplatiti.) Žalili su se na tu odluku i županijski sud je odbacio žalbu kao neosnovanu. Moje pitanje: Da li dotično odvjetničko društvo SMIJE slati tako nešto, pozivajući se na broj predmeta koji je prvostupanjskim sudom završen u moju korist? Kako da mi odgovorim na to i koje su, ako jesu, zakone prekršili? Malo sam istraživala i uspjela naći sljedeće (na što bih se mogla pozati): čl.10 ZPP-a čl. 24 OZ-a čl 240 st.1, st.2.KZ-a Da li podlježu ovime što sam našla ili sam totalno fulala???? :cita::cita::cita::cita:
  3. postovani, molim pravnu pomoc.. bila sam u vanbracnoj zajednici vise od 5 godina.. nakon rastave (mog odlaska) ne zeli vratiti stvari koje je dala moja obitelj..stvari koje sam ja kupila sam mu ostavila.. financijski nista nije uzdrzavao, hrana, najam stana, rezije, potrepstine sam sama snosila..no kada smo se preselili u stan njegovih roditelja (izdvojen od obiteljske kuce), ja i moja obitelj smo opremili stan (novu kuhinju, frizider, perlicu rublja, posude itd), tv i PC koji sam ja kupila sam ostavila, ne zanima me to, ali potrazujem sta je moja obitelj dala, cak i sliku koju sam dobila od prijateljice mi neda..5 i pol godina nije dao kunu u zajednistvo, lagao je da ne dobiva placu (nakon prekida sam saznala da je lagao), di je potrosio novac ne znam (nije alkos ni kockar)..isla sam u minuste do boga, da nas prehranim i da prezivimo..ostali su i dan danas.. molila sam ga par puta da mi vrati od obitelji stvari (tu su i stvari koje je moja majka dobila za vjencani poklon), na pocetku je pristao, a onda kasnije rekao da neka si odaberem jedan servis i da cu to dobit i nista vise..on se drzi da mu ne mogu nista jer mu je otac politicko lice (nacelnik opcine) i sudci ga poznaju.. dio stvari je vratio al vecinu nije,.. napominjem, ne zelim ono sta sam kupila niti sta su dali njegovi (bojler) niti sta je on kupio prodajom auta (sjedeca garnitura i klima) samo ono sta je dala moja obitelj.. te stvari imaju sentimentalnu vrijednost, shvacam podjelu imovine itd, moji minusi su ostali, no da li u to ulaze stvari moje obitelji?.. imam li ikakva prava?..ima li moja obitelj pravo vratiti sta je njihovo? za odvjetnika nemam, jer sam nezaposlena..sumljam da u ovom slucaju imam pravo na besplatnog branitelja.. molim vas pomoc.. hvala vam unaprijed na vremenu citanja mojih jada..
  4. postovani, molila bih vas prijedlog/pomoc.. radi se o sljedecem: vozila sam vozilo (u vlasnistvu svoje firme) koje nije imalo tehnicki pregled niti je bilo odjavljeno u roku od 15 dana nakon isteka istih, ali je bilo osigurano (obavezno i kasko osiguranje)...policija me zaustavila, napisala kaznu od 2000 (dvije tisuce) kuna meni, sto si je i podmirila sjedanjem na racun (bez obavijesti)...medutim danas sam dobila obavezni preksajni nalog u kojem stoji ime moje firme i moje osobno, te mi izrekli novcanu kaznu od ukupno 13.000,00 (trinaest tisuca kuma). obrazlozenje: firmi suprotno odredbi cl.238 st.1 kaznjivo po cl.238 st.5 ZSPC-a 5.000 kn te cl.250 st.1 kaznjivo po cl 250 st.10 ZSPC-a 5.000 kn meni (odgovorna osoba - direktor) suprotno odredbi cl. 238 st.1 kaznjivo po cl. 238 st.6 ZSPC-a 1.500 kn te cl. 250 st.1 kaznjivo po cl.250 st.11 ZSPC-a 1.500 kn imam pravo na zalbu PP Porec, medutim ne znam kako da napisem zalbu...firma je uredna, placam sve trazbine zakonom propisane, nemam ni jednu mrlju da radimo bilo sta van zakona, niti jedne opomene, nista..ko suza.. i sada ovo..osobno sam platila tu kaznu od 2.000 kn sta su mi sjeli na racun i nisam se bunila, no ovo sta sam dobila je nevjerovatno.. vozilo nisam odjavila jer nisam bila u porecu, no tesko cu to dokazati..vozilu je rega istekla 20.3., sa autom se uopce nisam vozila dok nisam isla po njega..cekala sam iz zg policu osiguranja (koja je napravljena 17.4), mene su zaustavili 19.4. tehnicki je napravljen 23.04. (bilo je vikend pa nisam mogla regat vozilo prije). kako da napisem zalbu, sta da napisem?..ovo me podosta potreslo, jer sam uredan vozac..nemam kazni, sem te eto.. molim pomoc..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija