Jump to content

disco

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je disco objavio

  1. kao prvo, zanima me koja je točno razlika između stvarnopravnog i obveznopravnog zahtjeva? zatim, da li bi po vašem mišljenju nužni dio u nasljednom pravu trebalo urediti kao stvarnopravni ili obveznopravni zahtjev?
  2. Pozdrav, Zna li netko za neko pravno pitanje o kojem je Visoki trgovački sud donio razlicite odluke, tj o kojem je kontradiktorno rijesio. Unaprijed se zahvaljujem.
  3. Moze li se ugovor o zamjeni nekretnin sklopiti na odredeno vrijeme te da se nekretnine po njegovom isteku vracaju prvobitnim vlasnicima, il je to bolje uciniti nekim drugim ugovorom?
  4. Kojim prilogom uz prijedlog bi se dokazala primjerice ta objektivna mogucnost od prodaje nekretnine?
  5. Poštovani, trebala bi malu pomoć zbog nedostatka praktičnog znanja. Naime, onda kada se radi o osiguranju novčane tražbine temeljem čl. 344. Ovršnog zakona, odnosno nenovčane tražbine temeljem čl.346. istog Zakona, kao pretpostavke za određivanje takvih privremenih mjera su u oba slučaja potrebni dokaz o postojanju i tražbine i dokaz o potrebi takve mjere zbog moguće opasnosti od otežanog ostvarenja tražbine (pojednostavljeno). Ono što mene zanima, koji razlozi se u praksi sudova, onda kada se radi o dokazivanju gore navedene opasnosti, uzimaju u obzir? Unaprijed se zahvaljujem na iskazanoj pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija