Jump to content

Talia 24

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Talia 24 objavio

  1. Takvo je stanje u gruntovnici tj. Na zemljisnoknjiznom izvatku.
  2. Mozda ja nisam bila dovoljno jasna. U jednom zk.ul je upisano zemljiste sa kucom u izgradnji koje je kopletno u vlasnistvu mog decka. To je kuca donje selo.A u drugom zk.ul. dvoriste donje selo, moj decko ima 3/4a gospodin 1/4.
  3. Moj decko bi dozvolio da taj gospodin moze doci do svog zemljista(jer drukcije nema kako). Jedino pitam za savjet sta da radimo u vezi prodaje dali se to kako moze prodati. Jer dio di je kuca mu iznosi 1009m2 a tu di je put jos 300m2. Samo neznamo sta napraviti tj. Kako to rjesiti? Sta bi vi savjetovali tocno napravit,javit se odvjetniku?jer svjesni smo da ako nije vlasnik 1/1 da mu niko nece kupit 3/4puta.(s tim da taj put je prilaz kuci u izgradnji koju on zeli prodat i dalje se nastavlja do zemljista tog gospodina) Ažurirano Nama je u redu da doticni gospodit dobije pravo pristupnog puta,jer drukcije nemoze doci do svog zemljista. Samo,kako to pravno rjesiti da moj decko to moze prodati ili se to nemoze? Dajte nam savjet sta napraviti i kome se obratiti(moj decko ima 3/4 a taj gospodin 1/4.u zk ulosku di je taj put.
  4. Ali taj put ide uz zemljiste i kucu u izgradnji koju moj decko zeli prodat i nastavlja se prema zemljistu tog gospodina. S tim da moj decko ima 3/4vlasnistva a taj gospodin 1/4 vlasnistva dali se to moze napraviti tako kako ste rekli?
  5. krivo sam napisala. U jednom zk ulosku je zemljiste i kuca. i tu je sve cisto. Ali u drugom zk ulosku gdje je put u vlastovnici moj decko ima 3/4a taj covjek 1/4.sta se moze s tim napravit? Covjek je trazio samo pravo puta do svog zemljista.a ispalo je da ima 1/4tog puta. Moj decko i njegovi ocito nisu bili dovoljno informirani. Sta on moze sad s tim kod prodaje?dali se sta moze?
  6. Postovani! Imam jedno pitanje ako mi mozete pomoci. Naime moj decko je u u zemljisnim knjigama imao 1/3zemljista sa kucom u izgradnji,otac mu je umro,provedena je ostavinska rasprava i uknjizen je na njegovoj trecini,majka mu je ugovorom o darovanju dala svoju trecinu. Znaci sada je vlasnik 3/4.a 1/4 je upisan jedan gospodin zato jer nemoze drukcije doci do svojeg zemljista pa je trazio pravo prolaza.moj decko zeli prodati to zemljiste. Kakav je postupak kad postoji pravo prolaska?inace zemljiste sa kucom iznosi 1009m2 i taj put jos 300m2.znaci on ukupno ima 1300kvadrata sveukupno. Zanima me sta sa tim putem ?Hvala.
  7. Pozdrav Imam pitanje vezano za Ostavinsku raspravu. Mom dečku je umro otac pred malo više od godinu dana, i ostavinska rasprava nikad nije pokrenuta. Moj dečko je naslijedio zemljište ali to nije dobro uvedeo u zemljišnim knjigama, tamo je 1/3 na njemu 1/3 na ocu i 1/3 na majci. Zbog toga bi sada htjeli pokrenuti ostavinsku raspravu da se to riješi. Da li mi neko može objasniti koji je postupak i koliki su troškovi i kamo se treba ići? hvala:palac:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija