Jump to content

elganco

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanje za Pravne ljude ili rijesenja pa vec se to dogodilo znam tog nekog !!! Ukratko da vam objasnim slijed pitanja i trenutni status. Hrvat sam, trenutni Rezident swicarske B visa , koji je u braku sa trecom osobom iz crnog kontinenta, brak sklopljen u Africi, nije registrovan brak u swicarskoj ili Evropi, usljedilo je spajanje obitelji i postupak zatrazivanje vize, nakon skoro 2 godine postupak je prekinut zbog laznih dokumenata i falsifikata predano u swicarom konzulatom u Africi od strane zene, nakon sveg tog cekanja i potrosenih novaca na dokumentaciju i razne letove, hotele, verifikacije itd. dolazi do kraja ljubavi i nemogucnosti dolaska voljene zene u Swicarsku. Utjehu pronalazim na godisnjem odmoru nakon dvije godine sa online zenom, sa mladom strankinjom koja nije u EU uniji. Dolazi do nove ljubavi sa staranjkinjom koja dolazi i odlazi od mene radi sengenskog pravila 3 mjeseca u komadu. U medjuvremenu strankinja ostaje trudna i sad pitanja i prohtjevi. Zeljeli bi da se porodi u Hrvatskoj, kako to papirnato rijesiti da bude legalno. Imam kucu u Hrvatskoj vlasnik 1/1. Naputak sam dobio da idem sa curom u Hrvatsku i da napravimo ugovor o izvanbracnoj zajednici posto cemo imati zajednicko djete. ( znam da je za neozenjene ali nismo evidentirani nigdje) PS. Nismo registrirali brak nigdje zbog verifikacije dokumenata iz Afrike Moja cura Zakonski moze ostat do 3 mjeseca u EU sengen , dali mogu zatraziti produzenje vize iz Hrvatske u policijskoj postaji dok ne rodi a poslije djete dobija Hrvatsko drzavljanstvo po kojem bi mama dobila lakse papire za trajni ostanak. Nisam u mogucnosti se sada rastavljati u Africi zbog brzine poroda za 4 mjeseca i financijama koje iz tog proizlaze. Nikako nije opcija da rodi u svojoj zemlji zbog razno raznih drzavnih problema, ona je samnom u Swicarskoj i moze samnom u Hrvatsku gdje bi probao napraviti papire i da ceka porod u Hrvatskoj. Molim vas ako znate koje pravne sisteme koji bi mi bili od pomoci, svijesan sam da sam u zavrzlamama da nemoze gore, a nemogu si pomoc.. Hvala na savjetu unaprijed Lijep pozdrav..
  2. pUNO HVALA, TAKO SAM SI I JA NESTO MISLIO. Zar stvarno nema nikakvih rupa da ja mogu vozit Zenin auto, pa stvarno to ne kuzim mi u braku i radi posla se moram odjavit i moramo imat svaki svoj auto bezveze ,al sta se moze, hvala na odgovoru
  3. Pozdrav ! Evo prvi puta na vasem forumu. Imam jedan kompliciran problem i neznam kako da ga rijesim, citao sam prijasnje objave i nikako da me pogodi netko slican sa mojim problemima. U njemackoj sam 6 godina, imam njemacku vozacku dozvolu i normalno vozio sam uvijek u hrvatskoj njemacke tablice. Sada imam problem zbog kojeg bi se morao odjaviti u njemackoj a sve u svrsi posla. Inace sam pomorac i radim na off shore kompaniji mjesec posao mjesec odmor. Nemogu dobit njemacku pomorsku knjizicu zbog toga sto njemacka izdaje pomorske samo onima koji plove pod njemackom zastavom. Radi tog problema moram se tamo odjaviti i prijaviti u lucku kapetaniju u HR. Normalno radi prijave poreza ( uz to oslobozen poreza u HR jer sam vec od 186 dana izvan Hr, isto je i u njemackoj ali tamo moram platit porez jer firma neda potvrdu o placanju poreza za mene u inostranstvu gdje radim.tako da 42 posto od uplate na moj racun u njemackoj je godisnji porez , to je previse i zbog toga bi se odjavio iz Njemacke i prijavio u Hr.). Jedan problem rijesim drugi dobijem. U njemackoj ostaje zena jer radi vec 20 godina tamo a ja bi povremeno kad sam u HR do njemacke. Sada me interesira dal bi ja mogao nasim autom (njemacke tablice) normalno dolazit u HR povremeno kao i dosad (svakih mjesec dana) radi prijava na lucku kapetaniju i nazad do njemacke zbog obaveza prema zeni. Komplicirano tako da neznam sta mi radit jer ako imam prebivaliste u Hr a njemacku dozvolu to mi nekak ne mirise na dobro. Molim savjet sta da radim ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija