Jump to content

Matijachi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Matijachi objavio

  1. Pozdrav, da, ja sam nekih mjesec dana nakon sto je ugovor kod javnog biljeznika bio potvrden upisan kao vlasnik cijele nekretnine.
  2. Najkomicnije je to da sam bio pratnja teti kad je trebala dostaviti nekakvu papirologiju jer je bila pozvana nakon djedove smrti da dokaze svoj status i pokazali smo im taj ugovor. To je bilo negdje odmah nakon sklapanja ugovora, tipa mjesec-dva nakon. Rekla joj je zaposlenica socijalne skrbi da to bas i nije prema propisima ali da je sve ok, kolko znam od onda je jos par puta morala dokazivati status odnosno nositi izvadak posjedovnog lista, tehnicki ta 1/6 nije nikad ni bila upisana na njezino ime. Valjda da je ostavila tu 1/6 sebi onda bi rekli da je postala bogatasica i da nema vise pravo na naknadu, a sad je problem jer je 1/6 dala pa nema vise pravo na naknadu Nevjerojatno mi je da bi sad netko nesto mogao potrazivati ili izgubiti pravo na naknadu.
  3. Hvala, Sad bas nesto gledam po zakonu o socijalnoj skrbi gdje pise u clanku 294 da RH ima pravo od obdarenika tj. mene na povrat isplacenih iznosa u visini darovane imovine, a zastarni rok pocinje teci od dana saznanja za darovanje.
  4. Pozdrav ljudi, Nakon djedove smrti 2016. godine, tata , baka i teta su dobili svaki 1/6 kuce. Potpisao sam 2017. darovni ugovor za darivanje kuce sa tatom, bakom i tetom. Od tate sam dobio 1/6 kuce, od bake 2/3 kuce (1/6 od djeda + 1/2 u njezinom vlasnistvu) i od tete 1/6 kuce i na taj dio platio porez. Baka i teta prema ugovoru zadrzavaju pravo uzivanja u nekretnini dok su zive. Teta je primateljica zajamcene minimalne nakade socijalne skrbi. Sad ju zovu iz socijane skrbi nakon 5 godina da nema pravo na zajamcenu naknadu tj. zele joj ukinuti posto je prije 5 godina meni darovala 1/6 kuce i da se ja automatski smatram njezinim uzdrzavateljem cim mi je ona to darovala. Drzi li to vodu ? Teta nema drugih nekretnina, nesposobna je za rad (bolesna).
  5. Hvala na odgovoru / prijedlogu !!! Idemo prvo s pobijanjem rješenja jer to na rješenje ne sliči, kao da ga je vrtićko dijete pisalo.
  6. Poštovani, molio bih vas za pravni savjet. Mama je dobila rješenje komisije gdje stoji: "Postoji neposredna opasnost od nastanka smanjenja radne sposobnosti". Problem je sljedeći: Njezin joj je poslodavac otvoreno rekao da za nju nemaju odgovarajuće radno mjesto, a otkaz joj ne žele dati iz razloga što ga nesmiju i ako joj daju otkaz moraju joj isplatiti otpremninu. Sama ne misli dati otkaz jer onda nema pravo na ništa, a fale joj 2 godine za prijevremenu mirovinu jer na invalidsku može zaboraviti. Nakon ovog rješenja mama više nema pravo na bolovanje iako je stvarno lošeg zdravstvenog stanja, poslodavac nema adekvatno radno mjesto, a otkaz joj ne žele dati. Pitanje je što uopće sad napraviti ? Hvala svima koji mogu ikako pomoći !!!
  7. Hvala! Ići ćemo pogledati o čemu je riječ jer je ovo jako čudno. Možete li mi samo reći od kojih se mjeseca plaće onda kod nje uzimaju u obzir kod izračuna iznosa naknade budući da je prije početka kontinuiranog bolovanja (20.08.2014) radila samo cijeli 7. mjesec i 20 dana 8. mjeseca , a prije toga je također bila 10 mjeseci na bolovanju...znači nije radila 6 mjeseci prije početka kontinuiranog bolovanja ?
  8. Pozdrav svima !!! Mama mi je već otprilike 4 mjeseca kontinuirano na bolovanju, prije toga je radila nepunih mjesec dana, a prije toga je isto bila skoro godinu dana na bolovanju. I sad je svaki mjesec dobivala istu svotu za naknadu da bi se za prošli mjesec svota smanjila za 500 kn, a ovaj mjesec za još 300 kn....da li je to moguće da se svota tako mijenja svaki mjesec i na temelju čega ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija