Jump to content

Jelena12

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S obzirom da se zakon (ponovno) mijenjao, moj zahtjev za razvod braka, onaj koji sam podnijela na Centru za socijalnu skrb, je propao. Sad treba podnijeti novi, a ja stvarno nisam upućena u te sudske zakone. Namjerno je izazvao otkaz s posla, sada je nezaposlen, ali ima invalidski dodatak i naravno, pomoć sa Zavoda za zapošljavanje. Usput rečeno, na uvjetnoj je kazni. Prijeti meni i djeci da će nas izbaciti iz stana, već više od mjesec dana ni kune od njega nismo vidjeli. Kome da se obratim za pomoć? Dugovi se i dalje gomilaju, starije dijete je moralo prekinut studiranje i traži posao, maloljetno se još školuje, a moja plata je jednostavno nedovoljna za pokrit osnovne troškove života. Kome se obratiti da mi pomogne da on shvati da ima dužnosti prema ovoj djeci, i da tu istu djecu prestane maltretirati prijetnjama i pozivima (piše lijepe poruke jer je valjda svjestan da se to može iskoristiti kao dokaz, a kad ih zove onda ih vrijeđa i prijeti im). Molim vas pomozite, očajna sam.
  2. Zatrazila jesam uzdrzavanje preko Centra ali su mi rekli ce se to rijesit kad se rijesi rastava.Mene zanima dok je proces rastave u tijeku kako mogu dobivat za dijecu novce od njega jer moja plata nam nije dovoljnna za zivot.On je zaposlen ima vecu platu od mene a posao je i ostavio mi hrpu racuna pa me zanima dok traje taj proces rastave a ne znam ni koliko to traje kako sebi i djeci osigurat zivot.S njim sam naravno pricala ali on kaze da ga ne zanima kako cemo zivit.
  3. Suprug se nedavno iselio, zahtjev za razvod je podnesen. Ostavio nas je sa preko 30 000kn dugova, djeci odbija dati i kune, a pronašli smo potvrde da novce uplaćiva drugim ženama. Jednon dijete je maloljetno, drugo punoljetno, redovan student. Bivši suprug ima i puno ovrha na računu. Molim savjet, postoji li način da ga prisilim da financira vlastitu djecu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija