Jump to content

cassie

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam još jednom, lijepo je što nesebično pomažete nama koji smo u nevolji.Ja sam sa investitoram napravila predugovor i prodala mu svoj suvlasnički dio po principu on meni stan ja njemu svoju zemlju i kuću ali njegov uvjet u predugovoru je da dobije građ.dozvolu.E sad,išli smo na pregovore sa dotičnim susjedom,pružila sam mu ruku,zamolila ga da se lijepo ljudski dogovorimo i da da suglasnost inv.za gradnju i ponudili smo novac,dati mu besplatno plin sa priključkom,vodu sa priključkom(do sada voda ide sa moje cijevi koje sam vlasnik).Pregovori su trajali godinu i pol i sve je odbio i sada mi prijeti ovom tužbom za plin.Invest.želi odustati iako je stan koji sam trebala dobiti gotov ja sada ništa više ne mogu napraviti jer investitor tvrdi da neće dobiti građ.ako nema suglasnost i da se boji da ga dotični ne tuži i zakoči u gradnji.Napominjem da je dragi susjed zatražio diobu ali je dobio odbijenicu sa obrazloženjem da se čestica ne može geometr.podijeliti bez lokacijske.I sada imamo situaciju da je sujed vlasnik tih spornih 40 m2 a nema ih u posjedu a ja ih imam u posjedu ali nisam vlasnik.Investitoru fali ta kvadratura jer umjesto 597 m2 ima za toliko manje.Eto,tako poštovani stvari stoje.Ja sam sve pokušala ne lijepi način iako sam prevarena prešla sam preko toga i pokušala ali...
  2. Mislim da je za to prekasno,od tada je prošlo 12 godina i vjerojatno je to zastara ali moram napomenuti da je on pri toj otimačini zatajio sudu da je na tom dijelu nekretnina(zidana drvarnica u mojem vlasništvu nikada se nitko nije bunio od kada je izgrađena(oko 1968 god)pa ne znam da li po tom pitanju mogu nešto napraviti-on nepošteni vlasnik a ja pošteni graditelj?Da li tu ima kakve osnove za tužbu?Hvala.
  3. Najljepše hvala na odgovoru,malo ste me utješili jer me taj susjed maltretira već godinama sa tužbama od kojih je sve izgubio a jednu je dobio na prevaru,na žalost rješenje nam je bilo skriveno pa se nismo žalili (jer nismo znali,a poslije kad je postalo pravomoćno bilo je prekasno te nam je oteo 40 m2 zemlje a koju smo mi imali u mirnom posjedu od 1954.god.)Najnovije je sada da mi je minirao prodaju zemljišta jer kao suvlasnik mora potpisati i time mi nanio ogromnu štetu a eto sada je najnovije i to da me hoće tužiti za plin.Susjed iz pakla,zdravlje mi je narušeno zbog njega.
  4. Radi se o slijedećem:susjed mi je najavio da će me tužiti ako mu ne dozvolim da kroz moj posjed provede instalaciju za plin. Poziva se na služnost zemljišta i kaže da nemam nikakve pravne osnove da mu to zabranim.Napominjem da on nema upisanu nikakvu služnost na mom vlasničkom listu.Ja sam uvela sebi plin još 1997.god. ali on nije želio sudjelovati u troškovima plinifikacije već da sami obavimo iskop i sl.Na to onda nisam pristala.Napominjem da bi mi sada trebalo prekopati oko 60 m kroz moje dvorište i dizati kamene ploče što bi bojim se poremetilo statiku zemljišta.Da li netko zna kakve su mi šanse ako me tuži?
  5. Sada sam saznala da je pravno nedozvoljeno podijeliti česticu na način kako on to hoće,tj.ja imam 9/10-ina i imam pravo zahtijevati diobu putem isplate po procijeni sudskog vještaka.On navodno ne može nkako pripojiti tu česticu svojoj jer to urbanistički zakoni ne dopuštaju.Katastarski moja čestica iznosi 597m2 a njegova 374m2 i on bi si htio povećati parcelu.Meni bi to napravilo ogromnu štetu jerbi mi parcela(u slučaju prodaje) bitno manje vrijedila.
  6. Kao prvo zahvaljujem na odgovoru.Tužitelj je dobio jedan dio nekretnine tj.11,5 čh to je oko 40m2 i namjerava to pripojiti svojoj čestici u postupku razvrgnuća za koje je zakazano ročište a ja se tome protivim jer u taj dio ulazi moj zidani objekt gore spomenut čiji sam vlasnik.I imam još pitanje da li se zastare odnose samo na novčane iznose putem ovrhe ili to vrijedi i za nekretnine budući da mu je prošlo više od 10 godina od pravomoć.presude?Hvala.
  7. Imam odvjetnicu ali volim i sama biti upućena u stvari jer me je upravo na ovoj stvari tadašnja odvjetnica i oštetila ne izašavši na ročište na kojoj je tužitelj dobio tu presudu i zatajila rješenje suda, tek kada sam joj dala otkaz među papirima sam našla tu presudu i tada je već bilo kasno da bilo što poduzmem u smislu žalbe.Sumnjam tu na korupciju ali ne mogu to dokazati a kasnije se ispostavilo da je ta moja odvjetnica bila vježbenica kod odvjetnice suprotne strane.Ja ne kažem da su svi nepošteni ali više ne vjerujem nikome budući da sam ovom manipulacijom jako oštečena volim biti u toku, prisutna na raspravama i uz stručnu pomoć spasiti što se spasiti da.Zato sam i postavila pitanje da li mogu ustati s tim prijedlogom i da li mogu tražiti pravo prvootkupa to jest kakve su mi šanse.
  8. Radi se o slijedećem: tužitelj je temeljem pravomoćne presude zahtijeva razvrgnuće suvlasničke zajednice i predaju u posjed.On je tu presudu dobio nepravedno i rješenje te presude nam je bilo skriveno dok nisu prošli svi rokovi za žalbu.S tom se presudom uknjižio na moju parcelu i to u trenutku kada mu je sudski bio zabranjen pristup na moju nekretninu.Znači to je opet uradio potajno.Napominjem da je ta presuda donešena na temelju izostanka dakle održano je samo jedno ročište i tuženi nisu imali priliku iznijeti svoju stranu dokaza pa tako je u tu površinu ušla i manja zidana prostorija 12 m2 svojim oblikom i površinom za više od polovine čiji sam vlasnik.Da li mogu na ročištu koje će se održati ustati s protuprijedlogom i zatražiti diobu suvlasništva isplatom po procjeni sudskog vještaka s pravom prvootkupa jer mi se čini da je kao takvu česticu pravno nedozvoljeno podijeliti.Napominjem da mi je ta zidanica od neprocjenjive vrijednosti jer sam je mislila u skoro vrijeme adaptirati u stan i pripojiti kući.Molim lijepo stručni odgovor i savjet. Zar mi nitko neće pomoći ???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija