Jump to content

cosmicstorm

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nekako sam tako i mislila jer je nelogicno s obzirom da mi je neto placa 2.000kn (pola radnog vremena) ali uvijek je dobro cuti dodatno misljenje. U ugovoru nigdje nije navedena ta stavka da mi poslodavac u tih godinu dana duzan placati polovinu place, tako da tim vise nema smisla. Hvala puno svima na odgovorima i savjetima.
  2. Molim da mi netko da savjet ili mišljenje. Neiskustvom sam potpisala ugovor pri zaposlenju u maloprodaji kao prodavačica u kojem je navedeno: "Radnik ne smije se godinu dana nakon prestanka Ugovora zaposliti kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici sa poslodavcem, te ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se takmiči sa poslodavcem. U slučaju nepoštivanja ugovorene zabrane utakmice, radnik se obavezuje platiti poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu = 380.000,00 kn u roku od 15 dana." S obzirom da planiram aplicirati za posao u konkurentskoj firmi da li trebam strahovati od ove stavke ili je napisano proforme. Ili da li imam pravo tražiti da se ta stavka izbaci iz ugovora? Par ljudi mi je reklo da je to inače stavka u menadžerskim ugovorima, a ne u ugovorima za prodavača/icu. Hvala.
  3. E cao neznam jesi li procitala poruku , ja imam isti problem kao i ti sa komorom jesi li ti uspjela ista zavrsiti ja sam dao 10000 kuna pa cu na ispit al sam cuo da je tezak pozz

  4. Napišeš u tražilicu grupe pojam, npr. HZZO.. sigurno ima nešto.
  5. Za zdravstvene radnike, preporučam Facebook grupu: "Zdravstveni djelatnici-Pripravnički staž". Tamo ćete naći dosta informacija vezano za ispit, pitanja na ispitu, skripte...
  6. Ok, a sto je sa novim zakonom o poreznim olaksicama koji je stupio na snagu 01. sijecnja 2015? Da li se taj zakon provodi ili je smo slovo na papiru? https://vlada.gov.hr/print.aspx?id=15117&url=print
  7. Pozdrav, Nezaposlena sam više od 8 mjeseci, dok dečko sa kojim živim već više od dvije godine (2god. prijavljeno prebivalište) radi. Zanima me da li on ima pravo zatražiti porezni odbitak tj. olakšicu s obzirom da sam uzdržavani član? Unaprijed hvala na odgovoru.
  8. Da, ima dosta pitanja, tu su copy-paste iskustva i pitanja sa ispita.
  9. Ako nekome treba nešto od ovoga sa liste, javite mi se na mail, pa vam pošaljem =) tamara.juricev@gmail.com Također, za zdravstvenu struku imam skripte - Zakon o zdravstvenom osiguranju; Zakon o radu 2014; Zakon o zdravstvenoj zaštiti i pitanja koja se vrte na ispitima.
  10. Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim slučajem ili nešto zna više?! Srednju zubotehničku školu sam završila u Sarajevu za zanimanje zubni/dentalni tehničar. Nakon selidbe u RH prošla sam kroz priznavanje stručne kvalifikacije (Agencija za strukovno obrazovanje), stručno osposobljavanje, i sada kada sam trebala polagati stručni ispit, naišla sam na prepreku. Dobila sam odbijenicu od Ministarstva zdravlja jer mi nije priznata kvalifikacija (?!) od strane Hrvatske komore dentalne medicine (HKDM). Nakon ulaska RH u EU nastupile su promjene u zakonu. HKDM mi traži 9.970 kn za priznavanje plus prijevodi, ovjere... Zanima me kako su došli do te računice... i još je upitno da li ću morati dodatno nešto polagati... Kako da nezaposlena osoba to sve plati?? Kome da se obratim, ima li neki način da se smanji ta cifra? Molim savjet.
  11. Oprosti na smetnji, zanima me da li si uspjela rijesiti problem sa priznavanjem inozemne kvalifikacije? Prolazim kroz slicno, srednju zubotehnicku sam zavrsila u Sarajevu, a sada zivim u RH. Dent. komora mi trazi 9.970kn za priznavanje, pa da li si to nekako uspjela izbjeci placanje, ima li neki drugi nacin? Unaprijed hvala na odgovoru. :)

  12. Pozdrav svima, molila bih ako netko ima skriptu za državni stručni ispit - opći dio (SSS) da mi pošalje na e-mail: tamara.juricev@gmail.com Veeeliko hvala =)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija