Jump to content

Icexz

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Icexz objavio

  1. Pozdrav, Sa suprugom razmisljamo o kupnji automobila u Sloveniji. Znam da postoji more vodica o unosu rabljenog auta u HR, ali mi imamo malo drukciju situaciju, naime ona zivi i radi u RH a ja zivim i radim u SLO te imam slovensko drzavljanstvo. Zanima me postupak ako ja taj auto kupim (iz autokuce) i potom ga darujem supruzi koja bi radila unos u RH? Koliko sam citao i po ovom forumu i po internetu ona nesmije vozit auto sa slo tablicama, tako da nam je jedino rjesenje unos ili kupnja u RH. Jednom sam nasao clanak na internetu ali ga nazalost nisam spremio gjde je pisalo kojih tocno poreza i troskova bi bili oslobođeni ali i pod kojim uvijetima (auto se nesmije prodat 2 god. i slicno) Hvala na odgovorima.
  2. Pozdrav svima, trazio sam po internetu i naletio na dosta stare odgovore mom pitanju tako da bi i ovdje postavio sljedece pitanje. Radi se o tome da smo zbog nestanka nekoliko stvari izmedu drugih razloga nabavili psa (njemackog ovcara jer navodno je dobar pas cuvar ali ne u nasem slucaju, samo je velika maza). Sada je pak nastao novi problem... Susjedov mulac (jer moram tako rec) dolazi komotno u dvoriste bez pardona - nema veze jel netko od nas doma ili ne te sa palicom tuce psa. Nakon nekoliko upozorenja njemu i njegovim roditeljima postavio sam videokameru i sve to snimio. Nisam postavio nigdje znak "objekt pod videonadzorom". Ne mislim se tuzit ili radit neke prijave nego postavit snimku na internet pa nek ljudi vide. Smijem li? Mogu li nekako drugacije reagirati? Kad sam ja bio klinac dobio bi batine za takvo nesto kod susjeda, onda jos i doma pa mi zato takve gluposti nikad nisu padale na pamet. Ali posto se nesmije sad ni glas dizat na djecu...
  3. Pozdrav svima! Također i ja imam dosta komplicirano pitanje. Vozio bi auto koji je na curino ime registriran u HR. Dakle treba mi punomoc... Sad ja imam dvojno drzavljanstvo HR i SLO. Zanima me ako je moguce da mi cura napise punomoc na slovensku adresu posto imam i slovensku vozacku (vec ovu novu sa EU oznakom)? I koje dokumente onda moze policija kod kontrole prometa zahtjevati od mene te ako mi moze komplicirat radi toga? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija