Jump to content

Cobol

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Cobol objavio

  1. Ok kužim ovo oko zastare. Ako sam dobro shvatio, ne mogu podnijeti nikakav ovršni prijedlog jer prijava Tv-a ne postoji pa mogu samo ići sa prekršajnom prijavom. Jesam to dobro shvatio? Zanima me još jel postoji neki način da provjerim dali je pokrenut neki postupak?
  2. Vidim da razmišljamo slično. Ja nisam pravnik ali sam studirao na fakultetu gdje sam imao pola pravnih predmeta uključujući prekršajno, kazneno materijalno itd. Ono što zapravo ne poznam je sama procedura u slučaju da HRT stvarno pokrene proces. Ono što mi je upalo u oči je upravo to što ste i vi prijetili. Tužitelj NAMJERAVA. Pa što čeka? Da imaju dokaze već bi mi Hanžeković visio na leđima. Što se suda tiče nikad ne bi dozvolio da dođe do toga. Kao što i u samom papiru piše moguć dogovor prema čl. 109e. Uvijek bi radije išao na dogovor, platio neku "zakasninu" i počeo plaćati nego se upustio u avanturu sa sudom čak i da znam da mogu pobijediti. Jednostavno vrijeme utrošeno nije vrijedno toga. Tako da nadam se neću doći do toga da moram objašnjavati kako živim u pećini pa jadan nemam ništa. Što se daljnjeg ignoriranja ja iskreno bi. Ali mi cura kvoca da joj je to stres pa razmišljam da prijavim i počnem plaćati. A to bi i (nadam se) riješilo ovu situaciju. Sretno im bilo da mi dokažu da sam prije imao išta. Ipak zanima me dali je još netko dobio ovo pa da mi kaže što je bilo. Isto, kakva je točno priča sa zastarom? Godina dana od dana kad je javni bilježnik zaprimio zahtjev za ovrhom ako se ne varam. Ne znam kako je sa pokretanjem cijelog procesa.
  3. Pozdrav, evo daljnjeg razvoja situacije. Dakle godina je prošla od kad mi je stigao famozni papir sa opomenom o pokretanju postupka i uplatnica od 240 kn. Nakon toga nisam imao posla sa lešinarima, ako i jesu dolazili niko im nije otvorio. Jučer sam dobio novu obavijest o pokretanju postupka od HRT-a. Ova je malo drukčija i dolje je u prilogu. Zanima me mišljenje oko nekoliko stvari: 1) Dali je netko dobio nešto slično? (Ovdje molim odgovor samo ako je neko dobio isti papir). 2) Dali je ovo po vašem mišljenju još jedan APP (ako prođe, prođe) pokušaj. 3) Koja je točno procedura HRT postupanja? Čitao sam zakon ali ne mogu točno skontati redoslijed. Dali prvo pokrenu postupak, pa ako sud dosudi u njihovu korist ide ovrha ili kako? 4) Bilo kakvo mišljenje i savjet su dobrodošli. Samo da napomenem par činjenica. Kontrolor mi je jednom bio na vratima. Nije ušao, rekao sam da nemam ništa. Ni TV, ni mob, ni komp ni auto. Taj put mi je u sandučiću ostavio onaj papir kojim je kao utvrđeno da posjedujem prijemnik. To je laž jer nije ušao. Zadržao sam papir kao eventualni dokaz za budućnost. U novoj obavjesti piše da postoji "osnovana sumnja" samo nisam siguran na temelju čega. Hvala na pomoći. Ažurirano Evo i dokumenta:
  4. RTV pristojba nema nikakve veze sa programom. To mi i je najgore. Ajde da plaćam program. Ali definicija pristojbe je najblaže rečeno "zato jer mi tako kažemo". Prije 20 godina ta pristojba je bila u redu kad je sve išlo preko HRT-a. Ali sve kabelske, MAX TV i slično obilaze HRT-ovu infrastrukturu, radiofrekvencije i sve ostalo. Nema realnih razloga za ovaj namet (osim ako niste na kučnoj anteni) samo prisila. I to me bode u živac. Prema vlastitom zakonu moraju mi poslati 2 opomene pred ovrhu. Tako da ću za sad čekati drugu opomenu. S obzirom da ništa nisu utvrdili možda odustanu. Naravno, male šanse za to ali iscrpit ću sva svoja prava koja imam prije samog pokretanja postupka. Savjet svima NE otvarat vrata ako vidite lika s fasciklom, ako ste otvorili odmah zatvorite čim se predstavi. Nikakve rasprave, niti jedna riječ. Tu ste u prednosti jer ne morate s njima razmjeniti ni jednu riječ bez ikakvih pravnih posljedica. A onda je loptica na njihovoj strani igrališa pa vidite. I hvala na savjetu Mrljavac. Apsolutno si u pravu, neću se bosti sa rogatim. Sam HRT me ne plaši ni najmanje. Više me brinu Henžeković i njima slični uredi koji zarađuju milione na utjerivanju ovrha za HRT. Ti krpelji su ozbiljni i to svakako planiram izbjeći jer na ovrhu ili sud s njima je parter sa Mirkom Filipovićem. Izvještavat ću kako se ovo dalje razvijalo pa da svi znate. Također ako je neko išao do kraja s ovime molim podjelite iskustvo sa mnom.
  5. Ispričavam se ako se neko uvrijedio na moj post. Nije mi bila namjera nikoga vrijeđati kad sam rekao "porez na budale". Nažalost vjerovatno ste svjesni kao i ja da taj zakon radi od svih nas budale. Plačamo nešto što je jednostavno rečeno harač. Ja ne volim ulaziti u sukobe, ne želim imati posla sa sudovima, sve svoje račune plačam uredno. Nije mi ovih 80kn neki veliki izdatak ali tu se radi o principu. Negdje mora postojati granica dokle samo pokunjeno poginjati glavu i pustiti da nas pljačkaju. Ozakonjena pljačka nije ništa manje pljačka. Nadam se da me razumijete što želim reći. Još jednom isprika, nije mi namjera vrijeđati nikoga ko plaća samo mi je žao svih koji su na to prisiljeni, a mene samo zanima koja je pravna procedura da znam kako se dalje postaviti. Zahvaljujem.
  6. Pozdrav, znam da je ova tema već mnogo puta pokrenuta i pregledao sam sve slične forume ali ne mogu pronaći odgovor pa ću pitati ponovo. Dakle, uselio sam se u stan i nisam nikada prijavio TV jer kao i većina ljudi sa ovim problemom jednostavno odbijam plaćati porez na budale. Prije jedno dva tjedna mi je pozvonila RTV kontrola na vrata i zaletio sam se i otvorio. Bio sam blesav i trebao sam odmah zatvoriti kad su se predstavili ali nisam. Međutim, rekao sam da nemam TV niti smartphone niti kompjuter niti išta drugo što se smatra prijamnikom. Ništa nisam potpisao, nisam dao nikakve podatke ukratko nisam napravio ništa blesavo osim što im nisam odmah zatvorio vrata. Prije par dana mi je došla ona opomena da platim 240kn i budem uveden kao pretplatnik ili mi sljedi prekršajna. Izguglao sam ovu temu kolko sam mogao ali još uvjek nemam ideju šta se točno može dogoditi. Piše da je kontrolor utvrdio postojanje prijemnika što naravno nije istina. Također je prekršio jedan od članaka (mislim da je 26.) u kojem mi mora ponuditi zapisnik koji je napravio na potpis što nije učinio. Naravno prijetio se da će preko policije provjeriti dali imam automobil itd. uobičajena hrpa njihovih prijetnji. Ono što me zanima je sljedeće: 1) Ako sam dobro shvatio HRT zapravo ne podnosi odmah prekršajnu prijavu nego prvo ide tražiti ovrhu što nije isto ako dobro shvaćam. Jel to točno? 2) Dali imaju na temelju ičega tražiti ovrhu s obzirom da nisu utvrdili ništa. 3) Sami HRT kontrolori ne mogu tražiti podatke od MUP-a niti providera kao što je B-NET o mojim podacima ali to može odvjetnički ured koji ih zastupa ali pretpostavljam da i za to moraju imati neki temelj. Jer u mom slučaju to postoji? 4) Ako mi dođe ovrha znam da mogu napisati žalbu ali šta onda točno? 5) Dali mi se isplati da odem i prijavim TV, kao sad sam ga nabavio bez da platim 240kn. Samo ga prijavim pa ga za jedno 3 mj. opet odjavim. Vidio sam dosta pitanja na ovu temu međutim nikakvog konkretnog odgovora pa bi molio stvarna iskustva nekoga ko se sa ovim susreo ili nekog ko ima stvarne pravne prakse u ovome. Zahvaljujem unaprijed i pozdrav svima koji se hrabro suprotstavljate HRT-ovom lopovluku i huljskom zakonu koji im to omogoućava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija