Jump to content

rokokoko

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima. Kao roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju, zanimaju me sljedeća pitanja. Na rodiljni sam otisla s voditeljske pozicije, ugovor na neodređeno. Radi se o radnom mjestu gdje sam jedina zaposlena u toj struci. Po isteku rodiljnog i roditeljskog, koristim pravo na njegu djeteta s poteškoćama u razvoju. Uskoro se vraćam na posao i zanima me da li je moje radno mjesto i dalje "moje" i smije li se uopće "dirati" roditelje djece s poteškoćama u razvoju? Konkretnije mislim na prekovremeni rad, obavljanje poslova koji nisu u opisu tog radnog mjesta, preuzimanju novih radnih zadataka i sl.? Ukoliko isto nisam spremna prihvatiti, eto iz privatnih razlog (zbog djeteta koje i dalje treba pojačanu njegu i brigu, a trebat će je doživotno) , moze li moja pozicija biti ugrozena? Radim u drzvanoj firmi. Također me zanima , s obzirom da sam trenutno odsutna s posla, smije li poslodavac s web stranice ukloniti moje ime i prezime kao radnika koji je zaposlen na tom radnom mjestu, te navesti moju zamjenu imenom i prezimenom kao osobu zaposlenu na tom radnom mjestu?
  2. Konkretno, zanimaju me vrtići. Koji bi to bili akti izdani na temelju javnih ovlasti? Natječaji za upise, kao i rješenja i ugovori prema korisnicima bi trebali sadržavati sve elemente zaglavlja? Hvala na odgovoru.
  3. Pozdrav svima! Moje pitanje je vezano uz korištenje grba Republike Hrvatske, ali od strane pravne osobe kojoj je osnivač jedinica lokalne samouprave. Zanima me da li su takve ustanove (vrtići, knjižnice, učilišta) dužne u svom uredskom poslovanju koristiti se u zaglavljima grbom. Preciznije, riječ je o raznoraznim dopisima, natječajima za radna mjesta, pozivima na sjednice i sl. Ukoliko postoji zakonska osnova, molila bih članak koji na to upućuje. Ukoliko osnova ne postoji, zanima me da li je korištenje navedenog kažnjivo. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija