Jump to content

crni33

Korisnik
  • Broj objava

    180
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Sve što je crni33 objavio

  1. A što se tiće napada na maloljetnika pored kaznenog djela iz čl 117 st. 2. Radi se i o kaznenom djelu povrede djetetovih prava čl 177 st. 2.
  2. Znači po OBZ. Nemožete se riješiti sina. Dijete ima pravo na obiteljski odgoj. Može živjeti s ocem ili s vama, prema djetetu imate dužnosti kojih se nemožete odreči, a argumenti da želite sačuvati brak i sl. Ne drže vodu i nije razlog da zanemarujete dijete i udaljite ga od sebe, dijete vas treba u ovoj dobi. Zašto ne živi s ocem?, otac je isto dužan sudjelovati u odgoju djeteta, vi i otac ste iskljucivi nositelji roditeljske skrbi, a ne baka, djed, vaš suprug. I nema nikakvog opravdanja da maknete dijete od sebe. Zakonski nije moguče.
  3. Radi se o kaznenom djelu krađe, jer može ju i suvlasnik počiniti prekidanjem detencije drugom suvlasniku s ciljem prisvajanja stvari samo za sebe. Podnesite kaznenu prijavu protiv njih i obavezno imovinskopravni zahtjev. Sretno!
  4. Tužba za naknadu štete jer je ovom radnjom prouzrocena šteta tj. Umanjenje vaše imovine. Najbitnije u ovom slucaju je dokazivanje protupravnosti(morate dokazati da novac nije korišten za vaše potrebe). Tužba se podnosi općinskom sudu. A moguća vam je i druga solucija podnošenje kaznene prijave DORH-u zbog zlouporabe povjerenja na vašu štetu i podnošenje imovinskopravnog zahtjeva u sklopu kaznenog postupka. Prilikom vođenja parničnog postupka sud je svakako dužan ako utvrdi postojanje osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo dostaviti spis nadležnom DO koji će najvjerojatnije pokrenuti kazneni postupak. Sretno!
  5. Samo na sestru i oca jer su oni nasljednici bližeg nasljednog reda
  6. U svakom slucaju, i bez osiguravajuce kuće možete podnijeti tužbu za naknadu štete protiv štetnika.
  7. Bez obzira što je baka vlasnica kuće nemože vas samovlasno istjerati tj. Nemože samo tako izbaciti vas i promijeniti brave. Kada bi to i napravila mogli bi podnijeti posjedovnu tužbu koju bi zasigurno dobili. Jedino ako vas hoce izbaciti može podnijeti vlasničku tužbu. Što se tiće nasljedstva sestra i svi ostali imaju pravo na nužni dio.
  8. Za iznos veći od 10000 kn mjesecno, mora tražiti odobrenje czss. A vjerojatno je onda podizala 3 puta za redom. Takve prihode roditelji mogu koristiti za njegovo uzdržavanje, liječenje, odgoj, školovanje, obrazovanje ili podmirenje važnih potreba djeteta. Koliko mogu zakljuciti taj novac nije korišten u tu svrhu. Znači možete podnijeti tužbu a spor ćete dobiti ako dokažete da novac nije korišten u gore navedene svrhe. A ovdje se radi i o kaznenom djelu zlouporabe povjerenja. Sretno!
  9. Što se tiće zlostavljanja prije 18-e, možete podnijeti kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava. Budući da sad imate 18g radi se o prekršaju iz čl 4 zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Ako možete pokušajte razgovarati s majkom.
  10. Takva prijava ako bude podnesena biti će i odbačena. To je samo jedna od niza tehnika zastrašivanja, kako bi utjerali dug, no dorh ne služi za takve stvari. Nebrinite se, u zatvor zbog duga nemožete ići. Sretno!
  11. Kako ste ugovorili način placanja? Tj. Kad, kako, i gdje će vam biti placeno. Ako roba i nema ugovorenu kakvoću, odgovornost postoji samo ako je stjecatelj bio savjestan, a može se pozivati na savjesnost samo ako nije znao ili nije mogao znati za nedostatke u trenutku zaključenja ugovora. Smatra se da je za one nedostatke koji su vidljivi, znao. Zbog nesavjesnosti prenositelja, može se tražiti isključenje odgovornosti, jer prenositelj tvrdi da stvar nema nedostatke iako je znao da ih ima ili je tvrdio da stvar ima određena svojstva koja nema. Vidljivost nedostataka isključuje svjesnog stjecatelja.
  12. Ovo što ja pričam nije utopija, već obiteljski zakon, i vaše dužnosti, znači jednostavno rečeno nemožete udaljiti dijete od sebe. I nema boga da se taj zakon promjeni. Nemojte odmah tako reagirati s djetetom i nemati razumjevanja. Nemožete dijete udaljiti iz obitelji zbog toga što izlazi u grad, ne voli očuha, i sl.
  13. Uvijek se pita dijete da li želi živjeti s nekim, i njegovo mišljenje se uzima u obzir. Dijete treba roditeljsku pažnju, ljubav, sigurnost, toplinu. To nije rješenje, ima i puno gorih i težih situacija, pa opet ne žele i niti nemogu maknuti dijete od sebe. Nije rješenje maknuti dijete od sebe i placati mu alimentaciju, a drugu stavljati pod stakleno zvono, bez obzira na argumente da želite spasiti brak, interes djeteta i njegova dobrobit je pretežija od toga. Probajte dokuciti uzrok toga ponašanja, jer ne treba gledati posljedicno vec uzrocno. Sretno!
  14. Sve u svemu, jako komplicirano. Nemate pravo istjerati ga jer time kršite djetetova prava. Odite u czss oni bi trebali vas savjetovati i pružiti adekvatnu pomoć. Bez obzira na ponašanje djeteta nemožete kršiti svoje dužnosti i odreči se roditeljske skrbi.
  15. Nažalost dužnosti djece su samo "leges imperfectae"(norme bez sankcija), nema nikakvih sankcija u slucaju kršenja. Vi ste skrbnik djetetu i nositelj roditeljske odgovornosti, takve dužnosti nemožete se odreči(koliko god to neki htjeli), nemojte ni slučajno zatvoriti djetetu vrata i ostaviti ga na ulici, jer se izlažete kaznenom progonu. A i dečko je u pubertetu(jako osjetljiva dob), probajte se sporazumjeti, imati razumjevanja, probajte lijepo razgovarati, a ne odmah burno reagirati.
  16. Nemate pravo zakljucati mu vrata tj. Nemožete samo tako ostaviti dijete na ulici jer možete dobiti kaznenu prijavu. Mogao bi živjeti s bakom i djedom, ali ste vi i dalje skrbnik i imate dužnosti prema djetetu, pa ste tako i dužni placati alimentaciju. Ali ipak pokušajte se razumno dogovoriti i pronaci zajednicki jezik prije pokretanja bilo kakvih postupaka
  17. Ali, ipak postoji oboriva presumpcija da se posjed smatra samostalnim dok se ne dokaže suprotno
  18. crni33

    Podstanar

    Nepostaje, jedino što postaje je počinitelj kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma. I neistiniti posjednik.
  19. crni33

    Podstanar

    E to je onda lažno prijavljivanje. A nasilje treba i dokazati. I još malo da pojasnim razliku između doma i vlasništva. Dom čine prostrije s kojima je pojedinac ostvario dovoljno jaku, stvarnu i trajnu (kontinuiranu) povezanost, bez obzira na to da li ih nastanjuje zakonito ili bez ovlaštenja. Ulaskom protiv volje korisnika ispunjava se bice kaznenog djela narušavanje nepovredivosti doma čl 141 KZ. Vlasnik nema jače pravo od korisnika.
  20. Koliko vidim vlasnik je umro, a čiju on vlast priznaje, vlast mrtvog čovjeka?
  21. crni33

    Podstanar

    I specijalni dodatak. Kaznena prijava vlasniku zbog narušavanja nepovredivosti doma
  22. crni33

    Podstanar

    Neposredni posjednik je korisnik, a vlasnici su posredni posjednici i nemogu staviti zahtjev za zaštitu svog posrednog posjeda ako bi bilo nužno raspravljati o njihovom pravnom odnosu(što je ovdje slucaj). Policija tu nemože ništa poduzeti, jedino vas može uhititi ako ih pokušate izbaciti iz stana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija