Jump to content

crni33

Korisnik
  • Broj objava

    180
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    crni33 je dobio reakciju od hasko u Opomena pred utuženje   
    Slazem se, kazneno pravosuđe ne služi za utjerivanje dugova, a postoje i građanskopravni mehanizmi ostvarivanja zaštite, a kazneno pravo daje samo jaču zaštitu tim dobrima i koristi se kao ultima ratio(u praksi baš i ne), a šteta mora biti učinjena namjerno. Samo sam htjeo ukazati na mogučnost da je dovoljan i dolus eventualis jer se time pokazuje indiferentnost prema tuđim dobrima. Ali ako nema namjere onda se takvi sporovi rješavaju parnicom. Ja sam osobno alergičan kad vidim da je nekome nanesena nenamjerno šteta, a onda hoce koristiti policiju i dorh kako bi ostvario neku satisfakciju i naplatio štetu(njihova imovina je najvrijednija)
  2. haha
    crni33 je dobio reakciju od hrvoje098 u OVRHA Erste banka   
    Ima dosta kontradikcija, možete li malo pojasniti?
  3. haha
    crni33 je dobio reakciju od G-man u Institut samopomoci iskljucuje sudsku zastitu?   
    Ako su vrt i dvorište ograđeni onda su navedeni ostvarili biće kd narušavanje nepovredivosti doma iz čl 141 st 1 kz, što se tiće razbijanja vrata i ulaska tu ih također možete prijaviti za narušavanje nepovredivosti doma i oštećenje tuđe stvari, ako su upucene prijetnje na život, tijelo, uništenje društvenog položaja ili materijalnog opstanka, a vi shvačate te prijetnje ozbiljnim(premda se ozbiljnost prijetnje prosuđuje objektivno), ili ako vas zastrašuju ili na drugi način izazivaju tjeskobu može biti riječ o kd nametljivog ponašanja jel koliko mogu zakljuciti radi se duljem vremenu. Sve ovisi o okolnostima, vlasnicka tužba je bespotrebna, dovoljna je samo posjedovna. U parnici za smetanje posjeda se ne raspravlja o pravu na posjed, poštenju posjeda i sl. Vec samo o zadnjem posjedovnom stanju i njegovom činu smetanja, sud tijekom cijelog postupka može po službenoj dužnosti i bez saslušanja protivne strane donijeti privremene mjere koje se donose u ovršnom postupku ako postoji opasnost od nasilja, ili nenadoknadive štete, svakako predložite sudu donošenje privremene mjere, nakon okončanja postupka i pravomocnosti rješenja o smetanju posjeda, to rješenje ima snagu ovršne isprave te ukoliko se ponovi smetanje koje se bitno ne razlikuje od prošlog, zatražite ovrhu. Iako vam savjetujem da ako ikako možete se razumno dogovoriti i rasčistiti stvari na civiliziran način, kako se ne bi vukli po sudovima jer će to svaki dan sve više eskalirati. Još jednom sretno!
  4. haha
    crni33 je dobio reakciju od Slaven Kolar u Pomoć!!! Lažna prijava krađe automobila!   
    Kod njene prijave ima više nelogičnosti koje dovode u upitnost vjerodostojnost same prijave 1.zašto je prijavila krađu vozila nakon 1g. 2. Ide u prilog to što je u dugovima tj ima motiv za lažno prijavljivanje, kako nemate ugovor a platili ste 1600 € ako ste Podigli novac iz banke tražite izvadak to je još jedan dokaz. Prijavite ju policiji i/ili državnom odvjetništvu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, oni će provesti kriminalističko istraživanje i izvide i dalje će sve ići svojim tokom, naravno nitko ne može predvidjeti ishod vašeg procesa, i probajte se sjetiti svih okolnosti koje vam idu u prilog i to navedite u prijavi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija