Jump to content

stela77

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

361 pregleda profila
  1. Pozdrav, nalazim se u položaju ovrhovoditelja prema fizičkoj osobi a radi naknade štete zbog fizičkog napada. Presuda je pravomoćna, osoba nije platila iznos koji je trebala te je predano na Finu pokretanje ovrhe na novčanim sredstvima. Proslo je i onih 60 dana koje se treba pričekati kako bi se izvršio transfer novca na moj račun. Međutim, nije došlo do zapljene novčanih sredstava jer osoba nije primala nista na račun. Inace je državni službenik, stalni radni odnos i svaki mjesec prima plaću. Takodjer osoba prije nije bila blokirana. Iz saznanja doznajem da poslodavac (drzavna uprava) uplaćuje plaću u cjelosti na zaštićeni račun. Moje pitanje je da li je to moguće i zar FINA ne vrši kontrolu nad uplatama na zaštićeni račun i shodno tome obračunava što ostaje na zaštićenom a što se prebacuje na normalan tekući? hvala i lp
  2. i molim vas odgovor, što znaci u oznakama za kazneni predmet (na pozivu) skraćenice: - K-DO...... - Is-DO......
  3. Nisam dobila rješenje o provođenju istrage. Samo poziv sa poukom o pravima u kojoj je copy paste kaznena prijava od prije 4 godine. A prije dvije godine je bila završena istraga te radi propuštanja rokova ista je prošle godine obustavljena jer je zamjenik umjesto da nadopuni istragu izdao da se provede istraga u istrazi - dobila sam rješenje o obustavi od istr. suca. o tome smo gore raspravljali. Isto tako, ta osoba koja je bila kod njega već je na par mjesta javno rekla gdje je i zašto bila pozvana (imam svjedoke).
  4. Nakon obustave k. postupka, zamjenik državnog odvjetnika počeo je pozivati svjedoke na ispitivanje bez da je o tome obavijestio mene ili mog branitelja - to sam saznala sasvim slučajno. Te svjedoke je trebao saslušati kada mu je prije dvije godine bila vraćena optužnica na dopunu a on to nije napravio. Zanima me da li je njegova dužnost bila da obavijesti mog branitelje ili mene o prikupljanju tih iskaza te da li sam imala pravo tome prisustvovati? Nisam dobila rješenje o provođenju istrage, i znam da se istraga treba okončati u roku od 6 mjeseci. Da li on tako prikupljene iskaze može koristiti kao zakonit dokaz na osnovu čega će dignui optužnicu?
  5. Podnijela sam pritužbu na rad i ukazala na sve okolnosti. Pritužbu sam s uručenom dostavom poslala na zupanijsko odvjetništvo i u Ministarstvo pravosuđa. Namjeravam se odazvati pozivu te me zanima da li to što sam podnijela pritužbu trebam iznijeti zamjeniku te uskratiti bilo kakve odgovore dok se ne napravi uvid u moj slučaj.
  6. Doneseno je rješenje po kojem ja trebam uplatiti 4000 kn za vještačenje u roku od 15 dana. Ja sam uplatila u roku od 3 dana i doszavila uplatnicu. To je bilo prosle gosine u kolovozu i to je zadnja radnja koju je sutkinja odradila. Nikada nije odredila koji vještak treba da to odradi. Sve je ostalo na mojoj uplati. Misljenja sam da bi suci trebali u ovakvim stvarima imati neke zakonske rokove, ili se varam.
  7. Da li sudac ima zakonski rok u kojem periodu treba naložiti vještaku vještačenje? Naime, uplatila sam 4000 kn prosle godine negdje u kolovozu a po rješenju suca za vještačenje. Do dan danas, sutkinja ništa nije pokrenula. Žalila sam se i pisala podneske (preko odvjetnika), ali ništa. Imam li pravo tražiti povrat svojih sredstava i tražiti da se presudi spor po mojim navodima? Molim bilo kakvu pomoć. lp
  8. ovako, uručen mi je poziv od ODO putem policije (primio ga moj suprug), ja se nisam potpisala. Poziv "okrivljeniku" - i pojašnjenje KD za koje me se tereti: nije mijenjano ništa, sve je copy paste od prije tri godine. Kada mu je moj odvjetnik dostavio da zbog nastupajućih okolnosti ima se smatrati da je odustao od progona i da sam na bolovanju i ne mogu pristupiti, on je odmah sutradan poslao poziv. Očito je namjereno preko policije slao poziv, jer redovnim putem poštom nikada nisam dobila ništa. Odvjetnik smatra da nije potrebno obratiti se višoj instanci i prozvati ODO-a za ovo. Doduše odvjetnik još i ne zna da sam dobila poziv. Što mislite o novonastaloj situaciji?
  9. Da li mogu biti istovremeno zdravtsveno osigurana u Hrvatskoj na osnovu svog radnog odnosa i u Njemačkoj na osnovu muža (njegove firme)? Hvala
  10. E to mi je bitno za te pozive da znam kako da se postavim. Što bi ste u mom slučaju napravili kada vam se uruči poziv i odete na razgovor, da li smijem uskratiti odgovore ili se pozivati da je postupak obustavljen i da koliko znam nije došlo do njegove obnove. - naravno, ukoliko se bude drzao istog KD bez da je promijenio činjenični opis? Uopće savjet kako da se postavim u davanju iskaza. Citiram kako me je odvjetnik obavijestio o pozivu: "obavještavate se da sam dana 2014.g. primio poziv od ODO-a radi vašeg ispitivanja kao dokazne radnje u Općinskom državnom odvjetništvu ". I da li se poziv smatra uručenim meni ako ga je primio moj odvjetnik? Na moju adresu nikada nista nije došlo. Na poziv sam se uredno preko odvjetnika očitovala da nisam u mogućnosti doći radi komplik u trudnoći te da ću nakon prestanka istih obavijestiti ih i priložila liječničku dokumentaciju. Paralelno je od odvjetnika poslan i podnesak gore naveden: da sukladno pravomoćnom rješenju žup. suda ODO donese rješenje o odustanku od kaz. progona.
  11. Uvije se radilo o istom kaznenom djelu, nije dolazilo do "noviteta" u toku istrage. Jedino sto nikada nisu ispitani svjedoci niti pribavljeni originali dokumenata, na sto sam ja cijelo vrijeme istrage upozoravala. Naime, ispitane su dvije osobe koje nisu povezane s KD ali su imale osbni interes da daju iskaz. Inace sam cijelo vrijeme trazila da me se obavjestava i aktivno sudjelovala pri ispitivanju i tih svjedoka kod istraznog suca, i noci sam provela nad Kaznenim zakonom (cast svima, ali odvjetnika svog sam nadzirala pri svakoj poduzetoj radnji) i spisima, sama prikupila potrebno da se obranim i bla bla. Ako vam sto padne na pamet, samo pisite Hvala vam na dosadasnjim odgovorima, znam da je sve to malo zapetljano....meni kao laiku i trudnici koju pucaju hormoni ovo izgleda sve ko će komu a da sebe zaštiti.
  12. ne, trazio je novo rješenje o provođenju istrage. da li mogu traziti (sad mi je palo na pamet) da obzirom na protek rokova da se optuznica povuce, ili ona niti pravno ne egzistira obzirom da ju ODO nije nikada nadopunio kako mu je bilo nalozeno?
  13. 1. ODO podize optužnicu u zaksnjenju od 3 mjeseca 2. ja se zalim radi manjkavosti iste 3. vijeće vraca optuznicu ODO da je u roku (8 dana ako se ne varam) nadopuni ili odustane 4. ODO propusta taj rok i ne trazi produljenje istog, nego pokreće protiv mene ponovo istragu iako je ista provedena 5. na to mi ulazemo zalbu i trazimo da se sve obustavi 6. uvazava se moja zalba i ukida se istraga i vraca se ponovno na odlucivanje istraznom sucu 7. istrazni sudac donosi rjesenje da se usvaja moja zalba i da ODO nema nikakve osnove traziti istragu u istrazi i donosi se rjesenje o obustavi na koje se ODO ne zali i postaje pravomocno. U međuvremenu su se rječkali ODO i istrazni sudac tko treba da odradi nadopunu iste (ocito radi ovih izmjena u kaznenom sto su nastupile) i slucaj su prebacivali između sebe kao lopticu. Mozda nisam bila dovoljno dosljedna u iznosenju svih radnji. Po pitanju nadopune optuznice ODO nikada nije poduzeo radnje, niti pribavio iskaze svjedoka niti original dokumenata - naime cijeli slucaj se zasniva na koipjama racuna. Eto mozda sam sada bolje malo pojasnila sve
  14. hvala vam, upoznata sam s tim slucajem iz medija gdje tek nakon stegovnog postupka ODOa moze se trazi obnova postupka. imam osjecaj da ovaj ODO pokusava navuci nas na bilo sto kako ne bi stegovno odgovarao (inace imao je vec tri izuzeca prije 3 godine radi također propustanja rokova). Ja sam ostala sokirana kada mi je urucen njegov broj telefona da ga nazovem da se dogovorimo, a i moj odvjetnik. Danas je moj odvjetnik podneskom zatrazio od doticnog da izda rješenje kako odustaje od kaznenog progona a na temelju potvrđenog rješenja od strane Zupanijskog suda te da sve moje iskaze vec ima evidentirane u spisu te ukoliko se trazi izjasnjavanje moje po istom slucaju neka trazi obnovu postupka - ali ODO to ocito ne zeli jer onda ide stegovni postupak protiv njega. Nije me strah suda niti samog procesa jer imam dokaze da nisam pocinila KD (međutim ne zelim izlaziti s tim pred drzavnog odvjetnika i otkrivati svoje karte). Mozda mi je zbilja najpametnije da se odvjetnik obrati sudu i trazi ubrzanje svega, jer ne znam što na kraju iz cijele priče moze proizaci i na sto je sve jedan ovakav drzavni odvjetnik spreman. A majke mi moje, na rubu sam da dam sve u novine, mada mislim da u ovom dijelu je sve sluzbena tajna i mogla bih pretpostavljam biti i kaznjena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija