Jump to content

rstar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rstar objavio

  1. nacionalni plan- to imaš na stranici HZZ-a radi se o mjerama aktivne politike zapošljavanja (provedbena uputa). nije loše imati i to pri ruci.
  2. znala jesam. komisija je bila ok, ali gospođa iz ustava i sustava je tražila da se zna i rušila je. na ustavu nisam znala podpitanje "pravna određenost kaznenih dijela", ali nije nista rekla samo nam je objasnila jer nije ni kolegica znala i nisam u zupu i zusu znala "prethodno pitanje" jer sam se zbunila, ali je tu bila jedna divna gospođa tako da nije bilo problema jer sam ostalo znala. ne traže da im pričaš markove konake, ali moraš znati o čemu pričaš pa makar i svojim riječima. jedino je iz EU tražila baš da se priča i što više znaš to bolje. tu je mene pitala npr. da li znam kad su se kod nas održavali izbori za EU parlament kao podpitanje (2012). impresionirate ju ako znate tko je predsjednik EU parlamenta, koje je godine RH počela pregovore tko je pregovarao (imena) i kada je završeno pregovaranje. sretno!
  3. Za HZZ ti je potreban Zakon o posredovanju i nacionalni plan, ali uglavnom na usmenom pita šta si radila na poslu. Evo pitanja za VSS od danas 24.1.2015.: Pismeni dio: 1. Što sadrži dnevnik traženja posla? 2. Kada se nezaposlena osoba prestaje voditi u evidenciji nezaposlenih? 3. Dokumentacija za prijavu u evidenciju nezaposlenih? Usmeni dio: 1. Javni rad? 2. Postupak po zahtjevu za dodjelu potpora? 3. SOR odnosno što mislim o toj mjeri i kakav je njen utjecaj na tržište rada? Radila sam kao savjetnik za zapošljavanje u mjerama aktivne politike zapošljavanja. Sretno!
  4. pozz svima, evo nakon napornog dana ispit položen!! komisija je bila OK i sve je išlo dosta brzo. (završila u 13:00). Mora se znati ja sam osobno uglavnom učila iz pitanja sa Ministarstva, nešto malo više ZUP i ZUS iz zakona, ali Ljubanovićevu skriptu nisam ni pokušavala učiti. Trebalo mi je oko 2 mjeseca polaganog učenja, tako da mislim da se može i kraće. A evo i pitanja, rok 24.1.2015.: Sustav lokalne i područne: 1. Što je županija i njezina obilježja? 2. Koji je temeljni akt, što se njime uređuje i tko ga donosi te kako? 3. Koji je temeljni financijski akt? 4. Neposredno sudjelovanje građana ? 5. Tko ima pravo sudjelovati na referendumu? Službenički: 1. Načela? 2. Postupci prijma u državnu službu? 3. Vrste povreda službene dužnosti i tko o njima odlučuje? 4. Koje su kazne za lake povrede službene dužnosti? Ustav: 1. Najviše vrednote ustavnoga poretka RH? 2. Ograničavanje pojedinih prava i sloboda zajamčenih ustavom? (tu me pitala podpitanje što znači pravna određenost kažnjivih dijela). 3. Ovlasti Ustavnoga suda? Sustav: 1. Središnja tijela državne uprave? 2. Donošenje provedbenih propisa? (tko, kojih itd.) 3. Državne upravne organizacije? (tu me prvo pitala što je Zavod za mjeriteljstvo, pa onda da kažem što su upravne organizacije, tko je na čelu i koje su njegove odgovornosti te što je ravnatelj (državni dužnosnik ,a ne službenik ili čelnik)). EU: 1. Europski parlament? 2. Valovi proširenja? 3. Kada je RH počela pregovore, kako izgleda cijeli taj proces, tko je pregovarao sa strane EU i RH i kada su pregovori sa RH dovršeni? ZUP/ZUS: 1. Objasnite načelo prava stranke na pravni lijek? 2. Kako može postupiti službena osoba kada se u postupku riješavanja upravne stvari pojavi prethodno pitanje? 3. Na kojim se činjenicama i dokazima može temeljiti presuda? 4. Tko može za tuženika poduzimati radnje u postupku? (tu se radi o upravnim sporovima tj. tko može zastupati tuženu stranu). Uredsko: 1. Opišite pravila za postupanje ako se akt dostavlja radi obavijesti ili na znanje? 2. Tko i kada određuje urudžbeni broj? 3. Koji sadržaj mora imati natpisna ploča ispostave ureda državne uprave u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave? 4. Opišite rukovanje predmetima stavljenim u pismohranu (izdavanje predmeta iz pismohrane)? Sretno svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija