Jump to content

Solaris

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Solaris objavio

  1. Hm, ja imam isto sličan problem. Ja također imam Ugovor o djelu, ali ispod piše i Ugovor o izvođenju građevinskih radova. Meni je taj obrtnik pokupio novac a nije mi napravio posao koji je trebao. Pokupio mi je oko 30.000 kuna više nego što je napravio posla. To kažu ide automatski prijava policiji i onda DORH odrađuje taj posao, zbog prijevare. Ovo za neplaćanje preko računa, e to ne znam. Samo me interesira, kako čovjek može doći barem do povrata svojeg novca, koji je preplaćen.....kao i to kolika je zastara kod tih ugovora????
  2. Hvala Vam na brzom odgovoru. Meni je ovdje problem što sam ja izvođaču preplatio radove koje je učinio, pa me interesira na koje ga sve načine mogu krivično goniti, radi se najmanje o 30.000 kuna. Ovdje mislim na prijavu policiji zbog prijevare, prijavu obrtničkoj komori, osim tužbe, što još postoji?????
  3. Ažurirano Hvala Vam na pomoći. Meni je problem što je taj izvođač pokupio novac i sada nikako da dođe raditi. Interesira me da li postoji i zastara ugovora i kada. On sigurno neće htjeti vratiti novac, jer koliko sam upoznat, oni ima još takvih sličnih slučajeva, gdje ljudima nije napravio posao, a novac im je pokupio. Ovo što ste Vi predložili, na koje sve načine mogu ostvariti????
  4. Poštovani, Pozdrav svima, molim vas za pomoć......... S izvođačem radova sklopio sam ugovor o djelu i platio mu 50% avansa - radi se o građevinskim radovima. Radove je trebao obaviti još u kolovozu prošle godine. S obzirom da ih nije obavio, a s tih 50% avansa sam debelo preplatio ono što je uradio, interesira me, dali postoji zastara mojeg ugovora - to je Ugovor o djelu. Ako postoji, od kada ona teče, da li od sklapanja ugovora ili od onda do kada su radovi trebali biti obavljeni. Osim toga me interesira što sve mogu poduzeti u ovom slučaju, jer on izgleda ne namjerava završiti ugovoreni posao. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija