Jump to content

MIRIJANA13

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je MIRIJANA13 objavio

  1. Vlasnica sam dviju parcela ,na jednoj ima HEP teret kako pravoslužnost.Vod prolazi po sredini njive i smeta pri obavljanju poljoprivrednih radova,dali mogu tražiti odštetu ili premještaj voda?

    Drugi vod prolazi kroz šumu ,djelom kroz urbanizirano,redovito čiste vod tj,pile grane ,stabla,taj dio urbanizirani ne mogu prodati,pa sam tu oštećena i za drva i za bilo koju gradnju-NA TOJ ČESTICI HEP NEMA NIKAKVE ZABILJEŠKE,PRAVOSLUŽNOSTI ILI SL.Kakva su moja prava na toj čestici?

  2. jedno vrijeme je bila hipoteka na jednoj maloj kućici koja je na toj parceli,nekada su se susjedi dogovarali što je čije i mijenjali komad za komad, ali nisu to zabilježili u knjigama,pa je tako i kod nas slučaj,na jednoj parceli od šesto i nešto kvadrata postoji nadstrešnica i neko spremište (oko 150 m2,a povezano je i sa putem koji smo dužni dati na korištenje cijelom selu,a i cijelo to vrijeme ga svi koristimo) koje koristimo sada mi a i naši preci ,možda 100 godina,dokazano je tako i na sudu sa brojnim svjedocima....

  3. Hvala na odgovoru,pravomoćno rješenje je donijeto još 2012 godine,pa je možda malo drukčije formulirano,trebalo je parcelu cijepati i legalizirati,(to smo sve mi platili) a to se je vuklo sve do sada,sud za uknjižbu traži potpisani tabularnu izjavu,a mi nismo u dobrim odnosima pa će to sve morati ići preko advokata i naravno još troškova.....

  4. Dobili smo spor , poslje 10 godina suđenja da smo mi vlasnici neke straćare za koju smo do sada platili više nego vrijedi.Međutim da bi se vlasništvo uknjižilo treba  TABULARNA IZJAVA,a naravno da protivna stranka neće potpisati,kako dalje?

    zastara

    radili smo rekonstrukciju kuće sa firmom d.o.o.,dobili smo kredit na OPG i plaćali račune,firma nije napravila radove a novci su se potrošili,došlo je do suđenja,zapravo njegova firma je išla u stečaj,dobili smo spor,stečajni upravitelj je podnio žalbu, to traje već 5 godina,dobili smo rješenje da se vraća prvostepenom sudu,i da je predmet već u zastari...

  5. prije 9 sati , Željac047 je napisao:

    Po tome kako navodite, Vi imate pravo potrživanja polovicu sredstava uloženih u tuđu nekretninu (rok zastare je opći zastarni rok od pet godina), dakle možete pokrenuti tužbu protiv svekra, kao vlasnika nekretnine-kuće, za povrat polovice uloženih sredstava u renoviranje kata kuće, naravno, za to trebate imati i relevantne dokaze (račune, svjedoke isl.)

    On od Vas može potraživati naplatu stanarine za godinu dana, zastarni rok je tri godine, a prije dvije godine, kako navodite, ste se odselili, dakle samo za godinu dana prije Vašeg odlaska, sve ostalo vrijeme Vašeg stanovanja je u zastari i nema pravo tražiti od Vas naplatu stanarine..

    Dakle, ako imate relevantne dokaze za renoviranje kata kuće trebate ustati tužbom protiv svekra, kao vlasnika, za povrat polovice sredstava uloženih u renoviranje njegove nekretnine, ali morate paziti na zastaru, a koja je, ponavljam, pet godina od tog renoviranja (ulaganja u njegovu nekretninu)..

    Sretno Vam..!

    Puno ste mi pomogli-veliko HVALA

  6. Bila sam u braku 10 godina ,dobili smo dvije kćerke,moji roditelji si mi darovali novu kuhinju,i još neke vrijednije predmete,živjeli smo odpočetka na jednom katu kuće koja je u vlasništvu njegovog oca,renovirali smo taj sprat i digli još jedan kat,ubrzo smo se rastali,doslovce muž,svekrva i svekrv izbacili su me iz kuće sa dvije curice i par kofera robe.Ja sam cijelo to vrijeme bila zaposlena i doprinosila u kuću.

    Koja su moja prava šta se tiće ulaganja u kuću od svekrva?

     

  7. Imam navršene 62 godine(muško) i 41,6 godina mirovinskog staža,zbog osobne situacije (direktor dva društva)nisam bio u mogućnosti ići u mirovinu (60 godina i 41 staža),u toku je prebacivanje direktora na drugu osobu,pa me interesira kada bi mi bila najveća mirovina,kada se riješim funkcija direktora u privatnom sektoru ili da čekam 65 godina života?znam da nema penalizacije,a dali ima nagrada za duži radni vijek?

  8. Poštovani!

    Direktor sam društva i jedini član uprave,trebam ići u mirovinu,ali trebam prije riješiti pitanje novog direktora,(jer u protivnom ne bi dobivao mirovinu)postavio bi svoju kćer koja je ujedno i zaposlena u firmi(ja radim u drugoj firmi i nemam prihode u svojoj) koji je najlakši i najeftiniji način (možda da prodam firmu kćeri?)ili neko bolje rješenje?puno hvala na odgovoru

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija