Jump to content

zagi256

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Nakon što smo prije par godina sestra i ja naslijedile kuću od oca, često se pojavljuju dugovi za koje mi nismo znale tj. nisu nam rečeni na ostavini. Ovrhe su počele dolaziti, jedna nam je došla koju smo platile, ali su jako bili neprofesionalni, nakon godinu dana ne znamo o čemu se zapravo dug radio, pa nas zanima možemo li išta napraviti nakon ovrhe? Neku žalbu, nekome, nešto? I tako nam je došlo od hrta isto dug star od 2011., ne znam mogu li pisati žalbu za to, iako smo to već počeli plaćati. Hvala
  2. dug je zbog neplaćanja poreza na najam i da pokrenuto je na našoj polovici.
  3. Otac je preminuo prije godinu i par mjeseci, riješili smo ostavinu prije mjesec dana. Sestra i ja smo jedini nasljednici i dobile smo pola kuće i na tu polovicu je dug/ovrha od 25 000 kuna (možda i manje). Kako se to otplaćuje, ja sam još u srednjoj primati ću najam i mirovinu, da li onda sjednu na to, a moja sestra ima hrpu kredita i kako mogu li joj sjesti na plaću jer ako sjednu imati će doslovno ništa ostalo od plaće. Kakve su nam mogućnosti, što možemo napraviti?
  4. Pokrenula sam zahtjev za obiteljsku mirovinu, pa me zanima koliko treba čekati (otprilike). Tata mi je umro prošle godine, i tek sam pokrenula zahtjev, jer sam čekala punoljetnost jer socijalna nije ništa napravila u svrhu skrbništva, pa da li ću dobiti zaostatke ( netko mi je spomenuo pa me zanima) ?
  5. Trenutačno živim sa svojom sestrom i majkom u kući, kuća je od mog tate koji je umro prije godinu dana. Zbog mog neimanja skrbnika ostavina se nije riješila do prije koji dan. Ostavinom sestra i ja dijelimo pola kuće, dok majka pola kuće koje je dobila darovnim ugovorom. Moja majka je osoba koja nam zagorčava život svakim danom, ona ima uskoro 56 godina ne radi ništa, ima invalidsku mirovinu, ne plača režije, ne radi ništa njezin dio kuće je u potpunom neredu. Ona sama svaki dan vrijeđa komentira život sestre i mene, ne vidjevši svoj. Ima stalne promjene raspoloženja, jedan dan vas voli drugi dan vas vrijeđa. Ne želi pomoć psihijatra govoreći da je ona normalna, ili kaže da je ona oduvijek takva. Ona i moj tata rastali su se 2009 ili 2010, ja sam bila pod tatim skrbništvom, jer me je maltretirala ponekad udarila mene, ponekad tatu. Ona smatra da je naćin odgajanje djece da ih se tuče kao konja. Trenutačno dolazi u naš gornji dio kuće i govoreći ovo je moje, uzima si hranu bez pitanja, uzima stvari, sestri je ukrala skuplje naočale koje ona tvrdi da je kupila od mafije za 50eura i da ako ju sestra tuži da će mafija doći po moju sestru. Ovo je samo jedan primjer njezinog ponašanja. Centar za socijalnu skrb nije uopće reagirao, nisu htjeli pokrenuti postupak skrbništva ( da se moja sestra brine o meni), čekali smo odgovor po 3 mjeseca, valjda im se nije dalo raditi za tih par mjeseci do moje punoljetnosti. Kada sam rekla da me je napala, bacala hranu na mene, udarila me s bocom pune tekućine, skoro bacila zdjelu na mene i knjige rekli su da ne žele pokretati jer bi mene morali izvući iz kuće. Što napraviti? Gornji dio kuće ne možemo imati stalno zaključavati jer ima i dio tavana pod vlasništvom. Ovo je mali dio mogla bih do sutra pričati o njezinom ponašanju i ispadima, u zadnje vrijeme ne napada fizički nego samo fizički.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija