Jump to content

prijestupnik

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ovako imam pitanje vrlo je komplicirano. Sin sam oca, koji je bio u braku sa jednom zenom, rastali su se ali su i dalje zivili zajedno u vanbracnoj zajednici. Isto tako kupili su stan koji je na ime te zene, ali cijelo ovo vrijeme moj je otac zivio s njom, nikad nije ni doslo do prestanka njihovog suzivota.( navodno su jos u braku u inozemstvu van europske unije) Sirotinja takva kakva je od nasljedstva nemam sto ni nasljediti, i sad kad je umro, zanima me imam li ja ikakvo pravo na dio toga stana gdje je zivio sa tom zenom, jer ako imam to bi ustvari bilo sve sta mogu nasljediti od njega. Cijeli zivot su skupa, od njegove 22.-23. Godine do njegove 71. Kad je preminuo. Ostavinska jos nije dosla, jos nije ni sahranjen. Zelim znati koja sve prava imam kao jedini njegov priznati potomak, nikad se nije o meni skrbio kao pravi otac ali volio me, samo nije bio sposoban biti otac. Zato zelim uzet sve sta mogu dobiti i sve sta meni pripada. Cak i ako imam pravo na dio tog stana preuzeo bi ga samo na papiru, da ga imam. Pa ako ga ona zeli prodat neka ga proda, ja bi od nje trazio mozda 1/5 od prodaje, ako zeli ziviti u njemu neka zivi necu joj za to raditi probleme. Samo me zanima imam li ikakvo pravo.
  2. oprosti nisam dobro razumio ovo, ja zelim biti taj novi duznik tj taj dug zelim da u potpunosti bude na moje ime, tako da ta osoba od koje uziman dug ne bude duzna nego da ja budem duzan umjesto nje sta onda znaci preuzimanje ispunjenja i pristupanju dugu, jel to znaci da ce ista osoba ostati duzna i da ce njoj ici na ovrhu ako ja ne platim? recite mi kad dug ode na ovrhu jeli se onda isto moze preuzeti dug ili je tu prošla baba sa kolacima
  3. aha, znaci moguce je? kako to napraviti? treba li napravitu neki ugovor ili šta? ode li dug na ovrhu u finu jeli i dalje potreban pristanak vjerovnika?
  4. Pozdrav, jedna meni draga osoba ima situaciju, duzna je pare i bojimo se da sad kad krenu ovrhe ne ode u blokadu. Ta osoba nije bila do sada blokirana a ja vec jesam. Zanima me mogu li traziti da se dug od te osobe prebaci na mene pa da budem ja taj ,koji je duzan taj isti iznos(ili ako ce biti neznatno veci moze i to). Neka vrsta otkupa duga ili jednostavno preuzimanje duga na moje ime? Nemamo novce da taj dug platimo. Nadam se da razumijete moje pitanje i nadam se da ima neki nacin ili shema kako to napraviti. Dug je prema onoj banci koja daje online zajmove. Hvala!
  5. Zdravo, evo upravo sam dobio presudu iz prekrsajnog suda, proglasen sam krivim po 2. put za posjedovanje marihuane. Imam olakohotne okolnosti kao nezaposlen, uzdrzavan od roditelja itd itd. Izrecena mi je kazna od 2300, koliko sam shvatio ta je kazna dodatno umanjena za 300kn zbog toga sto sam uhicen, te trebam platiti kaznu od 2000kn, u presudi pise da sam je duzan platiti u 4 obroka po 500kn te da prvi obrok mora biti placen u roku od 8 dana. Buduci da je moje financijsko stanje kako je, ja 500kn nemogu skupiti u roku 8 dana, pa me zanima jesam li bas bas duzan ili ne. Moj 1. prekrsaj je isto bio zbog posjedovanje marihuane no tu mi je sutkinja rekla da mjesecno moram uplacivat koliko ja hocu i ako u roku 6 mjeseci platim sve kazna mi je smanjena za 1/3. Eto zanima me jesam li duzan prvi obrok uplatit u roku 8 dana ili nisam te ako ne uplatim koje sankcije mogu dobiti? *osudu za prvi prekrsaj sam dobija u 12. mjesec i jos nisam niti jedan obrok uplatio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija