Jump to content

donatelo

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što znači otuđiti? Meni je prošlo više od tri godine.Hvala
  2. Kupio sam svoju prvu nekretninu (stan) u 12 mjesecu 2005 godine na kredit.U tom stanu imam i prijavljeno prebivalište. S obzirom da kredit ne mogu više plaćati prodao bih taj stan i otisao u podstanare.Sad me zanima da li moram platiti kakav porez na dobit ili bilo kakav drugi porez pri prodaji te iste nekretnine odnosno stana a prije isteka roka od 5 godina? Da li moram vratiti onih 5 posto kojih sam bio oslobođen prilikom kupnje prve nekretnine? Hvala!
  3. Kupio sam svoju prvu nekretninu (stan) u 12 mjesecu 2005 godine na kredit.U tom stanu imam i prijavljeno prebivalište. S obzirom da kredit ne mogu više plaćati prodao bih taj stan i otisao u podstanare.Sad me zanima da li moram platiti kakav porez na dobit ili bilo kakav drugi porez pri prodaji te iste nekretnine odnosno stana a prije isteka roka od 5 godina? Da li moram vratiti onih 5 posto kojih sam bio oslobođen prilikom kupnje prve nekretnine? Hvala!
  4. Za Županijski me i interesiralo jer je tamo i predan zahtjev ali svejedno hvala na odgovoru!
  5. Koliko treba sudu više instance kojemu se podnosi zahtjev za suđenje u razumnom roku da donese to isto rješenje!? Mjesec,dva,šest,godina zanima me otprilike da znam kad ga mogu očekivati. Hvala.
  6. Zanima me da li mogu graditi kuću za stanovanje na terenu kojeg mi je djed ostavio u oporuci.Ostavinska rasprava još nije završena i traje već 20 godina.Zatražio sam djelomično rješenje o nasljeđivanju a kako bih dobio vlasnički list po kojem imam pravo na vlasništvo nad tom nekretninom koja je i urbanizirana no ni to rješenje nisam dobio zbog "brzine" naših sudova. Pročitao sam da ukoliko postoji "pravni interes" odnosno dokument kojim se dokazuje pravni sljed, odnosno vlasništvo koje u tom trenutku još nije uknjiženo u zemljišnim knjigama da postoji mogućnost gradnje na toj čestici.
  7. Zanima me da li mogu graditi kuću za stanovanje na terenu kojeg mi je djed ostavio u oporuci.Ostavinska rasprava još nije završena i traje već 20 godina.Zatražio sam djelomično rješenje o nasljeđivanju,kako bih dobio vlasnički list po kojem imam pravo na vlasništvo nad tom nekretninom koja je i urbanizirana no ni to rješenje nisam dobio zbog brzine naših sudova. Pročitao sam da ukoliko postoji "pravni interes" odnosno dokument kojim se dokazuje pravni sljed odnosno vlasništvo koje u tom trenutku još nije uknjiženo u zemljišnim knjigama da postoji mogućnost gradnje na toj čestici.
  8. Što napraviti kad te sud zaboravi odnosno kada sutkinja donese rješenje da će donesti naknadno rješenje ( 8 mj 2007 god.) i do današnjeg dana nema ništa. Naime cijeli sudski postupak traje već 19 godina,rasprave se održavaju svake prestupne godine a rekli su mi da sa sutkinjom ne mogu razgovarati jer ne prima stranke.Odvjetnik je podnio i požurnicu no ništa ni od toga.Što da radim? Hvala
  9. Sve ja to znam ali mi taj moj odvjetnik govori nebuloze kao:" da je sutkinja donesla rješenje da će naknadno donesti rješenje."!!! pa gdje toga ima?
  10. Zanima me da li postoji način da osobno porazgovaram sa sucem ili sutkinjom koja vodi predmet koji je u parnici? Da li se trebam najviti i da li ja to uopće i smijem!?
  11. Kupio sam stan u 12 mj.2005 godine preko agencije za posredovanje nekretninama. Danas sam dobio obavijest o povratu poreza za 2006 godinu u kojoj stoji da mi se povrat oduzima jer imam nenanplaćenih poreza prema državi??? O čemu se zapravo radi.Kada sam kupio stan nisam otišao u poreznu prijaviti kupnju jer nisam ni znao da to moram a u agencij su rekli da je to nepotrebno jer mi je to prva nekretnina (stan od 53.2 m2) Porezna mi je, kako su mi danas rekli, u dva navrata na prijašnju kućnu adresu, slala porezna rješenja o naplati poreza u iznosu od 5% od vrijednosti stana.Poslali su dva riješenja koja ja nikad nisam dobio, ali je pošta uredno napisala OBAVIJEŠTEN-NIJE PODIGNUTO.Oni vjeruju pošti i kažu da su rješenje stavili na neku oglasnu ploču i da je sad pravomoćno te da probam podnesti zahtjev za obnovu postupka ali da od njega vjerojatno neće biti ništa! Čudi me kako to da porezna nije provjerila moje imovinsko stanje prije no što mi je odrezala taj ogroman porez,te bi onda vidjeli da mi je to jedina i prva nekretnina koju posjedujem. Što da sad radim? Hvala!
  12. Koliko ja znam mislim da sud nije rasporedio parnicu odnosno postupak javnom bilježniku.Sve je na sudu!
  13. Podnesak je dat općinskom sudu jer se tamo i vodi parnica o ostavinskom postupku koji traje već 20 godinu!!!
  14. Dana 21.05.2007 godine podnio sam Općinskom sudu podnesak radi donošenja djelomičnog rješenja o nasljeđivanju. Do danas nisam dobio nikakav odgovor. Znam da su naši sudovi zatrpani predmetima ali me zanima da li postoji zakonski ili bilo kakav drugi rok u kojem mi sud mora odgovoriti. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija