Jump to content

erklat

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je erklat objavio

  1. A jel ta ovrha mogla nastupiti uopće po toj ispravi koju sam podmirio? Jer znači i da su u originalnoj ispravi zaračunali kamate (vjerojatno jesu), odakle su u 26 dana uspjeli nabirikati 190kn kamate? Oprostite ako sam naporan, ali nažalost moja programerska logika ne može dokučiti tu tko je u pravu, a tko u krivu jer po meni po toj ispravi koja je podmirena do kraja nikako ovrha nije smjela nastupiti. Iskreno, bio bih zadovoljan i da na kraju izađem na nulu nakon ovog svega, ali radije ću tu proviziju koju je FINA zbog Banke napravila dati odvjetniku, nego i jednu lipu da ostavim toj bagri.
  2. A kako objašnjavate da je u njihovim poslovnim knjigama do dana ovrhe saldo bio 0,00? Govorite o trošku kamate? Kažem da je posljednja lipa iz isprave bila podmirena. Da su pisali tamo još neke troškove, platio bih tada i njih, ali ne mogu platiti nešto kada nemam dokument po kojem bih platio. Znači osnovano je tražiti povrat (2.285,00+264,00) - trošak kamate?
  3. Hvala ti na brzom odgovoru. U razloge zašto to nije napravljeno kako treba neću ulaziti, to je PBZ, nije neka pilićara da im se takve stvari smiju događati. Dostavljeno mi je iz PBZ-a gdje oni na kontu 10 dana imaju saldo 0,00 i 21.01. trošak raste na 190kn, na što se vade da je ovrha nastupila zbog toga. Tako je, platio sam nakon cca. mjesec dana, ali kompletan iznos koji je tom ispravom došao. U roku od osam dana, ne moram platiti predvidive troškove. Ja sam podmirio i njih. Pozivao sam ih i u Banci, i telefonski PBZ card i da možemo nastaviti ukoliko se blokada povuče i da ja na računu zateknem identičan iznos koji je bio na računu u trenutku kada su me ovršili. Odnosno, na oba računa. Još mi se navodno sprema 70kn troška deblokade. Nakon opetovanog odbijanja, nisu mi ostavili ništa više izbora. Ja se nadam da će samo dopis odvjetničkog društva koji sam platio 120kn biti dovoljan, ali u slučaju da ne pristanu na pokriće troškova, jel postoji osnova za tužbu? Jel razumno to što sam rekao odvjetnici da na ništa drugo osim povrata identičnog stanja od 21.01.2015. ne pristaje, jer PBZ nudi povrat samo 2.262,00 HRK. Po ispravi im je plaćeno 2.720,00. Po ovrsi su uzeli 2.285,00 sa tekućeg i 264,00 sa žiro i još je račun blokiran na 600 i nešto kn. Ja hoću izganjati 2.285,00 na tekućem i 264,00 na žiro.
  4. Predmet je ovrha, dvaput mi je naplaćena i račun mi je u blokadi gdje mi je PBZ još prouzročio osim privremeno smanjene likvidnosti još i dodatne troškove. 16.10.2014. Datum ovršnog dokumenta 13.12.2014. Dokument u plavoj koverti dostavljen meni na vrata. 10.01.2015. Cijeli iznos dugovanja po tom riješenju, zajedno sa nastalim i predvidivim troškovima ovrhe podmiren gotovinskom uplatom. --- 21.01.2015. Isto odvjetničko društvo šalje dopis u finu 22.01.2015. Račun mi stavljaju u blokadu. Sretan mi rođendan (taj dan mi je rođendan). Dostavljeno mi iz PBZ - izvadak iz poslovnih knjiga gdje je 12.01.2015 godine dugovni saldo 0.00, te 21.01.2015. je taj saldo narastao na ~190kn, zbog kojih ovrha nije obustavljena - iako je iz njihovih knjiga štoviše vidljivo da je dug pravovremeno podmiren - i da događaji iz slijeda 21. i 22. siječnja nisu smjeli nastupiti, odnosno nastupili su protupravno bez upozorenja krivicom PBZ-a? 16.10. su u poslovnim knjigama momentalno povećali dug za 450kn? To je po meni nepravilnost? 16.10. je ovrha još bila u odvjetničkom uredu, nije bila niti poslana, a ja još imam neko pravo na žalbu ako se ne varam? Slučaj sam dao odvjetniku. Ona će tražiti povrat svih sredstava koji su bili na računu 21.01.2015. uvećane za troškove blokade i odvjetničke troškove, jer je PBZ odbijao podmiriti troškove koje je napravila FINA, a i loptaju se samnom sada na toj relaciji PBZ Card - PBZ - FINA, iako znam da je za ovo kriv PBZ jer su već provjereni lupeži. Jel postoji osnova za tužbu, i jesam li poduzeo prave korake? Smatram da je PBZ bez ikakve obavijesti postupio po ovrsi koja je bila namirena, odbijaju odgovornost i nastale troškove, nude samo povrat nekog svog imaginarnog salda i po mom - pokušavaju sada loviti u mutnom. Može savjet ili komentar ako je potrebno pojašnjenje? Pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija