Jump to content

Hrlee

Korisnik
 • Broj objava

  69
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Hrlee objavio

 1. Pozdrav, radim u dvije firme, u jednoj na puno radno vrijeme (od početka godine), a u drugoj na nepuno radno vrijeme (čl. 61 st.3 ZOR) od 01.06. Zanima me kako ide procedura za obračun poreza na dohodak na kraju godine ( hoću li morati dodatno platiti porez ili ću dobiti povrat poreza). Ide li taj obračun automatski ili moram osobno dostaviti neke podatke ili obrasce u poreznu upravu na kraju godine?
 2. mislim da da, mirovina je bila oko 750kn
 3. Kao nasljednik, imam pravo na obiteljsku mirovinu. Jedan od uvjeta je redovno skolovanje te sam isto prekinuo u 9 mj. Dakle od 10.mj nemam više pravo na obiteljsku mirovinu. Primao sam i pomoć Grada Zagreba u iznosu od 400kn mjesečno. Imam li prava na tu pomoć i dalje, ili isto tako nemam od 10.mj. kao niti obiteljsku mirovinu?
 4. Hrlee

  Teleoperater - promocija

  Nisam, s obzirom da se isto nigdje ne spominje, barem ne u A1 uvjetima ( bilo općim uvjetima bilo uvjetima vezanim za promociju )
 5. Poštovanje, Jedan teleoperater ima novu promociju, za korisnike bonova, ako se prenese broj u njihovu mrežu, u određenoj tarifi se dobiva duplo interneta Ja sam broj prenio iz usluge X, aktivirao tarifu, ali dodatan internet nisam dobio Upitom na Facebooku, odgovorili su mi, citiram: "vidim da je broj prenesen iz X. Ponuda ne vrijedi za X jer je X dio ovog operatera i takva promjena se smatra promjenom brenda, a ne mreže" U uvjetima same promocije nema nikakvog govora o ovome, a i jedini razlog prijenosa broja je bio upravo zbog ove promocije. U prilog posta stavljam i uvjete. Kome se obratiti u vezi ovoga? Uvjeti korištenja Promocije.pdf
 6. Najvjerojatnije ce doci do promjene jer poslodavac kod kojeg cu se zaposlit na puno radno vrijeme još nije ništa točno rekao kada ce me zaposliti. Može li me poslodavac kod kojeg radim subote prijaviti na 5 sati tjedno, a da ja tek kasnije ( rok od tjedan do mjesec dana ) potpišem ugovor sa drugim poslodavcem na puno radno vrijeme. Hoću li imati taj poslodavac kod kojeg cu na puno rv imati kakvih problema prilikom prijave mene na mirovinsko / zdravstveno itd. ukoliko ja prije potpisem na nepuno radno vrijeme s drugim. Nadam se da shvaćate što želim pitati, ako ne, mogu i dodatno objasnit, jer sam malo nespretno napisao
 7. Došlo je do malog obrata situacije. Možda se neću odmah zaposliti. Zanima me ako me poslodavac kod kojeg radim subote, prijavi na par sati (neki minimum ), a ja se tek kasnije ( u roku tjedan, mjesec,dva ) zaposlim u ovoj drugoj firmi na puno radno vrijeme, hoću li to moći ili će mi opet trebati nećija suglasnost? Je li tu prolazi ono " Čl. 101. st. 4. ZOR: Ako je u vrijeme zasnivanja radnog odnosa poslodavac znao da se radnik bavi obavljanjem određenih poslova, a nije od njega zahtijevao da se prestane time baviti, smatra se da je radniku dao odobrenje za bavljenje takvim poslovima.
 8. Dakle onda me drugi poslodavac samo prijavi na do max. 8 sati tjedno i to je to? (Ali možda jednostavno i dobijem tu suglasnost iako nemam nikakvu konkretnu informaciju, tek ću ići na razgovor za posao za mjesec dana, ali u neslužbenom razgovoru o zapošljavanju samo rekao da radim u drugoj firmi i da bih htio nastaviti tamo raditi kad se zaposlim. ( trenutno sam na studentski ugovor u obje firme )
 9. Nisam još sklopio ugovor niti sa jednim poslodavcem. Tek planiram kroz cca. dva mjeseca pa želim unaprijed imati pravu informaciju
 10. U redu, hvala Vam na odgovoru. Samo imam još jedno pitanje. Daje li poslodavac suglasnost u samom ugovoru o radu ( te je sastavni dio ugovora ) ili se suglasnost daje naknadno kao zaseban dokument/ugovor? Ukoliko se daje naknadno, kako se osigurati ako mi poslodavac obeča dati suglasnost, da stvarno i da suglasnost? ( da se ne bi nakon potpisa ugovora poslodavac predomislio )
 11. Pozdrav, planiram se zaposliti u jednoj firmi na puno radno vrijeme (pon-sub) te također želim raditi u još jednoj firmi (samo subote navečer) [ rad u prvoj firmi je od ponedjeljka do petka te subotom do 15h, a u drugoj počinjem subotom u 18h ] Dakle rad u drugoj firmi ne bi utjecao na rad u firmi u kojoj bih bio prijavljen na puno radno vrijeme. Kako da me druga firma prijavi? Čitao sam zakon o radu te sam našao informaciju da mi prva firma mora dati suglasnost za rad u drugoj firmi. Je li moguća samo takva prijava ( na nekoliko sati u drugoj firmi ) ili je moguće i raditi na npr. ugovor o djelu ili slično? Te ukoliko mi prva firma ne da suglasnost, kako mogu raditi u drugoj firmi, ili ne onda ne bih mogao?
 12. Ukoliko ces dobiveni novac odmah i potrositi, bez povlacenja na karticu tada ne krsis nikakav zakon, porezna u to nema uvid
 13. Zanima me ulaze li obiteljska mirovina i pomoć grada zagreba umirovljenicima u prvi prag od 15000 za poreznu olakšicu roditelju Bio sam na poreznoj kartici majke do 31.8. Gleda li se onda tih 15000 do tog datuma ili od tog datuma, ili za cijelu godinu? Koliko iznosi povrat poreza koji će majka morati platiti ukoliko pređem taj prag, o čemu ovisi visina iznosa? Gledam li za taj prag bruto ili neto iznos svoje studentske ''plaće''?
 14. Hrlee

  Školarina

  Mislim na prava vezana uz studentski rad. Za studentski servis
 15. Hrlee

  Školarina

  Ja ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali mene nesto zanima. (Sigurno ce se naci netko drugi tko zna odgovor) Može samo jedno pitanje, vezano uz tvoj post? Jesi li za vrijeme mirovanja studija imala prava redovnog studenta?
 16. oprosti sto upadam u tvoj post. Sto se tvog pitanja tice, ne moze biti ovrsena nekretnina ako ti nisi vlasnik nekretnine ali me zanima kako su ti prijatelju uzeli laptop tv i liniju, kako je dokazano da je to njegovo?
 17. Unaprijed se ispricavam ako je krivi podforum, slobodno premjestite ako je. Dakle, bio sam u jednoj trgovini informaticke opreme koja ima i ''servis'' Dosao sam prosli tjedan u srijedu, ostavio laptop, kad zove covjek nakon 15 minuta: '' nema kolege, oprostite, zaboravio sam da je na godisnjem pa bi laptop bio tek gotov u utorak, pa ako zelite mozete ga donjet onda u ponedjeljak da ne cekate predugo''. I ja se vratio po laptop i covjek kaze '' donesite ga u ponedjeljak i odmah u utorak ce vam bit gotov '' U ponedjeljak donesem, na moje pitanje hoce li biti ''gotov'' u utorak dobivam odgovor: ''da ce biti u srijedu ili eventualno cetvrtak, ali bit ce u srijedu'', '' jer kolega mora to odvest/poslat u servis '' Znaci da nije njihov servis nego neki drugi servis s kojim oni ocito imaju neki poslovni dogovr u srijedu zovem, pitam kad ce bit gotov kaže, četvrtak ili petak, ali bit ce cetvrtak... sad ne znam dal me zavlače ili šta? Imam li pravo tražiti svoj laptop natrag ( popravljen ili nepopravljen ) do petka? Imam li pravo zatražiti račun od servisa ili samo račun od informatičke trgovine u koju sam laptop donio? Moraju li mi na moje pitanje koji je servis reće koji je to servis popravljao? Ima li neki zakonski rok u kojem laptop mora bit popravljen? [edit] moraju li mi na moj upit isporuciti dokumentaciju o tome što je i kako popravljano? imam li pravo uzeti laptop i odbiti platiti ( punu cijenu ili dio cijene ) zbog kašnjenja, tj. nepoštivanja njihove usmene riječi ( dogovora) ? Sve ovo je izvan garancije.
 18. Evo gledam Pernara kako snima delozacije, i pitam se postupa li policija tada ispravno? Ima li zapravo policija ovlasti odnošenja clanova zivog zida? Smije li zivi zid snimati taj proces? Smiju li policajci izdati naredbu da se prekine snimanje i udalji, ako se covjek koji snima nalazi na privatnom posjedu? Mora li se policajac predstaviti osobi kojoj izdaje naredbu? Ili se samo na zahtjev osobe mora predstaviti? Što ako? Što ako bi npr. ovršena osoba, prije dolaska policije, uništila stan/kuću? kako bi se tada postupalo prema toj osobi? Pitam ovo cisto informativno, nemam nikakav vlastiti stav o svemu navedenom
 19. najbolje bi bilo da nazovete tu trgovinu i pitate njih prvo
 20. najbolje da se obratiš direktno banci i objasniš situaciju.. siguran sam da je njima u cilju da dobe novac, tako da bi ti trebali pomoć
 21. Jeste li rekli u banci da je došlo do neovlaštenog korištenja računa? Što su vam rekli?
 22. 100% je jedino ako mislis primat stotine tisuća kuna na račun, onda ce te pronac
 23. čestica obuhvaća i kuću i dvorište i livadu i baru. Trebao bih odrediti vrijednost imovine kako bih znao do kojeg iznosa sam odgovoran za dugove. Mislim da po zakonu treba vrijednost onoga dana kada je ostavitelj umro. (ili prije?) Trebam to sve imat na pismeno (vrijednost nasljednog dijela) kako bih onda to mogao pred vjerovnicima i sudom iznjeti kao obranu ukoliko sve skupa dugovi premaše vrijednost moga nasljednog dijela. Znači kao sadašnji vlasnik nemam pravo uvida u prijašnju dokumentaciju (od kada je kuća kupljena)? To mi je pomalo nelogično jer što ako na neki način kupac izgubi papire, kako može dobiti kopije? ili onda zauvijek nema nikakv pisani trag koliko je poreza plaćeno i sl.
×
×
 • Napravi novi...