Jump to content

Eterna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala svima na odgovorima i savjetima Situacija se je nešto malo poboljšala, naime , riješili smo da mu se alimentacija automatski skida sa plaće. Sud je odredio iznos alimentacije i dane koje je on dužan minimalno provoditi sa kćerkom, to ukljućuje i praznike. Socijalna mi je rekla da bivši mora plaćati svaki mjesec isti iznos alimentacije bez obzira da li kćer bila sa njim tri dana ili tri mjeseca. Ne postoji polovićno plaćanje .
  2. Ja jedina imam skrb nad djetetom, mislila sam o odlučivanju: npr. pa kad negdje želim otići sa kćerkom moram njemu javiti? ili taj i taj dan dijete nede u vrtić pa zar ja to njemu moram reći? onda, recimo želim se odseliti sa kćerkom u drugi grad u Hrvatskoj a njemu to baš ne paše?. Moram paziti koje cipele ću joj obući i koju odjeću tak da se njemu sviđa. Pazit da se dijete slučajno ne igra sa autićem a njoj se baš igra, ja bi joj ipak trebala uzeti jer to njemu nije ženstveno . Ima još mali milijon stvari....
  3. To sam si i mislila da će suludo zvućati ta zabrana pristupa. Što se tiće alimentacije , sud je odredio 1300kn a on je poslje samovoljno smanjio na 1000kn samo sam ja prešla preko toga samo da se ne navlačim sa njim. Bivši mi je reko da će smanjit alimentaciju i za one viška dane kad će dijete biti sa njim. Npr. ako dva tijedna kćer otiđe s njim na more , on će platiti samo pola iznosa ( 500kn) jer da šta će on plaćati kad je dijete sa njim. Da li to ide tako? I tko je glavni u odlučivanju što se tiće dijeteta, ja kao majka i njen skrbnik ili i njen otac koji ne živi sa nama? Meni osobno je malo suludo da on ima ista prava odlučivati oko kćerke kao i ja.
  4. Ovako, prije dvije godine suprug se svojevoljno iselio iz stana i zatražio razvod braka. Tada nam je kćerkica bila stara nepunih godinu dana. Naravno da sam ja odmah automatski razmišljala da kćer ostaje samnom, majka sam joj. Suprug je također odmah rekao da kćer ostaje samnom. U međuvremenu sam saznala da je par mjeseci prije nego je otišo od kuće , si je našao drugu ženu. Ta njegova nova cura je vrlo brzo ostala trudna te su poćeli živjeti zajedno. Riješili smo rastavu sudski vrlo brzo, išli smo na sporazumni razvod. Meni je pripalo skrbništvo a on ima pravo viđanja male dva dana u tjednu te svaki drugi vikend. To je ono minimalno što je sud odredio, dapaće , ja bi htijela da kćer viđa češće svog oca ali njen otac to neželi . On smatra da ako ja inzistiram da on bude više dana sa malom, da komotno se kćer može preseliti kod njega i njegove drage. Te da njemu pripišem skrbništvo, mislim , Hallo? Dok si nije našo drugu žensku , nije mu padalo na pamet da bude sa kćerkom a sada kad se je sredio, sad bi. Što je još gore, njegova draga je ta koja inzistria da meni oduzmu kćer jer njoj smeta da moj bivši i ja smo u bilo kakvom kontaktu. Što se tiće alimentacije, prije je plaćao 1300kn a onda je smanjio na 1000kn. Njih dvoje su poćeli mene blatiti, govore svugdje da ja zapostavljam svoje dijete, da kćer pošaljem kod oca bez robe, da dijete živi sa psom ( imamo pasa ) i da je to užas ma svakojake gadosti. Pa ako je nijima u interesu dijete, pa šta onda ne provodi više vremena sa njom? Ali ne , on se drži striktno ovih dana koje je sud pripisao a onda me ucjenjuje da mu dam dijete ako oćekujem da bude više s njom. Pa ko je tu lud??' Kontrolira kakve cipele , robicu kupujem dijetetu, da s kim sam, stalno nešto mi kvoca a kad ga nazovem da dođe po kćer jer ja se nemogu dići iz kreveta od temperature 41 , onda se ne javlja ili nek se sama snađem jer nije njegov dan! Pa koja to njih dvoje imaju prava da me tako maltretiraju? Šta ja nemam nekakva prava da mene i kćer ostave na miru? Otac je otišao , ostavio nas a sada bi kćer nazad uzeo a dok ne uspije , mene psihićki maltretira. Naravno da meni nije svejedno i da se bojim da možda i uspiju u svojoj namjeri pošto sam ja nezaposlena samohrana majka a djetetov otac ima posao isto kao i njegova družica i oni su sad obitelj . Također kada bivši dolazi po kćer ispred zgrade u kojoj živim, sa njim je i uvijek njegova draga. Mene to smeta te me zanima da li ja mogu zatražiti zabranu pristupa njoj bar tada kada on dolazi po dijete, tih minutu-dvije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija