Jump to content

bloodybrilliant

Korisnik
 • Broj objava

  28
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O bloodybrilliant

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Postovana, što kada sud proglasi ovoga vlasnika umrlim-koja je procedura kupnje njegovog dijela nekretnine?, odn. od koga ću kupiti njegov dio, da bi se u konačnici mogla i uknjižiti?
 2. Postovani, kupila sam dvije trecine nekretnine od dva brata suvlasnika. Sada zelim kupiti i trecinu od trecega brata suvlasnika, no ne znamo gdje je. Njemu je sada osamdeset godina, a zadnji trag mu je bio prije sedam godina na Filipinima. - Da li ja kao dvotrecinski vlasnik imam pravo traziti proglasenje njihova brata nestalim? U pozitivnom- koja je procedura? - Postoji li drugacija zakonska procedura, koja bi mi omogucila otkupiti trecinu nestaloga brata? Molim odgovor. Hvala.
 3. Postovana, na tome linku nema obrazac ugovora, vec predugovora o prodaji nekretnine. Hvala Vam za vase vrijeme. lp
 4. Postovani, molim Vas obrazac ugovora (ne predugovora) o kupoprodaji nekretnine. Hvala. Ugodan Vam zelim dan.
 5. Postovani, pošto sam dlučila prodati zemljište svoje maloljetne kćeri, uslijedila je izvanparnična rasprava, a potom i pozitivno rješenje sudca. Sve je trajalo tri mjeseca. 👎 .......pa evo konačno, kupac i ja idemo javnom bilježniku sa ugovorom. Kad tamo........ "Mišljenja sam da je za vašu kupoprodaju potrebno sastaviti ugovor o kupoprodaji u formi javnobilježničkog akta. Javnobilježnički troškovi kod sastava ovakvog ugovora iznose 997,50 kuna." - reče on. 🥶 Ljudi, je li to moguće?! Nedavno sam kupila zemljište u gotovo istoj vrijednosti, i ovjera ugovora je bila
 6. Postovani, hvala Vam na korisnoj informaciji. lijep dan Vam zelim.
 7. Bivsi suprug i ja (zakonska skrbnica djeteta), suglasni smo da prodamo zemljiste u vlasnistvu nase malodobne kceri. (Zemljiste je prije desetak godina, suprug prepisao na dijete, kako mu porezna ne bi oduzela.) Pretpostavljam, da to ne moze proci bez Centra za socijalni rad...... Molim Vas , kako ide ta procedura? Moram li otvoriti racun na ime djeteta? Koliko mjesecno mogu podici novaca sa djetetovog racuna, a da ne moram prvo traziti dozvolu Centra? Hvala.
 8. Postovani, zivotne poteskoce nisam nikad uzimala kao "nocne more", a bilo ih je.......kao na primjer delozacija, razvod,bankrot... Vazno je da Zakon odobrava, a ja vjerujem da cu postici dogovor i sa osamdesetgodisnjakom, pa bio on i sam vrag.
 9. ..... pa to je odlično. Hvala na odgovoru.
 10. Postovani, namjera mi je kupiti susjednu okucnicu, koja je u vlasnistvu 3 brata. Svaki posjeduje 1/3. Dva brata su voljna prodati mi svoje dijelove, no treci brat je nedostupan i ne mogu ga kontaktirati. Ni braca ne znaju tocno gdje zivi, a po njihovu saznanju , nije se nikada zenio ,niti imao djece........navodno mu je zadnje boraviste bilo negdje na Filipinima. Njemu je sada 80 godina, i postavlja se pitanje da li je uopce i ziv. Da li mi dvojica brace mogu prodati svoje djelove nekretnine bez suglasnosti nedostupnoga brata? Mogu li se na iste uknjiziti? U pozitivnom - da li smijem gra
 11. Postovani, uplaćivala sam mjesečne rate putnickoj agenciji u Dakovu, za đačku ekskurziju koja je trebala biti u lipnju ove godine. Sada želim svoj novac nazad, no agencija se brani da nikome ne moraju vratiti novce, dokle god traje ovo stanje s korona virusom, i još 6 mjeseci poslije toga.... Izglasan je kažu takav zakon. Vrlo sam ljuta, i ovo je zadnji puta da ću kreditirati neku putničku agenciju, ikada više... a imam troje školaraca. Kome da se uopće žalim da mi se vrati novac? Da li je doista izglasan takav zakon?! ... i ako jest, zašto nam onda vlada ne vrati novac?
 12. Na zvuk svoje banke danas, sva sretna idem provjeriti racun, jer se nadam jednoj uplati, a kad ono, samo sto mi nije ispao telefon iz ruke. -2000 kuna na ime lokalnog MUPa, uopce ne pise zasto. Nemam pojma sto sam skrivila ni kada. Smije li policija,samo tako uzimati novce gradjanima, a da prije toga ne obavijesti o cemu se radi?
×
×
 • Napravi novi...