Jump to content

bloodybrilliant

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ... na temelju presude o razvodu braka
 2. ..... OK, hvala..... a nastavak naplate na mirovini isto trazmi kod Fine?
 3. Razvedena sam majka I skrbnik dvoje malodobne djece. Bivsi suprug je duzan placati uzdrzavanje 2000 kuna. Kako nije Imao prihoda, nije ni placao. Ja sam kod Fine pokrenula ovrhu. Pocetkom godine je dosao u mirovinu i prvu sam ratu za uzdrzavanje primila u iznosu 1400 kn. To mi je bilo OK bez obzira sto je sud presudio vise. Na moje razocarenje, slijedece tri rate su prepolovljene, dakle alimentacija je sada 700 kuna. Kontaktirala sam oca djece. On je provjerio I rekao mi da firma eos - matrix iz Zagreba takodjer ovrsuje njegovu mirovinu. U Fini su mi rekli da ta firma nije kod njih evidentirana te da se obratim u hzmo. Tamo su potvfdili da hzmo ovrsuje mirovinu oca djece u korist firme eos-matrix I da oni nemaju nista s tim sto su djeca u prednosti, jer je moj zahtjev za ovrhu poslano u FINU a ne u hzmo. Gospodja iz hzmo me nije uputila sto mi je dalje ciniti... Da li je privatna tuzba jedino rjesenje?.... I tko ce nam nadoknaditi zadnje tri prepolovljene rate? Molim pomoc. Hvala.
 4. Da, sve sam naslikala. Zasto je policajac to izostavio?! — nije mi jasno. Vec sam poslala prijavu stete osiguranju vozaca, on je bio kod mene poslikati stetu, procitao je potvrdu i na moje argumente rekao : "... ali policajac je pisao protiv Vas, a ne protiv vozaca auta." ......ne sluti na dobro. Lol Kako god, hvala Vam na razgovoru. Lp
 5. Traktor je manji, no takva steta nije mogla nastati pri brzini od 50 km/h. Kada sam dala zmigavac, auto je bio iza mene. Nije pokazivao namjeru pretjecanja.
 6. Po savinutom nosacu kabine, vidi se gdje je udarac. Kotaci su ispali jer su strugali po cesti kada je traktor rotirao. Na savinutom poluzi kabine se vidi gdje je bio udar. Kada sam trazila izvjestaj o nesreci, zapravo sam ocekivala sve detalje, a dali su mi potvrdu kada se nesreca dogodila, tko su sudionici, police osiguranja i "moj" prekrsaj, upravo to sto ste naveli za vozaca auta.
 7. Ja sam kratko dala opis dogadjaja, puhala 0,0, I otisla sa hitno u bolnicu. Nemam pojma da li je policija slikala mjesto nesrece, no ja jesam. Auto koji me udario ostecen je na prednjoj desnoj strani, iznad i ispred desnog kotaca. Moj traktor je udaren u lijevo bok. Od siline udarca se zarotirao gotovo puni krug, uslijed cega su mu ispali kotaci. Razbijena je bocna i prednja strana kabine. Auto se objesio na ogradu ceste okrenut u desno u odnosu na smjer kretanja. Ne vjerujem da je bio u voznom stanju. Nesreca se dogodila u zoni zabrane preticanja za sva motorna vozila I ogranicenje brzine na 50 km/h. Ono sto me ljuti najvise je da policajac protiv vozaca auta nije napisao prekrsaj. Da, hvala. Veoma cijenim Vase misljenje.
 8. Danas mi je stigla obavijest od policije, da kaznu za prekrsaje mogu platiti u roku tri dana u kome bi slucaju to bilo pola kazne te se takodjer u tom slucaju protiv mene nece pokrenuti prekrsajni postupak. Ako platim sada kaznu, da li bi to poslije moglo lose utjecati na eventualno sudjenje za naplatu stete?.... jer kako stvari stoje, sudjenja bi moglo biti. Takodjer sam se zalila na postupanje policajca, no jos nisam dobila odgovor. Molim Vas za misljenje.
 9. Hvala, Mr drot, nisam ni pomislila da se mogu žaliti na postupanje policajca. Evo zašto: Susjed mi je umirovljeni policajac. Prije deset godina, njegova dva pit bula, rastrgali su moga psića. Posvadjali smo se i to je sve. Od tada trpim zlostavljanja: pljuje i psuje kada me vidi, odsijeca mi voćke, otrovao mi je do sada četiri psa, ubio mi je pijetla, šest puta mi je porezao električnu ogradu, prijetio da će me bombom raznijeti, iz svoga dvorišta zračnom puškom gađa moje maćke i pse, zastrašivao me buljeći se pored ograde dok radim u vrtu, motorom je po nogostupu jurio tik pokraj mene, prijei i psuje mojoj djeci. polomio mi je betonski stupac od ograde.........ima još, no tu ću stati. Kada sam ga pitala zasto to sve čini, skočio je u bijesu, rukama drmajući ogradu između nas , prijeteći da će me ubiti. Tada, kao i nekoliko puta ranije, pozvala sam policiju. Oni dodju, zapišu moju žalbu i odu kod njega na kavicu. Ja dobijem odgovor da on sve poriče, a ja ispadam paranoična budala, jer nemam svjedoka. Zadnji puta sam platila kaznu jer me prijavio što je moj pas lajao na njega dok se šetao po pašnjaku sa svojim pit bulima. Isti pašnjak imam u zakup od Hrvatskih voda i koristim ga za ispašu koza. No evo, nadom protiv svake nade, žaliti ću se na postupanje ovoga policajca.
 10. I ja sam nezadovoljna prekršajnim nalogom policije. Prošli sam tjedan imala prometnu. Išla sam registrirati traktor, bila sam na putu, potom bolesna i kasnila sam dva tjedna. np osiguranje sam platila na vrijeme. Kada sam skretala u lijevo, automobil me pretjecao i udario u moj traktor. Uključila sam lijevi žmigavac na vrijeme, no on je jurio i to mu nije bilo dosta. Na cesti je isprekidana linija, no pored stoje znakovi zabrane preticanja za sva motorna vozila i ograničenje brzine 50. Policija mi je napisala prekršajni nalog zbog neregistriranoga traktora, a tipu koji me obilazio i jureći udario, bez obzira na znakove, nisu napisali ništa. Čak što više i nadalje, uvažili su njegovu klevetu da sam prekasno dala žmigavac. Nesreća se ne bi dogodila, da je on poštovao prometne znakove. Kome da se žalim? Zanimljivo je kako policija postupa kada ih zovem da mi je susjed porezao električnu ogradu. Tu su nemočni kažu, jer nemam svjedoka, a kada oni nešto tvrde, to je tako i bez svjedoka.
×
×
 • Napravi novi...