Jump to content

arlene4

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O arlene4

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, situacija je sljedeća. Jedna tvrtka (d.o.o.) je prije 15 god uzela leasing u velikoj vrijednosti (od banke).U međuvremenu je otvoren stečaj nad njom i sada se naravno banka pokušava naplatiti.Osim što su uzeli objekte leasinga sjeli su na nekoliko nekretnina, neke su već prodali a druge su trenutno na javnoj dražbi.Prodajom i tih ostalih nekretnina dug ostaje još uvijek veliki i to nekoliko milijuna kn. Ako osim tih nekretnina tvrtka nema više ništa da li se ostatak tog duga koji preostaje briše ili se nekako drugačije još mogu naplatiti? Ukoliko je situacija ista samo što se radi o obrtu a taj obrt nema više ništa niti vlasnik tog obrta koja je onda procedura? Hvala lijepo na odgovorima!
 2. kamera nema to sam sigurna zato me i zanima što je sve moguće. da li onda policija podnosi prekršajnu prijavu bez obzira što ta osoba može poreći događaj?
 3. Dogodila mi se sljedeća situacija. Bila sam parkirana propisno na parkiralištu i netko se autom zabio u moj pretpostavljam pri izlasku s parkinga. našla sam ceduljicu na vjetrobranskom staklu na kojoj piše udario vas je auto marke te i te te broj tablica. što ja sada mogu napraviti kada je zapravo i nepoznati počinitelj i nepoznati svjedok? Hvala
 4. Poštovani,nedavno smo zbog ovrhe deložirani iz svog doma. nekretnina koja je ovršni predmet nalazi se na zemljištu koje nije predmet ovrhe i svejedno su nas izbacili van tvrdeći da nema veze i da imaju pravo prelaziti prekog istoga. Sama ovrha je rezultat sudske odluke u koju sumnjamo da je bila nezakonito donesena i to još u suradnji s našim odvjetnikom koji je nama iza leđa radio protiv nas. Kome se obratiti kada se sumnja u sud, tj određenog suca i njegovu moralnost u donošenju odluke? također i tog našeg odvjetnika. Komplicirana je priča u kojoj se borimo protiv banke koja nije u HR. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala vam...
 5. Nisam, samo račun od firme. Hvala Vam na odgovorima!
 6. zanima me jos samo da li mogu otvoriti obrt ako pokrenem stecaj ove firme? dakle ja sam direktor ali ne i vlasnik te firme.
 7. sve je islo po zakonu samo sto su dugovi starog vlasnika,njegov kredit i slab promet ucinili svoje da vise nisam mogla financirati ni robu za lokal a kamoli kredit. registrirana je nova firma . hvala vam svima odgovorima i savjetima!
 8. onda cu tako i napraviti. imam jos pitanje.direktor sam firme pod kojom je lokal radio a firma je u blokadi od 1.6. prosle godine zbog nemogucnosti vracanja kredita i ima jos porezni dug. place svim radnicima su isplacene do kraja no mene placa hzzo jer sam na porodiljnom od 7.mjeseca. da li ja sada mogu dati otkaz obzirom na stanje i na to da me drzava placa?postoje li kakve posljedice zbog te blokade?
 9. ne samo je najmodavac prostora sklopio s njim novi ugovor o najmu a mene su samo izbacili van
 10. Pozdrav svima, ne znam gdje da smjestim ovu temu pa ukratko da objasnim. Kupila sam lokal od dotične osobe koji je bio u najmu prostora i to prevarom od strane prodavatelja. Lokal je bio u dugovima do grla te kao takav nije funkcionirao i najmodavac je raskinuo ugovor o najmu. Nakon mene u lokeal je preuzela treća osoba nastaveći koristiti ime koje sam ja platila te jedan veliki dio stvari unutra koji pripada meni te me odbija isplatiti. Koje su moje pravne mogućnosti da ga natjeram da me isplati što se tiče mojih stvari unutra te što sa korištenjem imena lokala koje nije njegovo tj nema moje pismeno odobrenje da može? hvala unaprijed
 11. stečajni upravitelj je imao saznanja međutim mi nismo. i još je u izvješću njegovom navedena nekretnina na drugoj adresi tj drugom kućnom broju. naš odvjetnik ne vidi ništa sporno u tome međutim meni to nije normalno. i kako je moguće da se stečajna masa proda u ovršnom postupku a ne stečajnom?
 12. mislim da sud, nemamo nikakvih saznanja još osim da je kupljeno
 13. Poštovani, zanima me da li je protuzakonito prodati nekretninu na javnoj dražbi bez obavijesti toj firmi da je uopće pokrenuta ovrha te nadalje da je za predmetnu nekretninu određena prodaja i mjesto i vrijeme javne dražbe? Naime, tvrtka je bila dužna cca 19.000,00kn nakon čega je vjerovnik podigao ovrhu vidjeli su da je nekretnina u puno većem iznosu u vlasnštvu tvrtke te organizirali javnu dražbu za nekretninu BEZ ikakve prijašnje procjene jer se u nekretninu nije moglo ući. Nakon čega je ista prodana i tek nakon šta se novi vlasnik upisao na predmetnu nekretninu je došao i izjavio da je on to kupio. Da napomenem, ta tvrtka je inače u stečajnom postupku, po nekim saznanjima navodno da se ni ovrha nije smjela napraviti jer je stečaj pri kraju a vjerovnik i tako nije bio u stečajnoj masi.
 14. Zanima me koja su moja prava ukoliko mi poslodavac nije par mjeseci isplaćivao doprinose a sada moram otvoriti bolovanje radi kompl.u trudnoći?da li dobivam puni iznos bolovanja ili ništa? da li je moguće te doprinose za zdravstveno uplatiti osobno? Hvala puno!
 15. arlene4

  Tužba za prevaru

  od vlasnika firme. da li ja to mogu dokazati obzirom da osoba koja je slagala ugovor nije u ugovoru definirala pojedinacno za sta ja tocno dajem novce?
×
×
 • Napravi novi...