Jump to content

Xdrive

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Xdrive objavio

  1. Zahvaljujem na brzom odgovoru.
  2. Na sudskoj dražbi, 2003 g. smo kupili česticu. Vlasnik do nas je kupio česticu 2001 g., također na sudskoj dražbi. Prethodni vlasnik obje čestice je bio isti i on je postavio ogradu između čestica onako kako je njemu nekad odgovaralo, a ne prema stvarnoj katastarskoj međi čestica. Zadnjih 10 godina su 4 različita mjernika mjerila čestice iz različitih razloga i rezultat mjerenja je uvijek isti : katastarska međa naše čestice se nalazi oko 2,5 metra iza ograde u susjedovom dvorištu,a u dužini od oko 150 metara. Nakon što smo kupili svoju česticu, sud koji nam je istu prodao nije nas uveo u posjed iste, već smo samostalno ušli u posjed. Pretpostavljam da se isto dogodilo i sa susjedom. Nekoliko godina nismo niti bili svjesni kakva je situacija sa ogradom, dok nismo htjeli graditi radionu. Susjed je tada pristao na usmenu nagodbu, potpisao suglasnost za lokacijsku dozvolu prema katastarskom stanju, a dogovor je bio da ćemo ogradu pomaknuti kad budemo uređivali okoliš, nakon izgradnje objekta. 2010 godine kad smo počeli dizati ogradu da možemo ući u posjed svoje nekretnine, susjed se "predomislio", pozvao policiju koja nam je naredila prekid radova, tužio nas za ometanje posjeda i dobio tužbu. Nakon toga, a na nagovor odvjetnika, smo mi zatražili sudsko utvrđivanje međe. Neki dan je i to završilo, a prvostupanjsko rješenje o utvrđivanju međe je na našu štetu, odnosno po ogradi. S obzirom da mi nismo kupili česticu ograđenu ogradom, već smo kupili katastarsku česticu kčbr."taj-i-taj" smatramo da susjed i dalje ima u posjedu naše vlasništvo. Pitanje : koji je pravni način da vratimo svoje vlasništvo u naš posjed, odnosno da ogradu pomaknemo na katastarsku među čestice?
  3. neznamo niti koliki je prekršaj niti koliko je bilo ograničenje....samo traže podatke o vozaču. gdje mogu pogledati visine kazni u Austriji?
  4. Službenim vozilom je prekoračena brzina u austriji i postoji snimak kamere. Od austrijske policije je na adresu poduzeća vlasnika vozila stigao zahtjev za dostavu podataka o vozaču, jer identitet vozača nije poznat. Sve je na njemačkom jeziku, koji razumijemo 20% Pitanje : ignorirati, odnosno ne odgovoriti na zahtjev te čekati da dobijem bilo što od hrvatske policije/suda ili dati podatke?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija