Jump to content

Nokica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nokica objavio

  1. Prije svega pozdrav svima. Ovu temu sam već jednom započeo ali sam dobio samo jedan odgovor pa ju opet pokrećem. -1972g. izdana je djedu građevinska dozvola za sadašnju kuću.Na parceli (i međi sa susjedom) se nalazila jedna manja ko Biblija stara kuća od cca 40-ak kvadrata koja je po završetku nove(po papirima)trebala biti uklonjena. -Moji međutim nisu uklonili(srušili) tu staru kuću nego su je prenamijenili u garažu i tako to stoji već preko 30-ak godina. U zadnjih godinu dana počela me napadati susjeda da imam bespravnu garažu da ovo da ono(uglavnom vidim da problemi ne ginu);pa da ne dužim. 1.)Postoji li mogučnost da to legaliziram (Zagreb-Dubrava)?Napominjem da je objekt(garaža) naslonjen na sadašnju kuću i protegnut do međe sa susjedom(na mjestu stare kuće,nisu mjenjani gabariti). 2.)Ako se može legalizirati koji je postupak t.j. od kuda da krenem 3.)Da li netko zna okvirnu cijenu svega potrebitog (doprinosi,naknade itd.). Hvala na svakom savjetu i ugodan Vam ostatak dana..
  2. Molio bih par informacija.Zaposlen sam kao računalni operater,radim u tri smijene,imam 16 godina staža i 36 godina života.Prije nešto više od tri godine na redovnom sistematskom pregledu utvrđeno mi je blaže oštečenje jetre. Uskoro se to stanje sve više pogoršavalo da bih na kraju završio na tri mjeseca u bolnici i došao do predciroznog stanja.Uspio sam se (bogu hvala) oporaviti no oštečenje je i dalje prisutno i po riječima liječnika tako će i ostati.Napominjem da nemam niti jednu potvrđenu od ''eventualnih'' 12-ak dijagnoza,antialkoholičar sam i ne trošim lijekove niti opijate.Pročitao sam u zakonu da se svako oštečenje jetre koje traje duže od tri godine smatra kroničnim i da se prema tome utvrđuje postotak tijelesnog oštečenja 50-80%.No tu se spominju profesionalna oboljenja itd.Imam li i ja pravo tražiti postotak??Svaka informacija je dobrodošla.Hvala.
  3. Pozdrav svima! Imam dva problema. 1.)Živim u obiteljskoj kući koja je sagrađena 1972 godine.Kuća posjeduje građevinsku dozvolu.Uporabna dozvola nije nikada zatražena pa sam ja kao budući nasljednik odlučio i to srediti,međutim...Uvidom u nacrt kuće ustvrdio sam da su gabariti uredni ali je položaj stepeništa različit od nacrta.Da li će mi radi toga biti uporabna dozvola odbijena?? 2.)Kad je 1972g. izdana građevinska dozvola uz sadašnju kuću se nalazila i jedna manja stara kuća od cca 45 kvadrata koja je po završetku nove trebala biti uklonjena.Moji međutim nisu uklonili(srušili) tu staru kuću nego su je prenamijenili u garažu,Postoji li mogučnost da to legaliziram?Napominjem da je objekt(garaža) naslonjen na sadašnju kuću. Hvala na svakom savjetu..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija